Bestie na 2k

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Bestie na 2k

Post autor: Lunn »

Nie wiem, czy da się tym coś ugrać, ale ostatnio mam zajawkę na bestie, więc skleciłem takie coś: myślę, że nie jest takie strasznie słabe, jest sporo psów, sa minosy, rdywany... Na drugi lvl magii u szamana nie starczyło punktów, mogę dać za jedne pieski albo zrobić coś jeszcze innego :). Zastanawiam się czy herdy nie są za duże, ale to już niech ocenią ci, co się lepiej ode mnie na tym znają ;). Na razie to dość mocno ogólne przymiarki, ale...

1 Beastlord @ 234 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; General; Heavy Armour; Shield
Crown of Everlasting Conquest [50]
Berserker Sword [40]

1 Wargor @ 115 Pts
Mark of Chaos Undivided; Battle Standard
Armour of Damnation [30]

1 Bray Shaman @ 131 Pts
Mark of Chaos Undivided; Lore of Beasts; Magic Level 1; Braystaff
2xDS

1 Bray Shaman @ 166 Pts
Mark of Chaos Undivided; Magic Level 2; Braystaff
2xDS

4x5 Pieski

4x Tuskgor Chariot @ 85 Pts

Beast Herd @ 133 Pts
2ndWeapon; FCG, 10 gorów, 7 ungorów

Beast Herd @ 129 Pts
2ndWeapon; FCG, 10 gorów, 6 ungorów

Beast Herd @ 125 Pts
2ndWeapon; FCG, 10 gorów, 5 ungorów

2x3 Minotaurs of Khorne @ 183 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Great Weapon

3 Minotaurs @ 138 Pts
Great Weapon

Casting Pool: 5
Dispel Pool: 7
Models in Army: 85
Total Army Cost: 1997

Tak na marginesie to powiem wam, że jestem zaniepokojony. Ledwo zacząłem robić krasnoludy, to za chwilę przyszła banda do Mordheim, a zaraz po nich pomysł na bestie. 4 armie(już mam orki i CoU, pracuję nad krasiami, do tego, byż może, bestie)? :twisted: czemu nie, tylko skąd ja na to wszystko wezmę kasę? :P
To się już kwalifikuje pod nałóg? ;)
W sumie zrobienie krasi i tego zajęłoby mi tak ze dwa lata licząc od teraz. O ile bym się pospieszył i miał bardziej wypchany portfel.
Ok, jestem chory :P. Dobra dość tego gadania, oceniajta tę plewną rozpę ;)
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2007, o 18:54 przez Lunn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kendo
Wałkarz

Post autor: Kendo »

Trochę ta rozpiska chaotyczna:)

Proponuje wywalić Berserker sword i dać w zamian gw.
Bsb zamień na wargora khorna i daj mu dark heart +d3” i chaos armour
wywal jednego szamana, zostaw tylko 1 levelowego. Jeden herd powieksz tak do 20 -23,przy czym max gorów to 7, tam wchodzi gieniu z wargorem, drugi herd tak z 17 dla szamana.
Proponuje do tego 2 male herdy z muzykami ewentualnie z foe-renderami, do ambusza lub do screena.Trzecim minosom też daj znak, albo wywal razem z jednym rydwanem i jednymi psami i daj Dradon ogry. Tyle z mojej strony.

ODPOWIEDZ