1 Vampire Lord @ 527.0 Pts
General; Lore of Vampires; Level 4 Wizard; Shield
Red Fury
Quickblood
Ogre Blade
Armour of Destiny
Potion of Foolhardiness
Barded Nightmare
Necromancer @ 125.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Vampires
Dispel Scroll
39+1 Skeleton Warriors @ 240.0 Pts
Light Armour; Shield; FCG
Banner of Eternal Flame
3x 40 Zombies @ 360.0 Pts
9x Black Knights @ 314.0 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; FCG
Banner of the Barrows
10x Black Knights @ 290.0 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; FCG
4x Fell Bats @ 64.0 Pts
1 Mortis Engine @ 240.0 Pts
1 Terrorgeist @ 235.0 Pts
Models in Army: 184
Total Army Cost: 2395.0
Lord wiadomo do jazdy, necros do szkieletów, zombie mieso armatnie.
BK - będą na chwilę obecną testem, zobaczymy jak się sprawdzą w połączeniu z Enginem oraz pomocą terrorgeja.
Nie posiadam jeszcze modeli Horrorów, więc nie wystawiam ich
Zastanawiam się jeszcze nad eteryczną kawą no ale to jak coś po grze kontrolnej.
2400 VC powrót do kawy
Imo brak Ci siły przebicia, te dwa klocki jazdy wyparują po wejściu w B2B z hordą piechoty z GW, tudzież utoną w wielkich klocach śmiecia. 1A s4 to nie jest coś, czym można cokolwiek przepchnąć, a lord będzie mógł wspomagać tylko jeden oddział. I to właśnie ten z lordem zostanie wymanewrowany, a drugi zabity. I czemu szkielety, a nie ghoule?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Śmiecia również mam pod dostatkiem.Andrzej pisze:Imo brak Ci siły przebicia, te dwa klocki jazdy wyparują po wejściu w B2B z hordą piechoty z GW, tudzież utoną w wielkich klocach śmiecia. 1A s4 to nie jest coś, czym można cokolwiek przepchnąć, a lord będzie mógł wspomagać tylko jeden oddział. I to właśnie ten z lordem zostanie wymanewrowany, a drugi zabity. I czemu szkielety, a nie ghoule?
Szkielety - bo są tańsze, a ja wolę dodatkową 40 śmiecia w postaci Zombie, niż dostać ostrzał w Ghoule i ściągnąć 30 modeli za 310pkt a tu mam 40 za 240pkt z FCG
Do tego nie zapomnij, że Terrorgej swoje zrobi, no i Engine - chociaż to jest dla mnie jak na razie wielka niewiadoma.