Trochę inne DE.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Trochę inne DE.

Post autor: PiotrB »

2400 Pts - Dark Elves Roster

1 Supreme Sorceress, 285 pts (Druchii Sorcery; General; Level 4 Upgrade; Hand Weapon; Eternal Hatred) SHADOW
1 Dispel Scroll
1 0. Power of Darkness

1 Master, 203 pts (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Pair of Repeater Handbows; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Eternal Hatred)
1 Dark Pegasus (Flyer; Stomp)
1 Dragonhelm
1 Pendant of Khaeleth

1 Master (Battle Standard Bearer), 174 pts (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Repeater Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard Bearer; Eternal Hatred)
1 Dark Steed
1 Banner of Hag Graef (Always Strike First)

14 Dark Elf Repeater Crossbowmen, 160 pts (Musician Mus; Hand Weapon; Repeater Crossbow; Light Armour; Eternal Hatred)
1 Guardmaster (Hand Weapon; Repeater Crossbow; Light Armour; Eternal Hatred)

31 Black Ark Corsairs, 370 pts (Slaver; Musician Mus; Standard Bearer Std; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; Eternal Hatred; Extra Attack)
1 Sea Serpent Standard (Beserk Rage; Frenzy)
1 Reaver (Slaver; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; Eternal Hatred; Extra Attack)

5 Dark Riders, 85 pts (Hand Weapon; Spear; Light Armour; Eternal Hatred; Fast Cavalry)
5 Dark Steed

20 Shades, 360 pts (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Repeater Crossbow; Eternal Hatred; Scouts; Skirmishers)

1 Assassin, 151 pts (A Killer Not a Leader; Always Strike First; Hidden; Khainite; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Eternal Hatred; Extra Attack; Poisoned Attacks; Scouts)
1 Manbane
1 Rending Stars

1 Assassin, 151 pts (A Killer Not a Leader; Always Strike First; Hidden; Khainite; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Eternal Hatred; Extra Attack; Poisoned Attacks; Scouts)
1 Manbane
1 Rending Stars

1 Manbane
1 Rending Stars

1 Death Hag, 200 pts (Beserk Rage; Khainite; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Eternal Hatred; Extra Attack; Frenzy; Poisoned Attacks)
1 Cauldron of Blood (Altar of Khaine; Attendents; Beserk Rage; Blessings of Khaine; Khainite; War Machine; Causes Terror; Eternal Hatred; Frenzy; Magic Resistance (1))
2 Hags (Beserk Rage; Khainite; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Eternal Hatred; Extra Attack; Frenzy; Poisoned Attacks)

5 Harpies, 55 pts (Beasts; Flyer)

5 Harpies, 55 pts (Beasts; Flyer)

Validation Report:
Army Subtype: Dark Elf Army; Edition: 8th Edition; Game Type: Normal Game; Special Rules: Forbid Special Characters, Forbid Regiments of Renown, Allow Forge World
Roster satisfies all enforced validation rules

Composition Report:
Points of Lords: 285 (0 - 600)
Points of Heroes: 577 (0 - 600)
Points of Core: 615 (600 - Unlimited)
Points of Special: 360 (0 - 1200)
Points of Rare: 0 (0 - 600)

Total Roster Cost: 2400

Created with Army Builder® - Try it for free at http://www.wolflair.com

Inspirację do tej rozpy był mój mirror z innymi DE na DMŚ. Wiem ,wiem nie ma hydry , nie ma rydwanów no i nie ma smoka - czyli tego na czym teraz gra 90% graczy DE.

Assasini oczywiście siedzą w Shadach- ten oddział robi nam się mega ważny - trzeba więc go mądrze wystawić. BSB na koniku ,żeby w miarę szybko mógł do shadów dołączyć. Oczywiście robi się mniej użyteczny jeśli przeciwnik ma działa.Wtedy chowam go do DR. Shadzi z dwurakami i ASF-em oraz 3 assasinami mogą zrobić mega wymiot - mogą też dostać bonus z kociołka! Nie ma się jednak co spieszyć do kombatu- to raczej przeciwnikowi będzie zależeć ,żeby wejść do walki z tym oddziałem - w końcu możliwości strzeleckie mają makabryczne:)
Całość uzupełnia przyzwoity oddział korsarzy oraz kuszników + śmieci....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

nie chcę cię martwić ale BSB nie wchodzi do shadów

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Assasini oczywiście siedzą w Shadach-
Klops +1

Dodatkowo, nie możesz dać 3 assassinów do jednego oddziału przy wystawieniu, możesz sobie do nich przejść.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nie kumam:) Niby czemu nie mogę dojść i dołączyć bohatera do shadów i niby czemu nie mogę mieć 3 assasinów w jednym oddziale?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

ależ możesz mieć nawet 10 asasinów w jednym oddziale, tylko trzeba spełnić pewne warunki(book DE), podobnie bohaterem też się da wejść do oddziału problemem może być jego konik(rulebook). A i tak rozpiska wydaje się słaba, bo nie wiem co robisz z TK czy O&G

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

A pamiętasz, że strzela się z 2 rank, więc shades muszą stać 10*2. Chyba, że dołączyc assasinów to jeszcze szerzej. Przy skirmishu robi się całkiem długi oddział na stole. Myślę że za długi.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Piotr, slaba ta rozpa przeokrutnie. Kazdy placek to dla ciebie istny horror.

Hmm, teraz tak sobie przypomnialem. Zawsze byl w DE taki przedmiot, ktory umozliwial wystawienie bohatera w scoucie. Dobrze mi sie wydaje?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

rozpa prawie kopią tego co złożylismy Toczkowi na DMŚ - tylko skopiowana słabo:)
Piotrze - ten konik to słaby plan ^^
brakuje wielu podstawowych zabawek jezeli chcesz taki szejdowy defstar złozyc
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Toczek
Chuck Norris

Post autor: Toczek »

no troszke tu brakuje kontroli :D

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

no dobra konik wiadomo słaby plany:) ... Toczek możesz mi przesłać rozpę którą grałeś?? Mnie się podobała :)...
Obrazek

Awatar użytkownika
Toczek
Chuck Norris

PiotrB pisze:no dobra konik wiadomo słaby plany:) ... Toczek możesz mi przesłać rozpę którą grałeś?? Mnie się podobała :)...
zaraz Ci podesle jak ja wykopie z kompa :D
Pozostawie ci kompozycje bochaterow na wlasna reke bo to kazdy inaczej sobie sklada.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

niby czemu nie mogę mieć 3 assasinów w jednym oddziale?
Jeden assassin na oddział w chwili kupowania i wystawiania.
Przeczytaj kodeks.
Ale nie przejmuj się, większość graczy DE uporczywie o tym "zapomina"
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ooo .... to w ogóle dupa z tą rozpą:)...tak sobie chciałem czymś dziwnym zagrać:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Toczek
Chuck Norris

Jankiel pisze:
niby czemu nie mogę mieć 3 assasinów w jednym oddziale?
Jeden assassin na oddział w chwili kupowania i wystawiania.
Przeczytaj kodeks.
Ale nie przejmuj się, większość graczy DE uporczywie o tym "zapomina"
A daj ten fragment jesli mozesz...

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

jest jest - sprawdziłem - przy assasinach na końcu podręcznika. " ..do jednej jednostki może być dołączony 1 assasin..")
Obrazek

Awatar użytkownika
Toczek
Chuck Norris

A jest tak:
Each dark elf infantry unit(Excepts Harpies) may include a single assasin.

Jakos nie widze nic o wystawianiu.
Oddzial na pozimie rozpiski posiada takowa jednostke a gdzie ja ich wstawiam to juz moja broszka :D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Fanatyków też wstawiałbyś do savage orków?

Awatar użytkownika
Toczek
Chuck Norris

A fanatycy sa bohaterami i mozna przechodzic miedzy oddzialami jesli juz tak slabych argumentow szukasz?

Idz do sklepu gdzie masz wszytskie podreczniki przeczytaj co napisales i porownaj z zapisanymi zasadami w tych podrecznikach.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

No nie ma co sobie mówić co słabe a co nie :) w końcu wszyscy jesteśmy braćmi w Nagaroth a chłostają nas kobiety :)...
W dobie kopi Rincowych rozpisek ta Toczka wydała mi się ciekawa bo inna :) szkoda ,że nielegalna.....Sorry za zamieszanie :)
Obrazek

ODPOWIEDZ