Unnamed2333 Pts - Orcs & Goblins Army
Black Orc Big Boss @ 150 Pts
General; Heavy Armour,Ulag's Akk'rit Axe,Enchanted Shield,Collar of Zorga, Boar
Night Goblin Great Shaman @ 285 Pts
Magic Level 4; Horn of Ugrok, Magic Mushrooms, 2xDispel Scroll
Night Goblin Shaman @ 130 Pts
Magic Level 2; Pipes of Doom, Magic Mushrooms
Orc Shaman @ 145 Pts
Magic Level 2; Choppa, Nibbla's Itty Ring, Dispel Scroll
2 Doom Diver @ 160 Pts
20 Black Orcs @ 348 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician, Morks Spirit Totem
8 Squig Hoppers @ 120 Pts
4 Spear Chukka @ 160 Pts
Bully
22 Orc Boyz @ 168 Pts
Choppa; Light Armour; Shield; FCG
2x30 Night Goblins @ 304 Pts
Shield; Standard; Musician, 2 Fanatic
29 Night Goblins @ 149 Pts
Shield; Standard; Musician 2 Fanatic
3x5 Goblin Wolf Riders @ 213 Pts
Spear; Light Armour; Musician
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6(9)
Models in Army: 193
Total Army Cost: 2332
Przemyślałem sobie taką armię. Jeszcze jej nie testowałem ale myśle że powinna się sprawdzić.
O&G na Master Blaster
O&G na Master Blaster
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2007, o 10:38 przez DaBoss, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrób rozpiskę bo się tego czytać nie da.
za duzo NG - wejdzie heros do oddzialu i nagle nie mozesz do budynku sie dostac..
pozmniejszaj do 29, albo mniej i daj za to 9 hoppersa
pozmniejszaj do 29, albo mniej i daj za to 9 hoppersa
a czemu nie? nagle szarza kawalerii wrogiej robi sie strasznie mila wizja?
IMO MST na BO sie nie sprawdza...zwlaszcza ze zejdzie 1-2 i juz masz mniejszy bonus do DD
ja bym go wlozyl na big uns-masz wiecej modeli w mniejszej cenie(oddzial 25 kosztuje ok 300pkt)
no i masz wolnego slota na jakas maszyne-a to sie w defensie przyda
do tego wziolbym +1do dispella ewentualnie +1 do casta na duzym shamanie
ja bym go wlozyl na big uns-masz wiecej modeli w mniejszej cenie(oddzial 25 kosztuje ok 300pkt)
no i masz wolnego slota na jakas maszyne-a to sie w defensie przyda
do tego wziolbym +1do dispella ewentualnie +1 do casta na duzym shamanie
TruePunk
Nocnikami to się kawalerię na klatę bierze
A jak wlezą do domku, to tracą wszelkie zalety - fanatyków i CR. Nawet z łuków do LT nie potrzelają
Quas
totem na BO nie jest zły. Mi się nawet sprawdza, zwłaszcza w defensie, gdy sobie ten oddział mozna skitrac
Wydaje mi się, że zależy wszystko od koncepcji armii. W Twojej faktycznie może się to nie opłacać. Przy taktyce jaką ja wbieram, wolę BO niż BU. A jeśli chodzi o rozpiskę Da Bossa, to jest ona mieszanką ofensu z defensem, czyli coś pomiędzy
Szkoda, że nie ma pts na więcej BO. Widzę 2 możliwości - BO zostają i myślę, że się sprawdzą, bo tam sobie bezpiecznie będą magowie siedzieć. Wstawiamy BU z totemem, a magowie sobie siedzą w jakimś tanim klocu, gdzie animozji pilnuje generał. Zostaje slot special na dodatkową maszynę, albo na zmianę klocka boyzów na savage, gdzie najlepiej się kitra magów ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jeszcze co do rozpiski, to zmieniłbym nieco ustawienie przedmiotów na herosach na moim zdaniem sporo lepsze. Big Bossowi zabieramy ulags, a dajemy SoM i pierścionek (pierścionek zabieramy magowi). Daje nam to wolny slot na item na magu, chociażby kolejny scroll, dużo mniejsze prawdopodobieństwo zranienia się pierścionkiem, oraz lepszy LoS, bo magowie często siedzą gdzieś bezpiecznie schowani. A te wszystkie bajery za jedyne 10 pts![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nocnikami to się kawalerię na klatę bierze
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Quas
totem na BO nie jest zły. Mi się nawet sprawdza, zwłaszcza w defensie, gdy sobie ten oddział mozna skitrac
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jeszcze co do rozpiski, to zmieniłbym nieco ustawienie przedmiotów na herosach na moim zdaniem sporo lepsze. Big Bossowi zabieramy ulags, a dajemy SoM i pierścionek (pierścionek zabieramy magowi). Daje nam to wolny slot na item na magu, chociażby kolejny scroll, dużo mniejsze prawdopodobieństwo zranienia się pierścionkiem, oraz lepszy LoS, bo magowie często siedzą gdzieś bezpiecznie schowani. A te wszystkie bajery za jedyne 10 pts
Niestety mam pewne ograniczenia w doborze figurek
Mam dużo niepomalowanych, a na malowanie nie mam zbytnio czasu. Także BU odpadają, a BO mam nawet fajnie pomalowane i mam do nich pewien sentyment. Hoppersów mam na razie 8. Pomysł ze zmianą przedmotów jest fajny, myślę że go wykorzystam
. Przerzucę DS z goblina lorda na orka, a goblinowi wcisnę PS. Myślałem jeszcze nad wystawieniem sieci w NG kosztem jedego fasta i 12NG. Mogę jeszcze zamienić 2 chukki na lobbe, chociaż 2 doom divery powinny starczyć. Potestuję i dam znać jak poszło.
Dzięki za podpowiedzi
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Dzięki za podpowiedzi
to jest rozpiska DaBoss-a a nie DaBossa;)A jeśli chodzi o rozpiskę Da Bossa
Pierścionek na generale takim jak w tej rozpisce to jedno z najlepszych rozwiązań. Sprawdza się wyśmienicie.
Rozpiska sympatyczna z potencjałem. Na defensy jest czym iść a ofens czym osłabić. Dobra wariacja orkowej armii.