3x Ulthuan na 2500
3x Ulthuan na 2500
I.
Arcymag IV 373
-seer
-jewel of the dusk
-ring of corin
-scroll
-koń
-pure
Mag II 180
-silver wand
-2x dispel scroll
Commander 180
-great eagle
-lance, dragon armour
-rever bow
-enchanted shield
Commander 198
-BSB
-konik z bardingiem, dragon armour
-Battle Banner
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
10x Archers 126
-musican
18x Swordmasters 329
-fcg
-Banner of Sorcery
-Amulet of Puryfing Flame
5x Dragon Princes 225
-fcg
-Lion Standard
-Helm of Fortune
2x Tiranoc Chariots 170
5x Shadow Warriors 75
2x Bolec 200
2x Bolec 200
Pierwsza opcja, czyli wszystkie fazy na maksa. Magia jest dosć silna, strzelanie jest tu głowną siła, do tego dobra kontra. Nie chciałęm 3 maga, wolałem orzełka na spowalnianie i wsparcie fazy strzeleckiej oraz jako obronce bolców przed fastami, powinien dać rade.
II.
Prince 559
-dragon
-dragon armour, lance
-vambrencess of defence
-enchanted shield
-ring of corin
-pure
Mage II 180
-channeller
-seer
-silver wand
Mage II 170
-2x scroll
6x First Silver Helms 193
-fcg
-war banner
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
10x Archers 120
18x Swordmasters 314
-fcg
-Banner of Sorcery
5x Dragon Princes 172
-musican
-Banner of Ellyrion
2x Tiranoc Chariots 170
2x Great Eagles 100
2x Bolec 200
Tu mam mocną walke, wspartą magią i leciutkim ostrzałem. Aż 4 kawalerie powinny dać rade wraz ze smokiem, SM dochodza pżóniej i poamgają...
III.
Prince 433
-gryf
-lance, shield
-Bow of Seafer
-Armour of Protection
-pure
Mage II 192
-silver wand
-seer
-channaller
Mage II 180
-seer, scroll
Mage II 180
-2x scroll,
-channller
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
10x Archers 126
-musican
19x Swordmasters 342
-fcg
-Banner of Sorcery
-Amulet of puryfing flame
2x Tiranoc Chariots 170
2x Tiranoc Chariots 170
5x Shadow Warriors 75
2x Bolec 200
2x Bolec 200
Znowu strzelanie wsparte mocną magią.
Na którą bysćie się zdecydoeali bo mi się każda opcja podoba. Jak widać rozpiski różnią się od siebie znacznie i każdą inaczej należy zagrać
Arcymag IV 373
-seer
-jewel of the dusk
-ring of corin
-scroll
-koń
-pure
Mag II 180
-silver wand
-2x dispel scroll
Commander 180
-great eagle
-lance, dragon armour
-rever bow
-enchanted shield
Commander 198
-BSB
-konik z bardingiem, dragon armour
-Battle Banner
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
10x Archers 126
-musican
18x Swordmasters 329
-fcg
-Banner of Sorcery
-Amulet of Puryfing Flame
5x Dragon Princes 225
-fcg
-Lion Standard
-Helm of Fortune
2x Tiranoc Chariots 170
5x Shadow Warriors 75
2x Bolec 200
2x Bolec 200
Pierwsza opcja, czyli wszystkie fazy na maksa. Magia jest dosć silna, strzelanie jest tu głowną siła, do tego dobra kontra. Nie chciałęm 3 maga, wolałem orzełka na spowalnianie i wsparcie fazy strzeleckiej oraz jako obronce bolców przed fastami, powinien dać rade.
II.
Prince 559
-dragon
-dragon armour, lance
-vambrencess of defence
-enchanted shield
-ring of corin
-pure
Mage II 180
-channeller
-seer
-silver wand
Mage II 170
-2x scroll
-fcg
-war banner
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
10x Archers 120
18x Swordmasters 314
-fcg
-Banner of Sorcery
5x Dragon Princes 172
-musican
-Banner of Ellyrion
2x Tiranoc Chariots 170
2x Great Eagles 100
2x Bolec 200
Tu mam mocną walke, wspartą magią i leciutkim ostrzałem. Aż 4 kawalerie powinny dać rade wraz ze smokiem, SM dochodza pżóniej i poamgają...
III.
Prince 433
-gryf
-lance, shield
-Bow of Seafer
-Armour of Protection
-pure
Mage II 192
-silver wand
-seer
-channaller
Mage II 180
-seer, scroll
Mage II 180
-2x scroll,
-channller
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
10x Archers 126
-musican
19x Swordmasters 342
-fcg
-Banner of Sorcery
-Amulet of puryfing flame
2x Tiranoc Chariots 170
2x Tiranoc Chariots 170
5x Shadow Warriors 75
2x Bolec 200
2x Bolec 200
Znowu strzelanie wsparte mocną magią.
Na którą bysćie się zdecydoeali bo mi się każda opcja podoba. Jak widać rozpiski różnią się od siebie znacznie i każdą inaczej należy zagrać
włąśnie pierwsza mi się najmiej podoba, to już jest oklepany standard, któym mi się nudzi grać, dlatego wcisnołem tego commandera. Spearelfy tez bym tu wrzucił jednak nie ma co ciąć...
szukam czegoś nowego jak narazie
najbardziej mi się podoba smocza, która i tak zostanie zmodifikowana, tam jeszcze powinien być 3 rydwan ijeden muzyk mniej od silverów ale myśle, ze taka będzie lepsza:
Prince 539
-dragon
-dragon armour, lance
-vambrencess of defence
-enchanted shield
-amulet of puryfing flame
-pure
Commander 198
-BSB
-dragon armour, steed+barding
-battle banner
Mage I 135
-2x scroll
6x First Silver Helms 187
-fcg
-banner of ellyrion
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
10x Archers 120
21x spearelves 270
-musican, standard
-war banner
6x Dragon Princes 251
-fcg
-Lion standard
-Helm of fortune
2x Tiranoc Chariots 170
1x Tiranoc Chariots 85
2x Great Eagles 100
2x Bolec 200
Myśle czy nie wstawić fastów za jeden rydwan. Znudziła mi się już gra na magii, a smokiem dawno nie grałem. Co do poprzendiej wersji jeśli chodzi o ochrone przeciw magii trace tylko jednego scrolla i 1DD ale zyskuje
-3 casta na smoka co powinno to zrekompensować. Mam dwa oddziały kawalerii, w których moze wyjsc BSB, czasami moze nawet dojsc do spearelfów, chcoiaż wątpie. Oni tutaj są po to aby dojsc i dać CR, musze mieć jakis klocek piechoty, albo oni albo SM, teraz wybór padł na nich, nie jest mi potrzebny BoS, więc wolałem mieć spory bo 21 osobowy klocek z war bannerem, gdyż brakwoało mi jednostki, która potrafi wypalic wiele ataków w jakieś plewy. Elity mam wystarczajaco, smok i dobry oddział DP, który moze wiele zdziałać w takim wyposażeniem.
btw. tak szukam jakiegoś miłego mojego stnadardu na te punkty, troszke innego niż cała reszta
najbardziej mi się podoba smocza, która i tak zostanie zmodifikowana, tam jeszcze powinien być 3 rydwan ijeden muzyk mniej od silverów ale myśle, ze taka będzie lepsza:
Prince 539
-dragon
-dragon armour, lance
-vambrencess of defence
-enchanted shield
-pure
Commander 198
-BSB
-battle banner
Mage I 135
-2x scroll
6x First Silver Helms 187
-fcg
-banner of ellyrion
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
5x Silver Helms 122
-save 2+
-musican
10x Archers 120
21x spearelves 270
-musican, standard
-war banner
6x Dragon Princes 251
-fcg
-Lion standard
-Helm of fortune
2x Tiranoc Chariots 170
1x Tiranoc Chariots 85
2x Great Eagles 100
2x Bolec 200
Myśle czy nie wstawić fastów za jeden rydwan. Znudziła mi się już gra na magii, a smokiem dawno nie grałem. Co do poprzendiej wersji jeśli chodzi o ochrone przeciw magii trace tylko jednego scrolla i 1DD ale zyskuje
-3 casta na smoka co powinno to zrekompensować. Mam dwa oddziały kawalerii, w których moze wyjsc BSB, czasami moze nawet dojsc do spearelfów, chcoiaż wątpie. Oni tutaj są po to aby dojsc i dać CR, musze mieć jakis klocek piechoty, albo oni albo SM, teraz wybór padł na nich, nie jest mi potrzebny BoS, więc wolałem mieć spory bo 21 osobowy klocek z war bannerem, gdyż brakwoało mi jednostki, która potrafi wypalic wiele ataków w jakieś plewy. Elity mam wystarczajaco, smok i dobry oddział DP, który moze wiele zdziałać w takim wyposażeniem.
btw. tak szukam jakiegoś miłego mojego stnadardu na te punkty, troszke innego niż cała reszta
Masz nielegalną rozpe
Tylko jeden oddział Sepelfów albo Silverów może mieć jakis banner magiczny.
A u ciebie SH maja EB, a Spear'y WB.
Pozdrawiam!
P.S. W sumie fajna rozpa, tylko troche nie pasują mi tutaj archerzy, bo masz taki dosyć silny offens a oni troche marnuja, pozatym kosztuja duzo, a zo to mógłbyś mieć tego fasta albo rydwan + jakiś bonusik.
Jak ci wyleci ten EB, to radze go wrzucic do Dragon princów, bo jest to dosyc potrzebne do tego aby robić fajne szarże przez laski, ruinki itp.
Tylko jeden oddział Sepelfów albo Silverów może mieć jakis banner magiczny.
A u ciebie SH maja EB, a Spear'y WB.
Pozdrawiam!
P.S. W sumie fajna rozpa, tylko troche nie pasują mi tutaj archerzy, bo masz taki dosyć silny offens a oni troche marnuja, pozatym kosztuja duzo, a zo to mógłbyś mieć tego fasta albo rydwan + jakiś bonusik.
Jak ci wyleci ten EB, to radze go wrzucic do Dragon princów, bo jest to dosyc potrzebne do tego aby robić fajne szarże przez laski, ruinki itp.
zapędziłem się
hmmm, to chyba poleci war banner na silverów, a spearelfy niestety pozostaną ze zwykłą szmatą. Za zaoszczędzone pkt. to będize razem chyba 18 wymienie rydwan na fasty z muzykiem i styknie jeszcze na muzyka do archerów, albo wezme jednego wiecej spearelfa i rónież muzyk do archerów
hmmm, to chyba poleci war banner na silverów, a spearelfy niestety pozostaną ze zwykłą szmatą. Za zaoszczędzone pkt. to będize razem chyba 18 wymienie rydwan na fasty z muzykiem i styknie jeszcze na muzyka do archerów, albo wezme jednego wiecej spearelfa i rónież muzyk do archerów
no włąsnie bez standardu, standardem sie fajnie gra do czasu, póki już Ci się chce nim rzygać i dlatego chyba wezme te fasty, moze poszukać punktów na drugi oddział??
Prince 539
-dragon
-dragon armour, lance
-vambrencess of defence
-enchanted shield
-pure
Commander 198
-BSB
-battle banner
Mage I 135
-2x scroll
-fcg
-war banner
5x Silver Helms 115
-save 2+
5x Silver Helms 115
-save 2+
21x spearelves 249
-musican, standard
6x Dragon Princes 251
-fcg
-Lion standard
-Helm of fortune
2x Tiranoc Chariots 170
5x Ellyrian reavers 120
-bow
5x Ellyrian reavers 120
-bow
2x Great Eagles 100
2x Bolec 200
Razem:
2505
a teraz? mam dwa fasty z łukami zamaist łuczników, siła strzelania praktycznie taka sama i teraz mam jeden oddział do przodu w działaniach ofensywnych, gdyż 3 rydwan wyleciał. Ogólnie mi się zaczyna podobać. Jest smok, są dwie dobre ciezkie kawalerie z miejscem na BSB, który je bardzo uwydatnia, są dwie pospolite piateczki silverków to screena i są dwa fasty do zadań specjalnych
Mam przekroczony limit 5 pkt i to mnie boli bo nie bardzo mam co obciąć, albo leci spearelves i marnuje sie aż 6pkt, albo leci muzyk od silverów, ewentualnie zamieniam war banner na ellyriona... co proponujecie?
-dragon
-dragon armour, lance
-vambrencess of defence
-enchanted shield
-pure
Commander 198
-BSB
-battle banner
Mage I 135
-2x scroll
-fcg
-war banner
5x Silver Helms 115
-save 2+
5x Silver Helms 115
-save 2+
21x spearelves 249
-musican, standard
6x Dragon Princes 251
-fcg
-Lion standard
-Helm of fortune
2x Tiranoc Chariots 170
5x Ellyrian reavers 120
-bow
5x Ellyrian reavers 120
-bow
2x Great Eagles 100
2x Bolec 200
Razem:
2505
a teraz? mam dwa fasty z łukami zamaist łuczników, siła strzelania praktycznie taka sama i teraz mam jeden oddział do przodu w działaniach ofensywnych, gdyż 3 rydwan wyleciał. Ogólnie mi się zaczyna podobać. Jest smok, są dwie dobre ciezkie kawalerie z miejscem na BSB, który je bardzo uwydatnia, są dwie pospolite piateczki silverków to screena i są dwa fasty do zadań specjalnych
Mam przekroczony limit 5 pkt i to mnie boli bo nie bardzo mam co obciąć, albo leci spearelves i marnuje sie aż 6pkt, albo leci muzyk od silverów, ewentualnie zamieniam war banner na ellyriona... co proponujecie?
mi ona własnie zbrzydła, zmeczyła mnie juz owa opcja, ale tak łatwo pitki nie rzucisz, wszak ona ma duży CV i do tego masz -3 , nie jest żle. Bede próbował tą smoczarozpe ulepszać, jednak najgorsze jest to, że mam tylko 5 ellyrianów :/ a nie wiem czy jedna piątka starczy, w razie czego zamieniam jedna na łuki, drugim wywlaam łuki i podpakowuje reszte armii w psotaci dodatków tj. muzycy etc.
a przecież DE nie mają plusa za shadowa do casta?? chyba, że się mylę
no to co? challange?/
jak widzisz rozpa nie jest wyżyłowana, jest rpzyjemna i radosna
no to co? challange?/
jak widzisz rozpa nie jest wyżyłowana, jest rpzyjemna i radosna
no może,
zamieniam jednych ellyrianów na archerów, własnie mi ich brakuje
ale równiez wtedy wywalam te łuki z pozostałych fastów, 5 wiele nie zmienia a to 30pkt jest, w sumie 25 do rozdysponowania i teraz na co?
a)słomka dla princa i muzycy na 2x5 silverach
b)muzycy do silverów i fastów
c)czy moze jeszcze 2 spearlefów
myśle, że opcja nr. 1 byłaby najlepsza... chociaż szkoda tracić lance, ale magiczne ataki no i dwaj muzycy, któzy coś moga podziałać...
zamieniam jednych ellyrianów na archerów, własnie mi ich brakuje
ale równiez wtedy wywalam te łuki z pozostałych fastów, 5 wiele nie zmienia a to 30pkt jest, w sumie 25 do rozdysponowania i teraz na co?
a)słomka dla princa i muzycy na 2x5 silverach
b)muzycy do silverów i fastów
c)czy moze jeszcze 2 spearlefów
myśle, że opcja nr. 1 byłaby najlepsza... chociaż szkoda tracić lance, ale magiczne ataki no i dwaj muzycy, któzy coś moga podziałać...