VC 2333pts na Master Blaster
VC 2333pts na Master Blaster
Zastanawiam się czy pojechać, czy będę miał czas, brakujące figsy itp. Ale póki co myślę nad rozpą. Na razie urodziło mi sie cos takiego:
1 Blood Dragon Vampire Count @ 348 Pts
Blood Dragon; General; Barding; Magic Level 2; Necromancy;
Nightmare; Full Plate Armour; Enchanted Shield; Red Fury
Sword of Battle; Heart Piercing
1 Blood Dragon Vampire Thrall @ 171 Pts
Battle Standard Bearer; Blood Dragon; Barding; Heavy Armour
Nightmare; Cursed Book
1 Necromancer @ 140 Pts
Magic Level 2; Necromancy
Black Periapt; Dispel Scroll
1 Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2; Necromancy; 2xDispel Scroll
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
18 Zombies @ 108 Pts
20 Zombies @ 125 Pts
Musician
13 Black Knights @ 390 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Hell Knight; War Banner
10 Black Knights @ 335 Pts
Hell Knight; Banner of the Barrows
4 Ogres @ 194 Pts
Great Weapon; Standard; Musician; Ogre Leader
4 Fell Bats @ 80 Pts
1 Banshee @ 90 Pts
Casting Pool: 7
Dispel Pool: 5
Models in Army: 94
Total Army Cost: 2331
Krytykujcie, chwalcie. Do woli. Ale wszystko z umiarem
1 Blood Dragon Vampire Count @ 348 Pts
Blood Dragon; General; Barding; Magic Level 2; Necromancy;
Nightmare; Full Plate Armour; Enchanted Shield; Red Fury
Sword of Battle; Heart Piercing
1 Blood Dragon Vampire Thrall @ 171 Pts
Battle Standard Bearer; Blood Dragon; Barding; Heavy Armour
Nightmare; Cursed Book
1 Necromancer @ 140 Pts
Magic Level 2; Necromancy
Black Periapt; Dispel Scroll
1 Necromancer @ 150 Pts
Magic Level 2; Necromancy; 2xDispel Scroll
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
18 Zombies @ 108 Pts
20 Zombies @ 125 Pts
Musician
13 Black Knights @ 390 Pts
Hell Knight; War Banner
10 Black Knights @ 335 Pts
Hell Knight; Banner of the Barrows
4 Ogres @ 194 Pts
Great Weapon; Standard; Musician; Ogre Leader
4 Fell Bats @ 80 Pts
1 Banshee @ 90 Pts
Casting Pool: 7
Dispel Pool: 5
Models in Army: 94
Total Army Cost: 2331
Krytykujcie, chwalcie. Do woli. Ale wszystko z umiarem
Rozpiska spoko... mogę tylko dodać, że te 13 BK w które (prawdopodobnie) wsadzisz dwóch BD to kiepski pomysł.
(chyba, że vampiry idą do dwóch różnych oddziałów)
Wystarczy, że przeciwnik ustrzeli ci choćby jednego BG i już nie masz +2 za szeregi... dodałbym więc przynajmniej 1 BK kosztem 5 zombie albo 2BK kosztem 1 oddziału wilków.
Wystarczy, że przeciwnik ustrzeli ci choćby jednego BG i już nie masz +2 za szeregi... dodałbym więc przynajmniej 1 BK kosztem 5 zombie albo 2BK kosztem 1 oddziału wilków.
A czy to coś zmienia ??Izwor pisze:Rozpiska spoko... mogę tylko dodać, że te 13 BK w które (prawdopodobnie) wsadzisz dwóch BD to kiepski pomysł.
Rozpa spoko, ale nieco słabo mobilna (2 kloce nieruchawe + śmieci).
eheh gram BD od kiedy wyszedł podręcznik do VC więc powiem jedno, nie wierz w magię grając BD. Chyba że wystawiasz Count lub Lorda na Winged N. lub Smoku i starsza sie go wepchac do walki)
A co do wsadzenia 2 herosów BD w 13 BK.. jest jednym z najbardziej morderczych rozwiązań w VC/konnica/vampy - Izwor mylisz się strasznie.
Zmienił bym kombinacje przemditów na szefie, osobiście używam zwykłej tarczy i nie wychodze z domu bez Master Strike i Heart Piercing.
Uważam używanie Ogórw w armii BD jako niesmak... jedyna żywa jednostka to powinny być ghule.. które trzymaja ćwiartki gdy konnice jadą na przód niszczyć wrogów
A co do wsadzenia 2 herosów BD w 13 BK.. jest jednym z najbardziej morderczych rozwiązań w VC/konnica/vampy - Izwor mylisz się strasznie.
Zmienił bym kombinacje przemditów na szefie, osobiście używam zwykłej tarczy i nie wychodze z domu bez Master Strike i Heart Piercing.
Uważam używanie Ogórw w armii BD jako niesmak... jedyna żywa jednostka to powinny być ghule.. które trzymaja ćwiartki gdy konnice jadą na przód niszczyć wrogów
Nie chodziło mi o to, że 2 vampy w BK to kiepski pomysł....Szmajson pisze: A co do wsadzenia 2 herosów BD w 13 BK.. jest jednym z najbardziej morderczych rozwiązań w VC/konnica/vampy - Izwor mylisz się strasznie.
Chodzi mi o to, że łączna ich liczba to 15, co przy jednym udanym strzale doprowadza do utraty całego jednego szeregu.
Lepiej mieć choćby jednego dwóch zapasowych BK aby nie stracić tego +1 do CR.
No jo, ale ironguty strasznie dużo punktów kosztują, a może wziąć wtedy bulle z dwoma brońmi i wtedy mają (4 kolesi i czempion) 17 ataków i 4 impakty, co wy na to?
No dobra, ale jak nie wezmę ogrów to co wtedy wziąć za wolne 136 pkt co mam (bo wtedy jak wywalnę ogry to dopakuję baty do 5 z 4, zombi dam sztandar i dopakuję do 25). 5 batów? 2 bazy spirytów? 20 mięcha (zombi)?Szmajson pisze:JA tylko przypomne.. jak jesteś prawdziwym BD to nie bierz wogóle ogrów
Ale kasztan z jego ustawieniami w porównaniu do dragona z jego ustawieniami to niebo, a ziemia...
2x 5 fel batów, reszte pakujesz w zombieeHeinrich_von_Tod pisze:No dobra, ale jak nie wezmę ogrów to co wtedy wziąć za wolne 136 pkt co mam (bo wtedy jak wywalnę ogry to dopakuję baty do 5 z 4, zombi dam sztandar i dopakuję do 25). 5 batów? 2 bazy spirytów? 20 mięcha (zombi)?Szmajson pisze:JA tylko przypomne.. jak jesteś prawdziwym BD to nie bierz wogóle ogrów
E tam jakiś trzeci oddział, który może powalczyć mógłby sie przydac, może nie warto ogrów od razu skreślać? Ale Ironguty faktycznie byłyby lepsze.
Możesz zrobić jak szmajson radzi, w magii przejść do defensywy i stąd weźmiesz dodatkowe punkty. Aczkolwiek mi w moich BD magia nieraz juz mocno pomagała. Chociaż wygrywania nią bitew w takiej armii trudno oczekiwać.
Możesz zrobić jak szmajson radzi, w magii przejść do defensywy i stąd weźmiesz dodatkowe punkty. Aczkolwiek mi w moich BD magia nieraz juz mocno pomagała. Chociaż wygrywania nią bitew w takiej armii trudno oczekiwać.