unit filler

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tomek-osw
Powergamer Rozpiskowy

unit filler

Post autor: tomek-osw »

Witam !
Jako, że nowa edycja wymogła na wszystkich powiększenie liczebności oddziałów, to może macie jakieś pomysły na fillerki, a może już takowych używacie ?
Proszę o jakieś porady / pomysły / zdjęcia :wink:

Pozdrawiam
"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Kiedyś kombinowałem z filerkiem do NG 2 kolesi gotujących w kociołku grzybki psylocybki całość na podstawce 40x40 ale jakoś nigdy nie miałem czasu tego skończyć może kiedyś mi się uda :).
Do BO dwukółka ciągnięta przez jednego BO na dwukółce cała masa toporów, mieczy itp. podstaweczka 50x50 :) to jest u mnie w fazie projektu/realizacji :)
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

Post autor: maciom »

Ja bawie się w powiększanie mojego oddziału squig herdów:
1 gobliny na podstawce 3x20mm z beczką prochu do podpalenie
2 squig na belce który biegnie do snota
3 snot rzuca w kierunku małego squiga kamieniem

jak będzie czas to będą foty
http://my.imageshack.us/v_images.php

edit; są foty, słabe ale są
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

@maciom A da radę zobaczyć te zdjęcia bez logowania?

Ja kombinuję z NG. Podstawka 40x40, 2 na górce trzymających tarczę, a na niej netters.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

Post autor: maciom »

czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?

Awatar użytkownika
tomek-osw
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: tomek-osw »

maciom a możesz jeszcze raz zdjęcia wrzucić ? nie wyświetlają się w żadnej przeglądarce...
"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain

Awatar użytkownika
cluzoe
Mudżahedin

Post autor: cluzoe »

Polecam przyklejanie co bardziej "rozłożystych" z SO lub BO na podstawkach kawaleryjskich.
W przypadku BO praktycznie każdy, który nie ma wielkiego topora nad głową nie mieści się w ramach własnej podstawki.
Jak trafi takiego samego obok siebie to już tragedia. Jak dobrze skleisz to BO z 2xHW idealnie się mieści na kawaleryjskiej.
Wrzucasz ich poza pierwszym rzędem i nie widać różnicy.
Z nowymi Savage tak samo można zrobić chodź nie wypełniają podstawki tak szczelnie jak BO.

Dodatkowo polecam urozmaicenie Orkowych szeregów upasionym Ogrem z głową BO + lekka stylizacja i mamy 4xOrki :)

Do goblinów spokojnie można wykorzystać:
- namiocik ze skull pass'a i wstawić go w środek oddziału i spokojnie zastąpi 9 modeli
- wszystkie goblińskie dodatki se skull pass świetnie uzupełniają NG
- Squig hoppers w tej edycji spokojnie mogą służyć za fillery do squig herd albo NG

ODPOWIEDZ