2400 VC powrót do kawy

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

2400 VC powrót do kawy

Post autor: Aro »

1 Vampire Lord @ 527.0 Pts
General; Lore of Vampires; Level 4 Wizard; Shield
Red Fury
Quickblood
Ogre Blade
Armour of Destiny
Potion of Foolhardiness
Barded Nightmare

Necromancer @ 125.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Vampires
Dispel Scroll

39+1 Skeleton Warriors @ 240.0 Pts
Light Armour; Shield; FCG
Banner of Eternal Flame

3x 40 Zombies @ 360.0 Pts

9x Black Knights @ 314.0 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; FCG
Banner of the Barrows

10x Black Knights @ 290.0 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; FCG

4x Fell Bats @ 64.0 Pts

1 Mortis Engine @ 240.0 Pts

1 Terrorgeist @ 235.0 Pts

Models in Army: 184

Total Army Cost: 2395.0

Lord wiadomo do jazdy, necros do szkieletów, zombie mieso armatnie.
BK - będą na chwilę obecną testem, zobaczymy jak się sprawdzą w połączeniu z Enginem oraz pomocą terrorgeja.
Nie posiadam jeszcze modeli Horrorów, więc nie wystawiam ich :(
Zastanawiam się jeszcze nad eteryczną kawą no ale to jak coś po grze kontrolnej.
Obrazek

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

jak dla mnie mało wskrzeszania a najlepszy mag będzie jeździł i walczył przez co braknie mu zasięgu do wskrzeszania, zombie znikną bez corps carta i dodawania ich w nieskończoność

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Imo brak Ci siły przebicia, te dwa klocki jazdy wyparują po wejściu w B2B z hordą piechoty z GW, tudzież utoną w wielkich klocach śmiecia. 1A s4 to nie jest coś, czym można cokolwiek przepchnąć, a lord będzie mógł wspomagać tylko jeden oddział. I to właśnie ten z lordem zostanie wymanewrowany, a drugi zabity. I czemu szkielety, a nie ghoule?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Andrzej pisze:Imo brak Ci siły przebicia, te dwa klocki jazdy wyparują po wejściu w B2B z hordą piechoty z GW, tudzież utoną w wielkich klocach śmiecia. 1A s4 to nie jest coś, czym można cokolwiek przepchnąć, a lord będzie mógł wspomagać tylko jeden oddział. I to właśnie ten z lordem zostanie wymanewrowany, a drugi zabity. I czemu szkielety, a nie ghoule?
Śmiecia również mam pod dostatkiem.
Szkielety - bo są tańsze, a ja wolę dodatkową 40 śmiecia w postaci Zombie, niż dostać ostrzał w Ghoule i ściągnąć 30 modeli za 310pkt a tu mam 40 za 240pkt z FCG :)
Do tego nie zapomnij, że Terrorgej swoje zrobi, no i Engine - chociaż to jest dla mnie jak na razie wielka niewiadoma.
Obrazek

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

fakt mortis który ci wysadza pół klocka kawy przy miskaście na lordzie to faktycznie niezły deal,
magię boostuje lepiej cart z przerzutem 1 kostki na wskrzeszanie.

ODPOWIEDZ