Rozpa jest bez hełmu ale ma duży potencjał magiczny, a rzeźnik ma zabijać i radzi sobie również bez niego.
Oto moja rozpiska:
Unnamed2400 Pts - Vampire Counts Army
1 Vampire Lord @ 430.0 Pts
General; Magic Level 3; Necromancy
The Martialle: Red Fury [50.0]
infinite hatered [25]
Flayed Hauberk [25.0]
Sword of Strife [40.0]
Potion of Strength [20.0]
Black Periapt [15.0]
1 Wight King @ 225.0 Pts
Battle Standard Bearer; Heavy armour; Shield
The Drakenhof Banner [125.0]
1 Vampire @ 190.0 Pts
Magic Level 1; Necromancy; Heavy armour; Shield
The Martialle: Avatar of Death [20.0]
infinite hate [25]
Dragonhelm [10.0]
Balefire Spike [10.0]
Wristbands of Black Gold [30.0]
(Hellsteed)
1 Vampire @ 185.0 Pts (shadow lub light)
Magic Level 1
The Arkayne: Forbidden Lore [35.0]
Dispel Scroll [25.0]
Sword of Battle [15.0]
Charmed Shield [5.0]
Ironcurse Icon [5.0]
16 Crypt Ghouls (ghast) @ 136.0 Pts
30 Crypt Ghouls (ghast) @ 248.0 Pts
30 Crypt Ghouls (ghast) @ 248.0 Pts
31 Grave Guard @ 447.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
banner of the barrows [45.0]
5 Cairn Wraiths (banshee) @ 275.0 Pts
Models in Army: 107
Total Army Cost: 2399.0
I teraz jeszcze kilka wyjaśnień...
Jako, że Lord ma siedzieć w GG dałem im hate zamiast +1 to hit. wiem, że jest to średni sztandar dla nich, ale chcem mieć pewność, że jak ktoś we mnie szarżuje to wampirbędzie miał tego hate'a (w swojej to wiadomo, że moge popychaczke rzucić)
Zrezygnowałem ze śmietnika, wstawiając za to latacza. Jest to wg mnie o wiele lepsza opcja niż jakieś fellbaty, gdyż jest bardzo przeżywalny na ostrzał, no i służy głównie to spustaszania tyłów przeciwnika takich jak np. maszynki, z którymi mam zazwyczaj problem, bo armia jest względnie słabo mobilna i nie ma czym tam dojść.
GG nie dawałem GW a to dlatego, że są bez hełmu, a poza tym zależy mi bardziej na ich przeżywalności. Z wampirem to oni sobie poradzą i bez GW

Jak już wcześniej mówiłem, że brakuje parę drobiazgów na bohaterach takich jak np. infinite hate na latacza ale nie ma punktów, bo musiałbym wszystko ściągnąć z wampira z forbidden lore, a ten uważam musi mieć chociaż tego charmed shielda, co już wyklucza wzięcie hate'a na latacza.
A wracając do dużego wampira to wcześniej jak siedział w kawie to miałem go złozonego z hatem, ale myślę, że dodatkowy boost w postaci +2 PD jest Imo lepszy. Poza tym przy takim złożeniu bohaterów hełm mi by nie wszedł, stąd nie chcem marnować możliwości wzięcia tych +2 PD.
Chciałem być trochę oryginalny z rozpą. Czekam na komenty