VC na patrol (600pts)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

VC na patrol (600pts)

Post autor: Izwor »

1 Necromancer general 2mlvl 150pts
Book of Arkhan

15 Grave Guards 225pts
FCG, heavy armour, shield, hand weapon

5 Fell Bats 100pts

3x5 Ghouls 3x40pts

Jest to razem 36 fiksów i 595pts.
Mamy aż 4 Cast Dice oraz 3 Dispell Dice.

Co dorpiski to na patrolu jeszcze nie sprawdzona (za mało osób było i się nie odbył).
Ale grałem tym z WE na 3x8 driad war dancers + noble WD oraz łucznicy. Wygrałem z nim różnicą ponad 300pts (15:5 dla mnie??)

P.S.
Doradźcie co zrobić z klockiem GG albo na co go wymienić, bo wogóle prawie nic nie zdziałał.
I jeszcze jedno... GHULE SĄ ŚWIETNE!! rozgromiły zarówno WD (z wardem 4+) jak i łuczników :P
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2007, o 22:31 przez Izwor, łącznie zmieniany 1 raz.

Fojtolator
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fojtolator »

nie lepiej power familiara zmienic na power stona i ksiazke?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ksiażka zdecydowanie uwydatni magie :) ja brać i tylko brać. Jakoś bym zainwestował w doborowe szkielety, mozna je dowskrzesić, a to spokojnie pójdzie gdyż większosc armii nie ma maga na te punkty wiec wyda te 2DD na zdispelowanie książeczko bo na jednej to bojno, a któż by chciał dostać w bok i zostają Ci kostki na wskrzeszanie. A power stona też warto wziąść, tak na wszelki wyapdek :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Żubr
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Żubr »

Rozpiska nie legalna, ponieważ na patrolu żaden model nie może kosztować więcej niż 125 pkt i mozna mieć 1 (słownie jeden) special albo rare. Więc musisz wywalic albo baty albo GG, uważam, że powinieneś wywalić baty, i dopakować do 20-25 GG. Daj na nekro 2 lvl i książkę.
Reasumując rozpiska dobra. Jak powiedział Kosa bierz książkę.

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Żubr pisze:Rozpiska nie legalna, ponieważ na patrolu żaden model nie może kosztować więcej niż 125 pkt i mozna mieć 1 (słownie jeden) special albo rare.
To jest patrol na 600pts nie tak jak border patrol na 500pts.
Zasady są więc ciutkę zmienione i wszystko to co mam jest jak najbardziej dozwolone...

P.S.
Następnym razem wezmę tę książkę :D

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Żubr pisze:Rozpiska nie legalna, ponieważ na patrolu żaden model nie może kosztować więcej niż 125 pkt i mozna mieć 1 (słownie jeden) special albo rare.
To jest patrol na 600pts nie tak jak border patrol na 500pts.
Zasady są więc ciutkę zmienione i wszystko to co mam jest jak najbardziej dozwolone...

P.S.
Następnym razem wezmę tę książkę :D

ODPOWIEDZ