Nietypowe pytanie - kolorowy plastik

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Nietypowe pytanie - kolorowy plastik

Post autor: BoB miniatures »

Witam! Ostatnio wziąłem się za tworzenie figurek do Star Wars'ów i napotkałem pewien problem: miecze świetlne. O ile zielone może dałoby się zrobić z niektórych części kolorowego plastiku od necronów do 40ki

Obrazek

o tyle problem jest z innymi kolorami (czerwone, fioletowe, żółte niebieskie itp.) Ma ktoś jakiś pomysł na zamiennik lub zna źródło takich plastików w różnych kolorach?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Mam dwa pomysły które mogą ci pomóc:

1. Poszukaj w sklepach/necie dużych plastikowych wykałaczek lub mieszadełek do drinków, robią je w jaskrawych kolorach:
Obrazek
Obrazek
Może gdzieś znajdziesz odpowiadające ci rozmiarami.

2. znajdź przeźroczyste patyczki które mają odpowiednie rozmiary i pomaluj je farbą typu clear (np. tamiya produkuje takie cuda w bodajże 6ciu kolorach). Efekt nie będzie tak jaskrawy jak "to coś" od Necronów ale może będzie ci pasować.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

wydaje mi sie, ze klocki LEGO maja tez kolorowe "patyczki" ale to moze drogo wyjsc :P
i tak jak arbiter napisal: wykalaczki.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Byłem we wszystkich sklepach z artykułami gospodarstwa domowego i drogeriach w okolicy i nikt nie wiedział w ogóle że coś takiego istnieje... Na allegro też nic :?
Wiecie może gdzie można kupić takie wykałaczki w necie?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

W jakimś barze nie wyhaczysz?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Myślę że najszybciej to w jakimś Hipermarkecie dostaniesz w dziale z balonikami, jednorazowymi sztućcami i serpentyną. Inna sprawa że słaba pora na takie utensylia; po wakacjach a przed nowym rokiem :|
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

http://allegro.pl/11-lego-star-wars-lig ... 59074.html lego odpadają ;/ co najmniejo połowę za grube i masakrycznie drogie ;/

Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

Post autor: Schalazar »

A jednak cos jest:

http://allegro.pl/patyczki-do-koreczkow ... 33933.html
http://allegro.pl/widelczyki-do-koreczk ... 16805.html

Poszukaj tez firmy Fackelmann, moze cos znajdziesz oni robia wlasnie takie patyczki

Pozdrawiam
Obrazek

ODPOWIEDZ