Krasnoludzki moździerz

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
g0trrI
Wałkarz

Krasnoludzki moździerz

Post autor: g0trrI »

Witajcie bracia krasnoludy. Jako, że bardzo nie podoba mi się model grudge throwera postanowiłem zrobić sobie krasnoludzki moździerz. Myślę nad użyciem imperialnego mortara+ runy i jakaś plaskorzeźba z gsu. Czy na turniejach będę miał problem z wystawieniem go?

PS. Jak istnieje temat gdzie powinienem zadać to pytanie to przepraszam i niech mod czyni swoją powinność. :D
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, o 15:42 przez g0trrI, łącznie zmieniany 1 raz.
Aron_Banalny pisze:e, różnica koncepcji. może gówna i animozja vs. maksimum stabilności
paulinka17 pisze:Ja dziękuję. Aron, ale może Ty gówna i animozji?
Mój Blog

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Obrazek

lewy dolny róg, coś co strzela chmurką i goblinem. Jest to kawałek armii najlepszego amerykańskiego gracza krasnalami. Ale my niestety żyjemy w Polsce...
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
g0trrI
Wałkarz

No właśnie to była moja inspiracja:D
Aron_Banalny pisze:e, różnica koncepcji. może gówna i animozja vs. maksimum stabilności
Mój Blog

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

No, do mnie osobiście nie przemawia ta koncepcja białej chmurki, nawet bym rzekł, że mnie wkurwia, ale co kto woli, ja bym wsadził tylko zielonego do środka i dodał krasnala który go dopycha jakimś patykiem. Pamiętaj, że dobrze by było, żeby taki grudge thrower różnił się czymś od zwykłych cannonów.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Mistrz drugiego planu z gołymi stopami :D
A moździerz mi też się niezbyt podoba... Może Goblin Hewer zamiast klopy?

Awatar użytkownika
g0trrI
Wałkarz

Quaki pisze:Mistrz drugiego planu z gołymi stopami :D
A moździerz mi też się niezbyt podoba... Może Goblin Hewer zamiast klopy?
Wow. +1 za spostrzegawczość:D Goblin Hewer nie pasuje mi za bardzo jako zastępstwo katapulty. A wydaje mi się, że moździerz jest jej trochę nowocześniejszym odpowiednikiem(niech mnie znawcy broni poprawią). Dzisiaj wieczorem biorę się do zabawy i zobaczymy co mi wyjdzie z tych moździerzy:D
Mój Blog

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Pierwsza roznica miedzy katapa a mozdzierzem: jedno jest na proch!!! Btw sa to zupelnie inne epoki...
Katap dluzej uzywali, ale byly nieporeczne... Ciezko bylo z nimi isc te 100km :)
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

JarekK pisze:Katap dluzej uzywali, ale byly nieporeczne... Ciezko bylo z nimi isc te 100km :)
np rzymianom to nie przeszkadzało... były katapy na kółkach i demontowalne... ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
g0trrI
Wałkarz

JarekK pisze:Pierwsza roznica miedzy katapa a mozdzierzem: jedno jest na proch!!! Btw sa to zupelnie inne epoki...
Katap dluzej uzywali, ale byly nieporeczne... Ciezko bylo z nimi isc te 100km :)
Miałem na myśli to, że w jednym i drugim pocisk porusz się po krzywej balistycznej(chyba, że się mylę).
Mój Blog

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Po krzywej balistycznej to porusza się chyba każdy pocisk ;)
Nie pamiętam dokładnie ale co do moździerzy, to używano chyba określenia broń stromotorowa?
EDIT po zajrzeniu na google:
Pociski w broni płaskotorowej ( armaty, karabiny) poruszają się że tak powiem "czubkiem w kierunku celu". Natomiast w broni stromotorowej ( hałbice, armaty dalekosiężne ) pocisk opuszcza lufę pod znacznym kątem do celu.

Awatar użytkownika
g0trrI
Wałkarz

Czuję się poprawiony. :D
Mój Blog

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

:)

dobrze napisanie :) google panem
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
g0trrI
Wałkarz

Dalej jednak pozostaje kwestia legalności takiego rozwiązania na turniejach. Co o tym myślicie? Jest powód aby się rzucać?(bo w to, że ktoś spróbuje nie wątpię)
Mój Blog

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Na lokalach nie ma opcji żeby ktoś ci zabronil wystawiać coś takiego a jak zgrabnie skonwertujesz to i na masterze na 100% nikt ci tego ze stolu nie zdejmie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

No i jak zmontowałeś coś ?

Awatar użytkownika
g0trrI
Wałkarz

Moździerz prawie gotowy. Niestety nie mam za bardzo teraz czasu na dłubanie w figurkach :( zdjęcia wstawię jutro jak się uda.
Mój Blog

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Kiedyś była taka machina w goblinach:
http://solegends.com/citcat912/c20188leadbelcher.htm

Jest to maszyna zwędzona krasnoludom (wg fluffu) i jest to połączenie moździerza właśnie z trzylufowymi organkami :)

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

debelial pisze:Kiedyś była taka machina w goblinach:
http://solegends.com/citcat912/c20188leadbelcher.htm

Jest to maszyna zwędzona krasnoludom (wg fluffu) i jest to połączenie moździerza właśnie z trzylufowymi organkami :)
Leadbelcher był bardzo fajną maszynką, aż szkoda, że u gobasów :mrgreen:

http://solegends.com/citcat912/c20236brettwm.htm

Było jeszcze coś takiego - co ciekawe w armii bretońskiej, ale z większości tych maszyn korzystały również krasnoludy.

Jeśli chodzi o oficjalne turnieje, to decyzja, co się mieści w granicach normy, a co nie, zależy od tego, którą nogą wstał z łóżka sędzia :wink: . Ja bym się o takie rzeczy nie czepiał, jeśli wyraźnie widać, co jest działem, a co moździerzem - po prostu jest to konwersja i już.
Sam powoli realizuję pomysł zrobienia krasnoludzkiego moździerza, tyle że z imperialnego great cannona.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Dokładnie. Każda konwersja się liczy dodatkowo na + dla Ciebie w ocenach malowania poza tym uprzyjemnia widok. Żadna to przyjemność oglądania 2 armii i wszystko na oryginałach i jeszcze tak samo pomalowane bo tak jest na pudełku. A ma ktoś lepsze zdjęcie tego amerykańskiego moździerza? chętnie przyjrzę mu się bliżej
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

Nawiązując jeszcze raz do zdjęcia, to moją uwagę dodatkowo zwrócił Lord na mega-beczce i bardzo ciekawy znacznik do oceny kątów widzenia.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

ODPOWIEDZ