A w ogóle to są jakieś słuchy żeby miał być zaktualizowany podręcznik?
Są. Pomijając jego nieaktualność, redakcja rodziału z zasadami jest beznadziejna i od początku prosi się o przeredagowanie. Na forum Warsztatu też o tym rozmawiamy:A w ogóle to są jakieś słuchy żeby miał być zaktualizowany podręcznik?
Dobrze przeczytałeś. To jedna z ich trzech zasad armijnych. Druga to Feathered Sky (łatwiejszy Volley, czyli przykrywanie obszaru strzałami), trzecia to Shadowy (traktują każdą osłonę jak ciężką, czyli -2 do strzelania w nich).Nilgar pisze:Czy moje przegięte elfy mają Sure Shot? Gdzieś tam na forum przeczytałem, że cała armia to ma, a wcześniej nazywało się chyba Practise make Perfect
To nie byłoby tak - volley i tak mogą robić wyłącznie modele posiadające tę umiejętność. U długouchych po prostu jeśli już mają ten volley, to fajniej im wychodzi. Ale...Nilgar pisze:Czyli jednak mają ten volley? Cieszymy się, cieszymy... i następnym razem weźmiemy więcej łuków![]()
Niestety, z czwartkiem wyglądam kiepsko - z samych lekcji rzeźbienia będę musiał wcześniej uciec. Może piątek?A jak wpadasz w czwartek na lekcje u Kerima i masz czas trochę wcześniej to może mały rewanż? Ja i tak zwykle wożę walizkę z warbandami w aucie jakby mnie spotkał jakiś przygodny Mordheim, więc po prostu daj znać.