eco euro HE 4.0
eco euro HE 4.0
1 Archmage @ 300.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Light
Annulian Crystal [40.0]
1 Noble @ 124.0 Pts
Great Weapon; Dragon Armour; Battle Standard
24+1 First Lothern Seaguard @ 365.0 Pts
Spear; Normal Bow; Light Armour; Shield; Standard Bearer; Musician
Standard of Discipline [15.0]
19+1 Archers @ 235.0 Pts
Longbow; Musician
23+1 White Lions @ 393.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Musician
Amulet of Light [15.0]
24 White Lions @ 366.0 Pts
23 Phoenix Guard @ 413.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50.0]
4 Great Eagle @ 4x50.0 Pts
Models in Army: 118
Total Army Cost: 2396.0
taka kmina na tesco Arcy i BSB dzieki czemu udalo sie wcisnac 3 konkretne kloce piechoty
BSB ma dawac tylko rerolle wiec jest w wersji mocno okrojonej... Arcy tez jest po taniosci zeby byly punkty na oddzialy
Lore of Light dosc nierstandardowo, ale cala rozpa taka ma byc. Ten lore zwieksza przezywalnosc WL w cc i na ostrzal a i ma 2 ciekawe pociski. +1A tez moze sie przydac...
General; Magic Level 4; Lore of Light
Annulian Crystal [40.0]
1 Noble @ 124.0 Pts
Great Weapon; Dragon Armour; Battle Standard
24+1 First Lothern Seaguard @ 365.0 Pts
Spear; Normal Bow; Light Armour; Shield; Standard Bearer; Musician
Standard of Discipline [15.0]
19+1 Archers @ 235.0 Pts
Longbow; Musician
23+1 White Lions @ 393.0 Pts
Amulet of Light [15.0]
24 White Lions @ 366.0 Pts
23 Phoenix Guard @ 413.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Sorcery [50.0]
4 Great Eagle @ 4x50.0 Pts
Models in Army: 118
Total Army Cost: 2396.0
taka kmina na tesco Arcy i BSB dzieki czemu udalo sie wcisnac 3 konkretne kloce piechoty
BSB ma dawac tylko rerolle wiec jest w wersji mocno okrojonej... Arcy tez jest po taniosci zeby byly punkty na oddzialy
Lore of Light dosc nierstandardowo, ale cala rozpa taka ma byc. Ten lore zwieksza przezywalnosc WL w cc i na ostrzal a i ma 2 ciekawe pociski. +1A tez moze sie przydac...
Ostatnio zmieniony 13 maja 2011, o 22:29 przez Semi, łącznie zmieniany 3 razy.
A nie myślałeś o SM?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Giną tak samo jak BG a jakoś DE nie narzekają, a ich siła w ww jest duza
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
jezeli chcesz zwiększyść przezywalność, jak sugerujesz to bierz metal, bo light Ci nic nie daje.
I w takiej wersji bez shadowa, wystawiłbym SM zamiast PG z 20stu, reszta pkt w lwy.
I w takiej wersji bez shadowa, wystawiłbym SM zamiast PG z 20stu, reszta pkt w lwy.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Sporo tej piechoty Ci się zmieściło. Jednak Light na arcy to pomyłka, nie masz czego tam rzucać. Weź shadow, metal, death albo high.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Tyle że BG mają mniej siły, mniej WS a stubborn i itp spokojnie nadrabiasz BSB i nabitymi W.Semi pisze:BG maja stubborn i itp wiec gdzie tu porownanie ze SM ktorzy maja ... uwaga WS6
Taa, ciekawe więc dlaczego nikt nie wystawia SM, a BG widzi się bardzo często
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
BG można kotłować, SM nie za bardzo.. itd.
fajnie fajnie ale SM może są i lepsi od BG ale wtedy to oznacza że WL gniecą ich jak nie wiem co, przestańcie marzyć o SM jest jednostka słaba i już, najgorsze jest to że te wszystkie elitarne piechoty kosztują po 15 pkt więc nawet nie trza ich porównywać na tle kosztu pkt
Wystawia sie BG bo w DE nie ma WL!
proste
SM są mega fajni, gram na nich uparcie... muszę tylko wymyślic jak tu mądrze ich przed strzelaniem pestkowym chować.
Z jakimś rozsądnym bannerem fantastycznie koszą klocki i hordy, coś czego BG zrobic tak rześko nie potrafią.
proste
SM są mega fajni, gram na nich uparcie... muszę tylko wymyślic jak tu mądrze ich przed strzelaniem pestkowym chować.
Z jakimś rozsądnym bannerem fantastycznie koszą klocki i hordy, coś czego BG zrobic tak rześko nie potrafią.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
I to tyle w temacie SM
Po cholerę Ci ten baner +1 ld na LSG? Musisz mieć na nich albo na łukach flaming, bez tego baneru lepiej nie wychodzić z domu
Po cholerę Ci ten baner +1 ld na LSG? Musisz mieć na nich albo na łukach flaming, bez tego baneru lepiej nie wychodzić z domu
i cała rozpiskę przebudowujesz pod kątem zwiększenia przeżywalności jednego oddziału w fazie strzelania. Własnie kombinuje gdzie wcisnąć ten item z-1 ale za ch** się nie mieści:(
flamingi mozesz na SM wrzucić na przykład
flamingi mozesz na SM wrzucić na przykład
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
No jest, ale musiałby być hero tylko po to, żeby go trzymać. Ochrony żadanej mu nie dasz i zginie w pierwszej walce...