Moja pierwsza wizja hajów których będę zbierał jak kupie bolca do dwarfów
*1 Commander @ 141 Pts
Heavy Armour; Ithilmar Barding
Pure of Heart [0]
Enchanted Shield [10]
Blade of Sea Gold [40]
Elf Steed @ [12] Pts
*1 Commander @ 126 Pts
Heavy Armour; Ithilmar Barding
Sword of Might [15]
Dragonscale Shield [20]
1 Elf Steed @ [12] Pts
5 Silver Helms @ 122 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Musician
5 Silver Helms @ 122 Pts
*8 Dragon Princes @ 217 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; Musician; Ithilmar Barding
2 Tiranoc Chariot @ 170 Pts
4 Chariot Crew @ [0] Pts
Spear; Normal Bow
2 Great Eagles @ 100 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 24
Total Army Cost: 998
strategia jest prosta: wszyscy prują do przodu aż sie za nimi kurzy
dwaj comanderowie siedzą w princeskach i uderzają w mocne klocki
silvery zajmują sie słabszymi sprawami
charioty pomagają princeskom
orły lecą do maszynek a później szarżują na tyły
haje na 1000
Odpowiedz prosta.
Moim zdaniema armia albo zwycięży albo przegra.
Grając z armiami masowymi np. OnG musisz się cholernie starać żeby ci nic od boku nie weszło bo ci wszystko zdejmie.
Radze:
Herosi:
2 magów lub
mag + BSB
comanderowie szczególnie 2 w tak dużym klocku konnicy są tylko łatwym celem gdyż kilka strzałów z Doom drivera i z 2 fanoli może go łatwo rozmontować.
cory:
2 razy puste czyli bez muzyka SH
speciale:
8 princów zamienić na 5 z FCG z jakimś banerem; warbannerem jak BSB z magiem lub BoS z 2 magami
rary
Powinieneś jednak zmienić, na bolce przynajmnie ja tak uważam, nimi to choćiaż jakiegoś fasta/skimrisz/oddział zdejmiesz.
Ale róbta co chceta, popróbuj wszystkiego
Moim zdaniema armia albo zwycięży albo przegra.
Grając z armiami masowymi np. OnG musisz się cholernie starać żeby ci nic od boku nie weszło bo ci wszystko zdejmie.
Radze:
Herosi:
2 magów lub
mag + BSB
comanderowie szczególnie 2 w tak dużym klocku konnicy są tylko łatwym celem gdyż kilka strzałów z Doom drivera i z 2 fanoli może go łatwo rozmontować.
cory:
2 razy puste czyli bez muzyka SH
speciale:
8 princów zamienić na 5 z FCG z jakimś banerem; warbannerem jak BSB z magiem lub BoS z 2 magami
rary
Powinieneś jednak zmienić, na bolce przynajmnie ja tak uważam, nimi to choćiaż jakiegoś fasta/skimrisz/oddział zdejmiesz.
Ale róbta co chceta, popróbuj wszystkiego
opcja mag + BSB na male pkt swietnie sie sprawdza
co do rozpiski to calkiem fajna - ale ten klocek DP cos za duzy.. zeby miec +1CR (za szereg) placisz ok 120 pkt a tyle kosztuje 5 SH.
DP radze zmiejszyc do 6 z jakims bannerem...a za zaoszczedzone pkt z jednego commandera zrobic BSB (i moze dac mu Battle Banner).
co do rozpiski to calkiem fajna - ale ten klocek DP cos za duzy.. zeby miec +1CR (za szereg) placisz ok 120 pkt a tyle kosztuje 5 SH.
DP radze zmiejszyc do 6 z jakims bannerem...a za zaoszczedzone pkt z jednego commandera zrobic BSB (i moze dac mu Battle Banner).
1 Commander @ 136 Pts
Heavy Armour; Battle Standard; Ithilmar Barding
War Banner [20]
Pure of Heart [0]
1 Elf Steed @ [0] Pts
1 Mage @ 187 Pts
Magic Level 2
Jewel of the Dusk [15]
Dispel Scroll [20]
Channeler [10]
1 Elf Steed @ [0] Pts
5 Silver Helms @ 112 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Musician
5 Silver Helms @ 122 Pts
5 Dragon Princes @ 172 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician; Ithilmar Barding
Banner of Ellyrion [15]
2 Great Eagles @ 100 Pts
Casting Pool: 5
Dispel Pool: 3
Models in Army: 21
Total Army Cost: 999
Co teraz sądzicie??
Heavy Armour; Battle Standard; Ithilmar Barding
War Banner [20]
Pure of Heart [0]
1 Elf Steed @ [0] Pts
1 Mage @ 187 Pts
Magic Level 2
Jewel of the Dusk [15]
Dispel Scroll [20]
Channeler [10]
1 Elf Steed @ [0] Pts
5 Silver Helms @ 112 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Musician
5 Silver Helms @ 122 Pts
5 Dragon Princes @ 172 Pts
Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician; Ithilmar Barding
Banner of Ellyrion [15]
2 Great Eagles @ 100 Pts
Casting Pool: 5
Dispel Pool: 3
Models in Army: 21
Total Army Cost: 999
Co teraz sądzicie??
troche dziwne - mag ma jeszcze troche za mala sile przebicia (pokombinuj i wybierz - mozesz dac mu wiele rzeczy: seer, jevel, channeller, silver wand, ring of fury...a zeby mial wiecej kostek to mozna tez gdzies wsadzis Banner of Sorcery).
ten BSB tez nie ma odpowiedniej sil przebicia - ale jest dosc tani - pewnie mozna zlozyc go inaczej..
reszta calkiem spoko.. tylko nie wiem czy SH z 3+ save to dobre zagranie.
ta rospiska to dobry pkt startowy.. pare razy zagrasz i bedziesz wiedzial czy inwestowac bardziej w magie czy tez oddzialy do bicia
ten BSB tez nie ma odpowiedniej sil przebicia - ale jest dosc tani - pewnie mozna zlozyc go inaczej..
ta rospiska to dobry pkt startowy.. pare razy zagrasz i bedziesz wiedzial czy inwestowac bardziej w magie czy tez oddzialy do bicia
troche dziwne - mag ma jeszcze troche za mala sile przebicia (pokombinuj i wybierz - mozesz dac mu wiele rzeczy: seer, jevel, channeller, silver wand, ring of fury...a zeby mial wiecej kostek to mozna tez gdzies wsadzis Banner of Sorcery).
ja na 1k gram tylko na jednym magu... to tylko takie moje wtracenie.
Co do Twojej rozpy, ten BSB jest lipny. Jak bierzesz BSB na 1k to weż z helm of fortune i sword of might, koleś ma dobrą przeżwyalność, dobre uderzenie w psotaci 5siły no i jest BSB i wcale nie taki drogi.
Maga bym dał innego, albo z jevelem i seerem, albo z seerem, channallerem i silver wandem w Twojej opcj wybrałbym tą pierwszą kombinację, druga ejst dobra jak sie ma BoS.
Co do jednostek nie mam żadnych zastrzeżeń... DObrze, że masz orły w takiej kompozycji, sa narpawde swietn i spąłcają się często, a bolce nie aż tak na 1k.
Co do Twojej rozpy, ten BSB jest lipny. Jak bierzesz BSB na 1k to weż z helm of fortune i sword of might, koleś ma dobrą przeżwyalność, dobre uderzenie w psotaci 5siły no i jest BSB i wcale nie taki drogi.
Maga bym dał innego, albo z jevelem i seerem, albo z seerem, channallerem i silver wandem w Twojej opcj wybrałbym tą pierwszą kombinację, druga ejst dobra jak sie ma BoS.
Co do jednostek nie mam żadnych zastrzeżeń... DObrze, że masz orły w takiej kompozycji, sa narpawde swietn i spąłcają się często, a bolce nie aż tak na 1k.