Kluby gier (mapa)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ushabti
Mudżahedin

Kluby gier (mapa)

Post autor: Ushabti »

Postanowiliśmy z kolegami zrobić małą mapkę, głównie dla początkujących graczy (ale i nie tylko), z położeniem jak największej ilości klubów bitewnych w Polsce. Korzystamy z Google Earth, więc dokładność map jest całkiem-całkiem. Pewnie nie raz zastanawialiście się jak dojechać do jakiegoś klubu w innym mieście, tak jak poczatkujący zastanawiali się, gdzie można znaleść jakiś ciekawy klub w ich rodzimej miejscowości... chcielibyśmy zrobić taka bazę klubów na jednej mapie, może się nawet sprawdzi...

Jakby co link TUTAJ a to krok po kroku wyjaśnienie jak sobie poradzić z dodawaniem klubów:

1. Wybierasz "Mapa klubowa"
2. klikasz na przybliżoną pozycję swojego klubu
3. Manewrujesz powiększeniem tak, żeby trafić w jak najwłaściwszy punkt
4. Wypełniasz dostępne pola (title: nazwa klubu; info: czyli najtreściwiej jak możecie co dacie radę o nim powiedzieć- skupcie się na grach w jakie gracie; URL: link do strony klubowej; image: logo jeśli posiadacie; marker: wybierzcie opcję czy zaliczacie się do klubów, sklepów czy "innych")
5. Klikasz na "update location" i czekasz na akceptację administartora.

Jeśli się nudzisz możesz zaznaczyć podobnie (choć łatwiej) swoje położenie na mapie graczy- jako twój opis będzie widoczny Twój profil ze strony.

Opcja niestety tylko dla zarejestrowanych użytkowników (kwestia porządku, żeby nam nikt pod opcją "kluby" burdeli czy kasyn nie zaznaczał).

To już chyba ostatnie miejsce w którym chciałem to umieścić, zanim mi się klawisze "Ctrl+V" zetrą ;)
Mam nadzieję, że nikt nie uzna tego za spam i nie wyrzuci od razu tego tematu... Miło byłoby usłyszeć tez jakies opinie o tym pomyśle.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Hej, jak się umieszcza tam zdjęcie dla klubu bo za cholere nie mogę go tam umieścić. Wklejam z fotosiku różne kody, ale żaden nie pasuje i nie wyświetla mi żadnej fotki. Z góry dzięki za odpowiedz.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Pomysł ciekawy, godny rozszerzenia.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

gorzej jak klub nie ma swojej miejscowy tylko jest rozproszony po calym miescie :)
a najlatwiej do niego trafic piszac do jednego z czlonków na ktoryms z forum internetowych :)

pomysl calkiem fajny - choc ja bym tam widzial jeszcze mozliwosc zanzaczania miejsca odbywania sie turnieji - tam tez czasem ciekzo trafic w obcym miescie.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Ushabti
Mudżahedin

Stwierdziliśmy, że bez sensu jest, żeby ludzie musieli się rejestrować, by widzieć mapę klubów, wprowadzono więc pewne zmiany:
- mapę klubów (ale nie graczy) moga widzieć wszyscy
- zaznaczać kluby może każdy zarejestrowany użytkownik i nie jest wymagana akceptacja administratora

Mam nadzieję, że to ułatwi sprawę...
Jakby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie to się nie krępujcie ;)

Co do logo po prostu powinien działać URL obrazka, chyba nawet bez tagów...
Co do tego, że niektóre kluby nie mają miejscówek: znam ten ból... Mamy kilka osób grających tak "kołchozowo" w Poznaniu i Łodzi, bo nie należymy do zadnych klubów, no i nie mamy co zaznaczać, bo gramy u siebie po domach... ale od tego mamy mapkę graczy ;) Niestety w tej "graczowej" wolimy, żeby nie była dostępna niezarejestrowanym użytkownikom: w końcu zawiera miejce pobytu konkretnych osób prywatnych.

Co do samych turniejów:
- zazwyczaj odbywają się w klubach albo sklepach
- ich położenie w innych miejscach jest i tak tymczasowe
- do dyspozycji jest marker "inne" ;) - zawsze można go użyć, powiekszyć położenie i wkleić do takiego punktu link gdziebądź... byle po turnieju usunąć potem takie "tymczasowe" markery (chyba, że turniej ten odbywa się zawsze w tym samym miejscu)

Dzięki za sugestie! Czekam na kolejne!

EDIT:
Logo chyba jak avatarki ma ograniczenie 80x80 pikseli...
Może dlatego nie chce się załączyć?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

dodałem pare miejsc w Warszawie :)
Obrazek

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

jak sie zarejestrować ?
to jakoś w "systemie google" trzeba sie zarejestrować czy jak?

Awatar użytkownika
Ushabti
Mudżahedin

dodałem pare miejsc w Warszawie
Widziałem, dzięki! Mapka nie wygląda już tak łyso... mam nadzieję, że się zapełni jak najdokładniej...
jak sie zarejestrować ?
to jakoś w "systemie google" trzeba sie zarejestrować czy jak?
Nie... to jest po prostu zwykła stronka hobbystyczna o bitewniakach. Rejestracja jak na wszystkich innych stronach tego typu.
Różnica tylko taka, że jeśli dokładnie wypełnisz profil tym łatwiej określić w co grasz i łatwiej Cię odnaleźć na mapie graczy jeśli się na niej zaznaczysz (paru mordheimowcom się to przydało w Poznaniu).

Nindox Arf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Nindox Arf »

poproszę kogoś z Bielska żeby dodać 'Gnoma'

super pomysł 8)

pzdr
"Cięzka noc, co? ... pół miliarda się wymknęło..."

Amor patriae nostra lex

Salamun Aleykum

ODPOWIEDZ