Trochę inne DE.
Trochę inne DE.
2400 Pts - Dark Elves Roster
1 Supreme Sorceress, 285 pts (Druchii Sorcery; General; Level 4 Upgrade; Hand Weapon; Eternal Hatred) SHADOW
1 Dispel Scroll
1 0. Power of Darkness
1 Master, 203 pts (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Pair of Repeater Handbows; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Eternal Hatred)
1 Dark Pegasus (Flyer; Stomp)
1 Dragonhelm
1 Pendant of Khaeleth
1 Master (Battle Standard Bearer), 174 pts (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Repeater Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard Bearer; Eternal Hatred)
1 Dark Steed
1 Banner of Hag Graef (Always Strike First)
14 Dark Elf Repeater Crossbowmen, 160 pts (Musician Mus; Hand Weapon; Repeater Crossbow; Light Armour; Eternal Hatred)
1 Guardmaster (Hand Weapon; Repeater Crossbow; Light Armour; Eternal Hatred)
31 Black Ark Corsairs, 370 pts (Slaver; Musician Mus; Standard Bearer Std; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; Eternal Hatred; Extra Attack)
1 Sea Serpent Standard (Beserk Rage; Frenzy)
1 Reaver (Slaver; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; Eternal Hatred; Extra Attack)
5 Dark Riders, 85 pts (Hand Weapon; Spear; Light Armour; Eternal Hatred; Fast Cavalry)
5 Dark Steed
20 Shades, 360 pts (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Repeater Crossbow; Eternal Hatred; Scouts; Skirmishers)
1 Assassin, 151 pts (A Killer Not a Leader; Always Strike First; Hidden; Khainite; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Eternal Hatred; Extra Attack; Poisoned Attacks; Scouts)
1 Manbane
1 Rending Stars
1 Assassin, 151 pts (A Killer Not a Leader; Always Strike First; Hidden; Khainite; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Eternal Hatred; Extra Attack; Poisoned Attacks; Scouts)
1 Manbane
1 Rending Stars
1 Manbane
1 Rending Stars
1 Death Hag, 200 pts (Beserk Rage; Khainite; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Eternal Hatred; Extra Attack; Frenzy; Poisoned Attacks)
1 Cauldron of Blood (Altar of Khaine; Attendents; Beserk Rage; Blessings of Khaine; Khainite; War Machine; Causes Terror; Eternal Hatred; Frenzy; Magic Resistance (1))
2 Hags (Beserk Rage; Khainite; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Eternal Hatred; Extra Attack; Frenzy; Poisoned Attacks)
5 Harpies, 55 pts (Beasts; Flyer)
Validation Report:
Army Subtype: Dark Elf Army; Edition: 8th Edition; Game Type: Normal Game; Special Rules: Forbid Special Characters, Forbid Regiments of Renown, Allow Forge World
Roster satisfies all enforced validation rules
Composition Report:
Points of Lords: 285 (0 - 600)
Points of Heroes: 577 (0 - 600)
Points of Core: 615 (600 - Unlimited)
Points of Special: 360 (0 - 1200)
Points of Rare: 0 (0 - 600)
Total Roster Cost: 2400
Created with Army Builder® - Try it for free at http://www.wolflair.com
Inspirację do tej rozpy był mój mirror z innymi DE na DMŚ. Wiem ,wiem nie ma hydry , nie ma rydwanów no i nie ma smoka - czyli tego na czym teraz gra 90% graczy DE.
Assasini oczywiście siedzą w Shadach- ten oddział robi nam się mega ważny - trzeba więc go mądrze wystawić. BSB na koniku ,żeby w miarę szybko mógł do shadów dołączyć. Oczywiście robi się mniej użyteczny jeśli przeciwnik ma działa.Wtedy chowam go do DR. Shadzi z dwurakami i ASF-em oraz 3 assasinami mogą zrobić mega wymiot - mogą też dostać bonus z kociołka! Nie ma się jednak co spieszyć do kombatu- to raczej przeciwnikowi będzie zależeć ,żeby wejść do walki z tym oddziałem - w końcu możliwości strzeleckie mają makabryczne:)
Całość uzupełnia przyzwoity oddział korsarzy oraz kuszników + śmieci....
1 Supreme Sorceress, 285 pts (Druchii Sorcery; General; Level 4 Upgrade; Hand Weapon; Eternal Hatred) SHADOW
1 Dispel Scroll
1 0. Power of Darkness
1 Master, 203 pts (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Pair of Repeater Handbows; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Eternal Hatred)
1 Dark Pegasus (Flyer; Stomp)
1 Dragonhelm
1 Pendant of Khaeleth
1 Master (Battle Standard Bearer), 174 pts (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Repeater Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard Bearer; Eternal Hatred)
1 Dark Steed
1 Banner of Hag Graef (Always Strike First)
14 Dark Elf Repeater Crossbowmen, 160 pts (Musician Mus; Hand Weapon; Repeater Crossbow; Light Armour; Eternal Hatred)
1 Guardmaster (Hand Weapon; Repeater Crossbow; Light Armour; Eternal Hatred)
31 Black Ark Corsairs, 370 pts (Slaver; Musician Mus; Standard Bearer Std; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; Eternal Hatred; Extra Attack)
1 Sea Serpent Standard (Beserk Rage; Frenzy)
1 Reaver (Slaver; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; Eternal Hatred; Extra Attack)
5 Dark Riders, 85 pts (Hand Weapon; Spear; Light Armour; Eternal Hatred; Fast Cavalry)
5 Dark Steed
20 Shades, 360 pts (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Repeater Crossbow; Eternal Hatred; Scouts; Skirmishers)
1 Manbane
1 Rending Stars
1 Manbane
1 Rending Stars
1 Manbane
1 Rending Stars
1 Death Hag, 200 pts (Beserk Rage; Khainite; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Eternal Hatred; Extra Attack; Frenzy; Poisoned Attacks)
1 Cauldron of Blood (Altar of Khaine; Attendents; Beserk Rage; Blessings of Khaine; Khainite; War Machine; Causes Terror; Eternal Hatred; Frenzy; Magic Resistance (1))
2 Hags (Beserk Rage; Khainite; Hand Weapon; Extra Hand Weapon; Eternal Hatred; Extra Attack; Frenzy; Poisoned Attacks)
Validation Report:
Army Subtype: Dark Elf Army; Edition: 8th Edition; Game Type: Normal Game; Special Rules: Forbid Special Characters, Forbid Regiments of Renown, Allow Forge World
Roster satisfies all enforced validation rules
Composition Report:
Points of Lords: 285 (0 - 600)
Points of Heroes: 577 (0 - 600)
Points of Core: 615 (600 - Unlimited)
Points of Special: 360 (0 - 1200)
Points of Rare: 0 (0 - 600)
Total Roster Cost: 2400
Created with Army Builder® - Try it for free at http://www.wolflair.com
Inspirację do tej rozpy był mój mirror z innymi DE na DMŚ. Wiem ,wiem nie ma hydry , nie ma rydwanów no i nie ma smoka - czyli tego na czym teraz gra 90% graczy DE.
Assasini oczywiście siedzą w Shadach- ten oddział robi nam się mega ważny - trzeba więc go mądrze wystawić. BSB na koniku ,żeby w miarę szybko mógł do shadów dołączyć. Oczywiście robi się mniej użyteczny jeśli przeciwnik ma działa.Wtedy chowam go do DR. Shadzi z dwurakami i ASF-em oraz 3 assasinami mogą zrobić mega wymiot - mogą też dostać bonus z kociołka! Nie ma się jednak co spieszyć do kombatu- to raczej przeciwnikowi będzie zależeć ,żeby wejść do walki z tym oddziałem - w końcu możliwości strzeleckie mają makabryczne:)
Całość uzupełnia przyzwoity oddział korsarzy oraz kuszników + śmieci....
Klops +1Assasini oczywiście siedzą w Shadach-
Dodatkowo, nie możesz dać 3 assassinów do jednego oddziału przy wystawieniu, możesz sobie do nich przejść.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Piotr, slaba ta rozpa przeokrutnie. Kazdy placek to dla ciebie istny horror.
Hmm, teraz tak sobie przypomnialem. Zawsze byl w DE taki przedmiot, ktory umozliwial wystawienie bohatera w scoucie. Dobrze mi sie wydaje?
Hmm, teraz tak sobie przypomnialem. Zawsze byl w DE taki przedmiot, ktory umozliwial wystawienie bohatera w scoucie. Dobrze mi sie wydaje?
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
rozpa prawie kopią tego co złożylismy Toczkowi na DMŚ - tylko skopiowana słabo:)
Piotrze - ten konik to słaby plan ^^
brakuje wielu podstawowych zabawek jezeli chcesz taki szejdowy defstar złozyc
Piotrze - ten konik to słaby plan ^^
brakuje wielu podstawowych zabawek jezeli chcesz taki szejdowy defstar złozyc
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
zaraz Ci podesle jak ja wykopie z kompaPiotrB pisze:no dobra konik wiadomo słaby plany:) ... Toczek możesz mi przesłać rozpę którą grałeś?? Mnie się podobała ...
Pozostawie ci kompozycje bochaterow na wlasna reke bo to kazdy inaczej sobie sklada.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Jeden assassin na oddział w chwili kupowania i wystawiania.niby czemu nie mogę mieć 3 assasinów w jednym oddziale?
Przeczytaj kodeks.
Ale nie przejmuj się, większość graczy DE uporczywie o tym "zapomina"
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
A daj ten fragment jesli mozesz...Jankiel pisze:Jeden assassin na oddział w chwili kupowania i wystawiania.niby czemu nie mogę mieć 3 assasinów w jednym oddziale?
Przeczytaj kodeks.
Ale nie przejmuj się, większość graczy DE uporczywie o tym "zapomina"
No nie ma co sobie mówić co słabe a co nie w końcu wszyscy jesteśmy braćmi w Nagaroth a chłostają nas kobiety ...
W dobie kopi Rincowych rozpisek ta Toczka wydała mi się ciekawa bo inna szkoda ,że nielegalna.....Sorry za zamieszanie
W dobie kopi Rincowych rozpisek ta Toczka wydała mi się ciekawa bo inna szkoda ,że nielegalna.....Sorry za zamieszanie