Magia na zasadach Euro

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Magia na zasadach Euro

Post autor: Raamiel »

Zasady Euro a czarowanie u DE.

1. Jak to jest z Power of Darkness ? Mając 2 magów ile mogę uzyskać max dodatkowych kości (teoretycznie przy jednym magu poświęcaniu 2 PD na rzucenie i otrzymuję 4 PD) w ciągu swojej tury magi ? Czy mogę dzięki temu przekroczyć limit 12 ?
2. Analogiczne pytanie co do sztyletu ? Ile mogę uzyskać dodatkowych kości (wydaje mi się że tylko 2, pytanie czy mogę przekroczyć limit 12 generując dodatkowe kości) oraz czy działanie Sztyletu (item) się kumuluje z Power of Darkness ?

Powołują się na opis uściśleń do czarów z Euro, można wywnioskować iż mimo posiadania channelingu/sztyleciku/Power of Darknes/ to i tak mogę mięć tylko max 2 dodatkowe kości do PD.

Detailed description
Apart from winds of magic and through the channeling rule, an army may only ever add 2 dice to its power or dispel pool in each magic phase. Any dice added to the pool, regardless of source (generated, stolen, stored from previous magic phases, generated by magic items/abilities to boost spellcasting before or after the casting attempt, produced by spells, lore abilities, and so on) count. Excess dice are simply discarded and cannot be used in any way (i.e. - they can’t be stored).
If a dice is stolen from the opponent’s pool, but your army has already generated two extra dice, the dice is removed from the opponent’s pool and then discarded.

Proszę o inne osoby aby się wypowiedziały, gram rzadko w battla obecnie tylko na zasady Euro a nie chce później spędzać połowę bitwy na przepychanka co można a co nie.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

1) 2. Nie możesz przekroczyć limitu 12 kości w danym momencie.
2) j.w. I kumuluje się.

Idea jest prosta. Masz wiatry i channel. Przedmioty zmniejszające limit dodatkowych kości, które możesz wygenerować. Możesz używać power of darkness i sztyletu do woli, ale daje Ci tylko i wyłącznie do 2 kości na turę. Jak sam zauważyłeś PoD jest nieopłacalne, ale tak już jest.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

życie to nie bajka:)
jak bedziesz rzucał power of darknes używając sztyletu wyjdziesz na warzywo:) nie dość że stracisz kostke, zabijesz sobie elfa to maxymalnie jedną kostkę dodansz:P:P:P
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ