Galeria by vfn update 07.02 - plague drones
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Galeria by vfn update 07.02 - plague drones
Postanowiłem założyć galerię chociaż nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w malowaniu figurek dlatego konstruktywna krytyka mile widziana
Na początek mój pierwszy bretoński konik. Na razie bez Pana
Na początek mój pierwszy bretoński konik. Na razie bez Pana
Ostatnio zmieniony 7 lut 2016, o 13:58 przez vfn, łącznie zmieniany 12 razy.
Mimo tego, ze to Twoja pierwsza figurka to duże plusy za :
-staranność
-dobre przygotowanie modelu do malowania (farba nie przebija, spiłowane nadlewki)
- próbe cieniowania
Teraz kilka uwag:
Zrobiłeś za mocne rozjaśnienie jak na 1 warstwe. zawsze mozesz stonować kolor dodając trochę barwy z wczesniejszej warstwy. Masz dobrą rękę, więc zrobienie takich 'warstw ' nie powinno dla Ciebie stanowić problemu.
Dobrze też byłoby gdybyś zaopatrzył się w washe, kilka rzeczy napewno by na tym skorzystało.
Pokaż jeźdzca!
pzdr!
-staranność
-dobre przygotowanie modelu do malowania (farba nie przebija, spiłowane nadlewki)
- próbe cieniowania
Teraz kilka uwag:
Zrobiłeś za mocne rozjaśnienie jak na 1 warstwe. zawsze mozesz stonować kolor dodając trochę barwy z wczesniejszej warstwy. Masz dobrą rękę, więc zrobienie takich 'warstw ' nie powinno dla Ciebie stanowić problemu.
Dobrze też byłoby gdybyś zaopatrzył się w washe, kilka rzeczy napewno by na tym skorzystało.
Pokaż jeźdzca!
pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Bardzo zacna praca Przydał by się jakiś wash na kropierz, zarówno żółty, jak i czerwony, bo rozjaśnienia miejscami trochę za bardzo się zlewają z wcześniejszą warstwą, a miejscami za bardzo od niej odcinają. Ładnie wyszło Ci siodło i uprząż- podejrzewam, że to zwykły drybrush, ale te skórzane elementy wyglądają na lekko popękane i lekko zużyte. Nieliczne fragmenty końskiego ciała chyba też drybrushowałeś Nie wygląda to źle, ale mógłbyś popracować nad stopniowym, delikatnym rozjaśnianiem
Generalnie zapowiada się bardzo ciekawie, z niecierpliwością czekam na jeźdźca
Generalnie zapowiada się bardzo ciekawie, z niecierpliwością czekam na jeźdźca
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
Dzięki za opinie elementy skórzane to faktycznie drybrushing. Mam washe i używałem czarnego do cieniowania skóry konia po drybrushu codex grayem ale efekt nie podobał mi się jakoś specjalnie. Chyba lepiej jak weźmie się jaśniejszy odcień szarego i wtedy wash żeby całość nie zlała się. Co do kropierza to jakie washe polecacie żeby cieniować? Ogólnie zdjęcie troche nie oddaje kolorów rzeczywistych (czerwona część kropierza to w rzeczywistości blood red ).
Chciałem też pomalować na niebiesko herb ale szczerze mówiąc miałem obawy z malowaniem po kalkomanii. Jak to robić żeby nie uszkodzić kalkomanii? (btw kto gra bretonią ten wie że wzorowałem się na przykładowym malowaniu rycerza z kodeksu )
Rycerz w przygotowaniu
Chciałem też pomalować na niebiesko herb ale szczerze mówiąc miałem obawy z malowaniem po kalkomanii. Jak to robić żeby nie uszkodzić kalkomanii? (btw kto gra bretonią ten wie że wzorowałem się na przykładowym malowaniu rycerza z kodeksu )
Rycerz w przygotowaniu
Płotki wyszły Ci bardzo profesjonalnie Może tylko ta drewnianą bramę mógłbyś potraktować jakimś bleached bone, bo brakuje jej jeszcze jednego rozjaśnienia
Malowania po kalkomanii nie próbowałem, ale wątpię, by pozostawiło to ją w nienaruszonym stanie... Co do waschy i cieniowania- mógłbyś albo zacząć cieniowanie od Red Gore lub Scrab Red i stopniowo dodawać Blood Red, albo na blood red dać wash z baal red. Jeśli chodzi o żółty- ja osobiście używam mocno rozwodnionego snakebite leather zmieszanego z golden yellow i daje to zadowalające rezultaty
Maluj dalej, bo zapowiada się na prawdę godna uwagi galeria
Malowania po kalkomanii nie próbowałem, ale wątpię, by pozostawiło to ją w nienaruszonym stanie... Co do waschy i cieniowania- mógłbyś albo zacząć cieniowanie od Red Gore lub Scrab Red i stopniowo dodawać Blood Red, albo na blood red dać wash z baal red. Jeśli chodzi o żółty- ja osobiście używam mocno rozwodnionego snakebite leather zmieszanego z golden yellow i daje to zadowalające rezultaty
Maluj dalej, bo zapowiada się na prawdę godna uwagi galeria
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Po pierwsze płotki znakomite . bardzo fajne wszystkie elementy. Konik również, choć jest sporo drobiazgów, o większości już była mowa... Chodzi mi o rozjaśnienia elementów wypukłych - czerwone elementy na końskim zadzie. IMHO przy elementach wypukłych rozjaśnienia winny iść w stronę najbardziej wypukłego miejsca, u Ciebie jest na odwrót - jaśniejsze są obrzeża.
Ale jak na początki malowania duże brawa .
Skąd masz te płotki - kupiłeś, czy samoróbka?
Ale jak na początki malowania duże brawa .
Skąd masz te płotki - kupiłeś, czy samoróbka?
Fajnie, że podobają wam się płotki. Faktycznie są to płoty z GW. Mam jeszcze ze 4 i 2 drogowskazy do pomalowania Wrzucę jak skończę. Generalnie łatwe są do malowania.
Bramę chciałem pomalować na kolor "świeżego" drewna ale może faktycznie można by bardziej rozjaśnić chociaż na żywo inaczej to trochę wygląda. "krzywy" plotek już pomalowałem (a przynajmniej starałem się ) na wyschnięte stare drewno.
Co do konika... Macie racje ze rozjaśnienie jest w sumie na odwrót wzorowałem sie na tym z kodeksu bretonni i tam tez tak jest W sumie mi sie to podoba chociaż lepiej było by zrobić warstwy pośrednie jak to już ktoś wspomniał albo blending który na razie jest poza moim skillem
Przed plotkami pomalowałem też figurki do talizmana dla kolegi: ghula, czarownicę i trolla
Fajnie, że w takiej planszówce dają figsy ale ich jakość pozostawia wiele do życzenia (mało szczegółów i kiepsko wykonane)
btw poprawię konia w miarę możliwości i wrzucę tu razem z rycerzem
Bramę chciałem pomalować na kolor "świeżego" drewna ale może faktycznie można by bardziej rozjaśnić chociaż na żywo inaczej to trochę wygląda. "krzywy" plotek już pomalowałem (a przynajmniej starałem się ) na wyschnięte stare drewno.
Co do konika... Macie racje ze rozjaśnienie jest w sumie na odwrót wzorowałem sie na tym z kodeksu bretonni i tam tez tak jest W sumie mi sie to podoba chociaż lepiej było by zrobić warstwy pośrednie jak to już ktoś wspomniał albo blending który na razie jest poza moim skillem
Przed plotkami pomalowałem też figurki do talizmana dla kolegi: ghula, czarownicę i trolla
Fajnie, że w takiej planszówce dają figsy ale ich jakość pozostawia wiele do życzenia (mało szczegółów i kiepsko wykonane)
btw poprawię konia w miarę możliwości i wrzucę tu razem z rycerzem
Te nowe figsy do talizmana nawet nie są takie złe, chociaż do tych starych to im bardzo daleko Widać postęp w Twoim malowaniu od czasu tych figurek, które, swoją drogą, też nie są złe
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Koń od bretońca wyszedł ci dużo lepiej niż te figsy z Talizmana. Czyli idziesz we właściwym kierunku Nie bardzo jest co komentować, chyba sam wyciągnąłeś wnioski i przy koniu starałeś się bardziej
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Jakiś czas temu zrobiłem nowe płotki i wzgórze Ostatnio więcej makiet robię niż figurek.
Wzgórze jest z GW. Jest dość spore i na początku wydawało mi się duże, ale podczas gry doszedłem do wniosku, że mogłoby być większe Starałem się aby fajnie wyglądało i było grywalne przede wszystkim
Wzgórze jest z GW. Jest dość spore i na początku wydawało mi się duże, ale podczas gry doszedłem do wniosku, że mogłoby być większe Starałem się aby fajnie wyglądało i było grywalne przede wszystkim
wygląda genialnie, ewentualnie możesz zrobić bardziej poszarpane brzegi między trawką a ziemią
Mały up Bloodletter to moja pierwsza pomalowana figurka demonów, jednocześnie pierwsza polakierowana i spryskana purity sealem. Natomiast Vlad to mój pierwszy pomalowany bohater Również polakierowany i spryskany co niestety widać po metalikach które zrobiły się szare a złoty wcześniej bardzo fajny teraz wygląda dziwnie Może jakieś sugestie?
Purity seal bardzo długo mieszałem, trzymałem w lodówce jak to niektórzy radzą i pryskałem z daleka bardzo krótkimi seriami...
Na początek mały challenge
Purity seal bardzo długo mieszałem, trzymałem w lodówce jak to niektórzy radzą i pryskałem z daleka bardzo krótkimi seriami...
Na początek mały challenge
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, o 11:53 przez vfn, łącznie zmieniany 1 raz.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Przydałyby się lepsze zdjęcia, a właściwie lepsze oświetlenie fotografowanych modeli