1 Vampire Lord @ 543.0 Pts
General; Lore of Vampires; Level 4 Wizard; Heavy Armour; Shield
Sword of Strife [40.0]
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]
Potion of Strength [20.0]
Red Fury [50.0]
Quickblood [30.0]
Summon Creatures of the Night [10.0]
1 Barded Nightmare @ [0.0] Pts
1 Vampire @ 245.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Beasts; Heavy Armour
Forbidden Lore [25.0]
Dispel Scroll [25.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Enchanted Shield [5.0]
Supernatural Horror [25.0]
1 Vampire @ 257.0 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 2; Lore of Vampires; Heavy Armour;
Shield
Aura of Dark Majesty [25.0]
Fear Incarnate [20.0]
The Screaming Banner [25.0]
4 Dire Wolves @ 50.0 Pts +1 Doom Wolf @ [10.0] Pts
29 Zombies @ 92.0 Pts
Musician
29 Skeleton Warriors @ 180.0 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Skeleton Champion @ [10.0] Pts
29 Skeleton Warriors @ 180.0 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Skeleton Champion @ [10.0] Pts
5 Hexwraiths @ 150.0 Pts
8 Black Knights @ 314.0 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of the Barrows [50.0]
1 Hell Knight @ [10.0] Pts
2 Fell Bats @ 32.0 Pts
2 Fell Bats @ 32.0 Pts
1 Terrorgeist @ 225.0 Pts
Models in Army: 118
Total Army Cost: 2400.0
Co o tym sądzicie? Zastanawiałem się nad GG zamiast BK, ale to raczej nie to.
Proszę o krytykę
VC 2400 Euro
Grałem trochę na podobnie złożonym klepaczu, i ona czasem robi cuda ale czasem jest bida z nędzą, zwłaszcza jak przeciwnik ma odginaczki. Dozwolony jest tylko jeden redirect po szarży. Więc czasem nie dochodzi do walki - a kawa to w tej rospie jedyna rzecz do zdobywania punktów. Rozumiem, że celujesz w czar 5 z Beasta. Ale nawet jak nie, to z 2lvl możesz się nie przebić w kluczowym momencie z jakimś innym boostem.
Myślę, że kombo z fearem może okazać się nieskuteczne, bo kluczowe oddziały wroga często mają ITP. Co prawda masz terror, więc inne elity tylko z fearem będą się bały, ale całe kombo kosztuje zylion punktów... i i tak może nie wejść.
7 woundów w trzech modelach za ponad 1000pkt. Ryzykowne, ale jak się wbijesz w coś bez KB, Wardów albo WS10/I10 to wciągniesz nosem. Powodzenia!
Myślę, że kombo z fearem może okazać się nieskuteczne, bo kluczowe oddziały wroga często mają ITP. Co prawda masz terror, więc inne elity tylko z fearem będą się bały, ale całe kombo kosztuje zylion punktów... i i tak może nie wejść.
7 woundów w trzech modelach za ponad 1000pkt. Ryzykowne, ale jak się wbijesz w coś bez KB, Wardów albo WS10/I10 to wciągniesz nosem. Powodzenia!
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Lepsi bo więcej wytrzymają zanim padną. A co do małego wampira pomyslałbym nad magic resistance:)
Była zamiana Vampira BSB na Necrusia z wszkrzeszaniem szkielców + Wight King BSB na koniku. MRa nie było na maluszku.
Grałem w weekend tym na WE ze smokiem. 14:6 dla WE.
BK sprawdziły się pierwszy raz u mnie. Przeciwnik nie mógł dobić unitu bo cały czas był wskrzeszany. Lord posiekał Treemana, mały wampir gościa na smoku (nie wiadomo jak). Terrorgheist nic nie zrobił (zaczynam tracić wiarę w niego). Ogółem było dużo funu.
Dzięki wielkie za porady.
Grałem w weekend tym na WE ze smokiem. 14:6 dla WE.
BK sprawdziły się pierwszy raz u mnie. Przeciwnik nie mógł dobić unitu bo cały czas był wskrzeszany. Lord posiekał Treemana, mały wampir gościa na smoku (nie wiadomo jak). Terrorgheist nic nie zrobił (zaczynam tracić wiarę w niego). Ogółem było dużo funu.
Dzięki wielkie za porady.
zastanów się nad rezygnacją z dodatkowych leveli na dużym vampirku na rzecz 4 poziomowego maga.