Rozpa 1:
*Grey seer = 310pkt
talizmnan of preservation, dispel scroll
*Chieftain BSB = 72pkt
shield
*Warlock-Engineer = 45pkt
doomracket
*Plague priest = 282pkt
2nd weapon, talizman of endurance, plague furnace
*30 plague monks = 265pkt
FCG, plague banner
*30 clanrats = 155pkt
FCG, shield
*2*40 slaves = 2*82pkt
musician
*35 slaves = 72pkt
musician
*Hell pit abomination = 235pkt
Rozpa 2:
*Grey seer = 310pkt
talizmnan of preservation, dispel scroll
*Chieftain BSB = 72pkt
shield
*Warlock-Engineer = 45pkt
doomracket
*Plague priest = 282pkt
2nd weapon, talizman of endurance, plague furnace
*30 plague monks = 265pkt
FCG, plague banner
*30 clanrats+poisoned-wind mortar = 155+65pkt
FCG, shield
*40 slaves = 82pkt
musician
*2*35 slaves = 2*72pkt
musician
*Warp-lighting cannon = 90pkt
*5 gutter runners = 90pkt
poison, slings
Rozpiski na lokala na zasady Euro. Nie mogę się zdecydować, która lepsza. Pierwsza jest typowo naporowa, a druga bardziej defensywna i lepiej się powinna sprawdzić na wszelkie parki maszynowe. Za wszystkie porady z góry dziękuje.
Skaven 1600
Cześć chłopaku. Na małych stołach ja preferuje abominacje. Jeżeli mogę coś doradzić to jak już masz tego bsb to warto wsadzić mu jakąś szmatę, skoro boisz się parków maszynowych (w naszym lokalnym środowisku jest ich sporo) to odpowiedzią jest storm baner który również wyłącza strzelanie większości armiii lizardmanów na co najmniej jedną turę.
A i gościowi na piecyku warto dać jakąś broń, która działa jak jest mounted boadditional hand weapon działa dopiero jak piec zniszczą. I na plague prieście lepiej od 5+ warda działa enchanted shield, chodzi o to by przeżywał chociaż pierwszą armatę którą dostanie na twarz.
Masz mało ataków magicznych warto wsadzić gdzieś jakąś magiczną broń (a tym bardziej na abominacje) bo głupio jak Ci jakaś eteryczna baza duchów psuje plany.
A i gościowi na piecyku warto dać jakąś broń, która działa jak jest mounted boadditional hand weapon działa dopiero jak piec zniszczą. I na plague prieście lepiej od 5+ warda działa enchanted shield, chodzi o to by przeżywał chociaż pierwszą armatę którą dostanie na twarz.
Masz mało ataków magicznych warto wsadzić gdzieś jakąś magiczną broń (a tym bardziej na abominacje) bo głupio jak Ci jakaś eteryczna baza duchów psuje plany.
-
- Wałkarz
W drugim wariancie Storm Baner zablokuje chyba dużo strzelania samym szczurom.
Gutterów 2 x 5 lepiej niż 1 x 5. Będą wychodzić z krawędzi? Ja spróbuję wystawić jako zwiadowców i biegusiem w pobliże maszyn. Może się uda... tak samo 15 Night Runnersów z procami, ustawieni 2 szeregi po 7 i 1 z tyłu, jakby co to wychodzi 28 strzałów, kiepskich, ale zawsze.
Teoretycznie słyszałem, że WT się nie spłacają, ale sam biorę mortara i miotacza - bardziej dla nauki obsługi.
do zobaczenia
Zgrzyt
Gutterów 2 x 5 lepiej niż 1 x 5. Będą wychodzić z krawędzi? Ja spróbuję wystawić jako zwiadowców i biegusiem w pobliże maszyn. Może się uda... tak samo 15 Night Runnersów z procami, ustawieni 2 szeregi po 7 i 1 z tyłu, jakby co to wychodzi 28 strzałów, kiepskich, ale zawsze.
Teoretycznie słyszałem, że WT się nie spłacają, ale sam biorę mortara i miotacza - bardziej dla nauki obsługi.
do zobaczenia
Zgrzyt
Jest coś o czym nie wiem? Priest to mag z bazy więc tarczy nie weźmie. I chyba chodziło ci o charmed shield.kudłaty pisze: I na plague prieście lepiej od 5+ warda działa enchanted shield, chodzi o to by przeżywał chociaż pierwszą armatę którą dostanie na twarz.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
Dzięki za wszystkie porady
Niestety stormbanner na BSB nie mieści się w limitach hero, chyba że wywalę elektryka. Trochę go szkoda bo rakieta na te punkty może zmielić główny klocek wroga. Co do priesta to zastanawiam się czy przetrwa do combatu bez ochrony. Za te punkty mógłbym mu wrzucić jakąś magiczną broń. No cóż ciężki wybór
Niestety stormbanner na BSB nie mieści się w limitach hero, chyba że wywalę elektryka. Trochę go szkoda bo rakieta na te punkty może zmielić główny klocek wroga. Co do priesta to zastanawiam się czy przetrwa do combatu bez ochrony. Za te punkty mógłbym mu wrzucić jakąś magiczną broń. No cóż ciężki wybór