Witam !
Jako, że nowa edycja wymogła na wszystkich powiększenie liczebności oddziałów, to może macie jakieś pomysły na fillerki, a może już takowych używacie ?
Proszę o jakieś porady / pomysły / zdjęcia
Pozdrawiam
unit filler
Moderator: Kołata
unit filler
"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain
Kiedyś kombinowałem z filerkiem do NG 2 kolesi gotujących w kociołku grzybki psylocybki całość na podstawce 40x40 ale jakoś nigdy nie miałem czasu tego skończyć może kiedyś mi się uda .
Do BO dwukółka ciągnięta przez jednego BO na dwukółce cała masa toporów, mieczy itp. podstaweczka 50x50 to jest u mnie w fazie projektu/realizacji
Do BO dwukółka ciągnięta przez jednego BO na dwukółce cała masa toporów, mieczy itp. podstaweczka 50x50 to jest u mnie w fazie projektu/realizacji
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Ja bawie się w powiększanie mojego oddziału squig herdów:
1 gobliny na podstawce 3x20mm z beczką prochu do podpalenie
2 squig na belce który biegnie do snota
3 snot rzuca w kierunku małego squiga kamieniem
jak będzie czas to będą foty
http://my.imageshack.us/v_images.php
edit; są foty, słabe ale są
1 gobliny na podstawce 3x20mm z beczką prochu do podpalenie
2 squig na belce który biegnie do snota
3 snot rzuca w kierunku małego squiga kamieniem
jak będzie czas to będą foty
http://my.imageshack.us/v_images.php
edit; są foty, słabe ale są
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?
@maciom A da radę zobaczyć te zdjęcia bez logowania?
Ja kombinuję z NG. Podstawka 40x40, 2 na górce trzymających tarczę, a na niej netters.
Ja kombinuję z NG. Podstawka 40x40, 2 na górce trzymających tarczę, a na niej netters.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?
Polecam przyklejanie co bardziej "rozłożystych" z SO lub BO na podstawkach kawaleryjskich.
W przypadku BO praktycznie każdy, który nie ma wielkiego topora nad głową nie mieści się w ramach własnej podstawki.
Jak trafi takiego samego obok siebie to już tragedia. Jak dobrze skleisz to BO z 2xHW idealnie się mieści na kawaleryjskiej.
Wrzucasz ich poza pierwszym rzędem i nie widać różnicy.
Z nowymi Savage tak samo można zrobić chodź nie wypełniają podstawki tak szczelnie jak BO.
Dodatkowo polecam urozmaicenie Orkowych szeregów upasionym Ogrem z głową BO + lekka stylizacja i mamy 4xOrki
Do goblinów spokojnie można wykorzystać:
- namiocik ze skull pass'a i wstawić go w środek oddziału i spokojnie zastąpi 9 modeli
- wszystkie goblińskie dodatki se skull pass świetnie uzupełniają NG
- Squig hoppers w tej edycji spokojnie mogą służyć za fillery do squig herd albo NG
W przypadku BO praktycznie każdy, który nie ma wielkiego topora nad głową nie mieści się w ramach własnej podstawki.
Jak trafi takiego samego obok siebie to już tragedia. Jak dobrze skleisz to BO z 2xHW idealnie się mieści na kawaleryjskiej.
Wrzucasz ich poza pierwszym rzędem i nie widać różnicy.
Z nowymi Savage tak samo można zrobić chodź nie wypełniają podstawki tak szczelnie jak BO.
Dodatkowo polecam urozmaicenie Orkowych szeregów upasionym Ogrem z głową BO + lekka stylizacja i mamy 4xOrki
Do goblinów spokojnie można wykorzystać:
- namiocik ze skull pass'a i wstawić go w środek oddziału i spokojnie zastąpi 9 modeli
- wszystkie goblińskie dodatki se skull pass świetnie uzupełniają NG
- Squig hoppers w tej edycji spokojnie mogą służyć za fillery do squig herd albo NG