Playmini - wardancer (update: finished - 31.05.)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Playmini - wardancer (update: finished - 31.05.)

Post autor: bless »

Jak wspominalem juz w innym temacie - doznalem olsnienia. Wymyslilem sobie mianowicie wirujacego tancerza z dwoma mieczami. Po obejrzeniu wszystkich nowych modeli wardancerow uznalem, ze najlepsza pozycje wyjsciowa daje wardancer noble:

Obrazek

Dosyc spontanicznie zlapalem za wiertlo, obcinak i kombinerki i dokonalem masakry na oryginalnym modelu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I teraz juz nie ma wyjscia... trzeba bedzie to zrobic. :roll:
Gosc ma wirowac na palcach jednej nogi (druga podwinieta). Jeden miecz przed soba, drugi za plecami (trzymany w lewej rece jelcem do przodu, nad kciukiem, a ostrzem wzdluz przedramienia). Do tego oczywiscie wirujace szaty. Zastanawiam sie tez, czy dorobic jakies furgoczace warkoczyki, czy tylko wymyslic jak zrobic, zeby te, ktore sa obecnie (i leza dosyc spokojnie), w jakis sposob "przytrzymac" przy ciele (zeby wygladaly naturalnie); moze "przycisne" je do ciala jakims rzemieniem, czy cos...
Problemem bedzie tez rekonstrukacja nog, ktore odciciu orygnialnych szmatek (lezacych na nogach figurki) sa dosyc pokiereszowane.

Zostal tydzien do oddania prac, a mnie teraz czeka chyba z kilkanascie roboczogodzin gladzenia, wyginania i pilowania, potem drugie tyle rzezbienia. O malowaniu nawet nie wspomne...

Wish me luck. :)
Bo albo bedzie git, albo totalna porazka
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2015, o 04:42 przez bless, łącznie zmieniany 7 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Jako kolega klubowy i nie tylko życzę powodzenia! :)
A jako konkurent w konkursie powiem tylko: "Nie spiesz się. Masz czas..."

;)

PS. Pomysł na wirująca konwersję zajebisty!

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

sposób szybki na warkocz - przed sekundą przyszło mi do głowy, więc nie sprawdzone ani nic, ale jakie masz wyjście :D
A więc - bierzesz 3 kawałki cienkiego drutu miedzianego - bo mięgki - jakimś cudem zaplatujesz w warkocz - nie ciasny, bo to i trudniejsze i nie potrzebne, a gotowy wyginasz tak jak chcesz, i obsmarowujesz GS - dosłownie obmazujesz go GSem, jak wyschnie można gdzie-niegdzie włos pogrubić dodatkowym GS. Ten pomysł ma jedną wielką zaletę - sprawdzisz to szybko, albo wyjdzie albo nie, dużo czasu nie stracisz

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

mam nadzieje ze to nie przobrazi sie w poradnik jak zmasakrowac figurke
piluj dalej kombinuj bo czasu malo do konca maja

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Ok, zeby nie bylo, ze sie obijam - oto kolejne fotki z Work in Progress.

Figurka jest juz oszlifowana z nadlewek oraz sladow masakry ciezkim sprzetem. Wyrzezbilem w metalu ksztalt prawej nogi, oraz dorzezbilem obie stopy i rekojesc lewego miecza. Metodą przedstawiona w tutorialu przez Metalwalkera zrobilem szmatke z przodu (zawija sie bo chlopak wiruje). Zaraz bede sie bral za tylna szmatke - ta bedzie bardziej w powietrzu, bo nic jej nie bedzie ograniczalo (jak noga w wypadku przedniej szmatki). Offlinowo przygotowalem juz sobie prawe przedramie z jednym mieczem, oraz sam miecz do reki lewej. Nie przyklejam ich jeszcze, zeby mi nie przeszkadzaly w robieniu szmatek i warkoczykow. Warkoczyki (sztuk 3) chciabym zrobic jutro, na warsztatach u Kerima. Potem jeszcze tylko dodac kilka pierdółek i voila... jutro wieczorem zamierzam psiknac gotowy model podkladem.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Bless, wnioskuję po figurce, że dużo Czajkowskiego słuchasz przy konwertowaniu ;)

A tak poważniej: jeśli dobrze odczytuję koncepcję, którą wyłożyłeś w pierwszym poście, będzie to absolutny miazgator i mistrzostwo. Także ciśnij, bo nie mogę się doczekać, a do końca maja tydzień raptem.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

ja to już nawet nie spóbuję zastartować w tym konkursie :? wardancer zapowiada się super :shock:

Awatar użytkownika
Beldrin Durgnisson
Mudżahedin

Post autor: Beldrin Durgnisson »

ja to już nawet nie spóbuję zastartować w tym konkursie Confused wardancer zapowiada się super Shocked
he he :D Mój czempion tez juz wymieka, ale jako krasnolud nie moge sie poddac :wink:
A co do wardancera to naprawde zapowiada sie super 8)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Nilgar pisze:ja to już nawet nie spóbuję zastartować w tym konkursie :? wardancer zapowiada się super :shock:
Nie poddawaj się, liczy się przecież frajda zrobienia figurki do swojej armii - nie walczymy o złote gacie :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

Nilgar pisze:ja to już nawet nie spóbuję zastartować w tym konkursie :? wardancer zapowiada się super :shock:
Ale tu nie chodzi o wygrana tylko o dobra zabawe ;) ...

@Bless ta podstawka to z masowych ?? i brzeg pomalowany na czarno ?? czy jakas inna ... Ogolem to poza bedzie bardzo ciekawa i imponujaca ale w 2 rece miecz bedzie ma sie rozumiec ?? - tej od dzidy ... bede patrzyl jak prace postepuja ostra konkurencja (pewnie tez nie mam szans ale co mi tam pokaze przynajmniej jak moz mojaarmia wygladac)

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Cała koncepcja zapowiada się zacnie i niecierpliwie czekam na efekt końcowy.

Bless, skąd wziąłeś ten "podeścik", na którym tańczy Wardancer??
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Ok, dorobilem tylna szmatke (ze wzgledu na jej delikatnosc zrezygnowalem jednak z dlugiego latajacego materialu; "polozylem" na materiale dodatkowy mieczyk, przez co fruwajaca szmatka ladnie sie skrocila), troche rzemykow, miecze i kilka dupereli.

W tej chwili chlopak lezy w solarium, zeby ladnie wygladac na imprezie u Faberów (czytaj - nagrzewam go pod lampa, zeby GS zastygl, zanim wyjde do na lekcje z Kerimem).

Zostalo jeszcze tylko dorobienie warkoczykow. Zdjecia z warkoczykami, mam nadzieje, pojawia sie wieczorem. :)

Odpowiadajac na Wasze pytania:
- tak, podstawka to mystic base z MAS
- orginalnie podstawka miala wymiary 25x25, ale ja oberznalem po krawedziach i wsadzilem w ramki wycietej w srodku malej podstawki.

Tymczasem chlopak prezentuje sie, jak ponizej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Szarżaaaa! :D

Cudnie jak narazie.

Tylko ten miecz co jest w tyle to bym ostrze obrócił tak by po wyprowadzeniu ciosu cięło a nie zadawało obuchy :P

Pozdro

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

Bardzo fajna konwersja :D , lecz ja bym trochę podszlifował tą stopę która jest w powietrzu i wyprostował bym te "kulki" na końcu miecza rękojeści czy czego tam. A ten miecz (ten który ma za sobą) uważam że jest bardzo fajny wygląda jak by w swojej precyzji parował czyiś atak za swoich pleców, czy jakoś tam :D
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zajebongo wyglada , bardzo fajna dynamiczna poza... Koncz go i maluj czym predzej !!!

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Ziemko pisze:Zajebongo wyglada , bardzo fajna dynamiczna poza... Koncz go i maluj czym predzej !!!
podpisuje się pod tym ;) tylko ze bym zmienił na
"wyjebongo"

;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
LoGo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: LoGo »

Świetna figsa :shock:
Maluj jak najszybciej... albo nie, bo jak maluje się szybko to średnio wychodzi. Maluj jak naajjjwolnieeej (tylko żebyś zdążył!) :D

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Poza tym, że poza jak u baletnicy, miecz (ten za plecami) za duży, żeby nim tak wywijać i trochę dziwnie go trzyma. To jest całkiem fajna konwulsja.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

MuK pisze:To jest całkiem fajna konwulsja.
Moze nie wszyscy wiedza, ale zarowno "konwulsja", jak i "kontrowersja" to okreslenie syfiastych konwersji. Tak przynajmniej bylo za moich czasow... Wiec nie wiem, MuK, czy to byl komplement, czy obelga... ;)

Reszcie komentujacych bardzo dziekuje za mile slowa. :)

Jestem juz po wizycie u Faberow. Niezawodny Kerim pamietal, zeby przyniesc mi obiecany drucik na warkocze. Przetestowalismy jego pomysl... i nie wypalil. :(
To znaczy moze by i wypalil, ale drucik byl troche za gruby. Mozna bylo z niego robic warkocze, ale na przyklad dla jakiegos giganta, czy innego monstera. Jednak dla drobnej baletnicy (rany, dopiero dzis u Faberow uswiadomilem sobie, ze moj model to kobieta. A ja dotad o niej caly czas, jak nie : "tancerz", to "chlopak"... :oops: ) to byl troche zbyt gruby kaliber. Warkocz tej wielkosci przygniotlby panienke do ziemi. ;)
Musialem wiec w domu pokombinowac nad czyms innym. I wykombinowalem. Cieniutki miedziany drucik. Stwierdzilem, ze zamiast rzezbic warkocz, po prostu go sobie zaplote. I tak zrobilem. Wydaje mi sie, ze pomysl sie sprawdzi - warkocz trzyma sie dobrze i jest dosyc sztywny.

Jesli ktos chcialby znac przepis na zrobienie tego warkocza, to sluze:
- obrzynamy kabel, zeby uzyskac dostep do drucikow
- wybieramy trzy pęki po trzy druciki
- pleciemy kilka (wedlug potrzeb) dosyc dlugich warkoczy
- nawiercamy dziury w glowie figurki
- odcinamy delikatnie warkocz ostrym obcinakiem (zeby nie rozczapierzyc drucikow, zeby byl dalej zwiezly)
- wciaskamy warkocz w dziure w glowie i zaklejamy klejem
- jesli trzeba szpachlujemy dziury w glowie GS-em
- robimy z GS-u gumke na koncowce wlosow
- obcinamy drut tak ze dwa milimetry za gumka
- rzezbimy z GS-u koncowke (bo niestety orginalna nie wyglada zbyt wdziecznie)

Wprawdzie teraz warkocz ma jeszcze gdzieniedzie przeswity, ale mysle ze podklad, a potem jeszcze zwykla farba, wszystko dobrze zatuszuja. Wszelkie braki (na przyklad na koncowce warkoczy, gdzie ciezko sie rzezbi) mozna potem dosyc latwo skorygowac malowaniem.

No, ale dosyc gadania. Oto, jak wyglada moja baletnica tuz przed spryskaniem jej podkladem. :)
Mam nadzieje, ze sie podoba.
Dosyc daleko odeszlismy od pierwotnego ksztaltu figurki... Zadowolony jestem. 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 maja 2007, o 21:57 przez bless, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

no no.
konwersja zajefajna :lol: terazchyba już tylko pomalować i bedzie naprawde super wyglądać :wink:

ODPOWIEDZ