PlayMini Of The Month 2 - czerwiec

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

PlayMini Of The Month 2 - czerwiec

Post autor: Tomash »

Co tu dużo mówić? Drugą edycję PMoTM czas zacząć. :)
Nieprzekraczalny termin zamieszczania zdjęć skończonych prac: 30 czerwca, godz. 23:59.

Regulamin dokładnie jak w maju: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=3088
Oraz dżentelmeńska prośba: w konkursie chodzi o zrobienie figurki do swojej armii. Proszę nie zgłaszać prac przeznaczonych na sprzedaż. Nie istnieją sensowne sposoby na twarde niedopuszczenie prac komercyjnych, więc odwołać się trzeba do zdrowego rozsądku i przyzwoitości uczestników.
Ewentualnie - można zamieścić pracę komercyjną do PMoTM w charakterze uznaniowym (z klauzulą, że figurka jest na sprzedaż), tj. figurującą w galerii z danego miesiąca, ale niepodlegającą głosowaniu.

Pamiętajcie - to zabawa hobbystów, której celem jest zrobienie czegoś dla siebie. A nie wygrzew profesjonalistów :)

Temat na czerwiec: sztandarowy armijny, czyli BSB.

Figurka ma być, jak zwykle, legalnym i wystawialnym modelem. Sztandarowy z łukiem zostanie uznany za prowokację ;) ale oczywiście nie będzie zbanowany.

Proszę, żeby tematy ze zdjęciami prac do czerwcowego PMoTM zawierały w nazwie tematu "PMoTM 2". Będzie łatwiej je potem pozbierać.
Ostatnio zmieniony 1 lip 2007, o 14:01 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

pytanie- jesli zrobie sztandarowego a po konkursie go sprzedam to mnie znielubicie? ;]

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Od razu znielubicie. Po prostu wiadomo będzie, że określenia "dżentelmen" czy "dżentelmeńska prośba" nie mają do Ciebie zastosowania. :P
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

tamat troche rozległy... bo przecież może być w jednej armii paru różnych BSB... chodzi mi o to żeby sprecyzować tego BSB... naprzykład wpisać w temacie "BSB na piechote"... bo tak będe miał problem czy robic BSB na cold one, na piechote, czy slanna... myslę, że nie tylko ja

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Ja tam nie mam większego wyboru :P
W moich szczurach mogę mieć jednego BSB i wyłącznie na piechotę - jako że to Mordheim :D

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

jako wyjatkowy materialista neimam pojecia co to jest dzentelmentwo ;] i wykonam prace na jebaj- (niema swojeja armii) ;]

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Mapet: zrób sobie takiego, jaki Ci do armii akurat potrzebny :)
(chociaż Slann byłby z lekka przegięciem - może lepiej trzymajmy się "czystych" BSB)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

a wlasciwie... wytlumaczyl by mi ktos co to jest BSB? :D

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Temat na czerwiec: sztandarowy armijny, czyli BSB.
Uerph.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Tomash pisze:Temat na czerwiec: sztandarowy armijny, czyli BSB.
Którego ze słów nie rozumiesz? "czerwiec", "sztandarowy" czy "armijny"? :twisted:

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

neizrozumialem slowa "czyli" ;] wybaczcie ten jakze zenujacy blad ;]

Awatar użytkownika
wafi
Ortografailure

Post autor: wafi »

Mapet, a champion odzialu jest mniej rozleglym tematem?

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Właśnie, to co napisał Mapet. Slann jest legalnym BSB u lizaków. Zastanawiam się nad zbieraniem tej armii, a Slann jest chyba najlepszą opcją sztandarowego na 2k+ punktów ;)
Tak więc - Slann pasuje?

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ja mam takiego pacjenta (docelowo bedzie sztandarowcem lucznikow albo TG) .Mam nadzieje ,ze sie lapie pod BSB ;) Sorry ale IB nie wystawiam :roll: :lol:
Obrazek
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

ale mozesz go wystawic jako IB, wiec w czym rzecz?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

szczurek pisze:(docelowo bedzie sztandarowcem lucznikow albo TG) (...) IB nie wystawiam
Boże...
Powiedz, Szczurek, której części tematu nie rozumiesz?
Tego o BSB?
Tego o legalnym BSB?
Tego o sztandarowym ARMIJNYM?

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Ponawiam pytanie do Tomasha - czy mój Slann będzie mógł wziąć udział w konkursie? Jest legalnym BSB, to wiemy.
Jednakże, gdy Mapet wspomniał taką ewentualność, pojawiły się kontrowersje. Chciałbym by zostało to wyjaśnione :)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

@Tomash

Rozumiem ,rozumiem ...... :wink:
Bedzie to pseudo IB :P

p.s-Jeszcze jedno tzn. czy moze byc koles na chariocie (IB na legalu moze popylac na wozku :))
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Mate pisze:Ponawiam pytanie do Tomasha - czy mój Slann będzie mógł wziąć udział w konkursie? Jest legalnym BSB, to wiemy.
Jednakże, gdy Mapet wspomniał taką ewentualność, pojawiły się kontrowersje. Chciałbym by zostało to wyjaśnione :)
Nie powinno być problemu - BSB to BSB.

A i Mate - dywizja to 5-15k żołnierzy - papież ich ma trochę ponad 100. Badźmy poważni. Żołnierze - nie cywile... :wink:

PS. Wiesz że ja też oficjalnie jestem zaliczany jako katolik? :lol:

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Katylina pisze:
Mate pisze:Ponawiam pytanie do Tomasha - czy mój Slann będzie mógł wziąć udział w konkursie? Jest legalnym BSB, to wiemy.
Nie powinno być problemu - BSB to BSB.

A i Mate - dywizja to 5-15k żołnierzy - papież ich ma trochę ponad 100. Badźmy poważni. Żołnierze - nie cywile... :wink:

PS. Wiesz że ja też oficjalnie jestem zaliczany jako katolik? :lol:
Stan liczbowy niektórych dywizji sięga czasem nawet 20k ;)

Co do "żołnierzy" papieża - Szwajcarów (popularnia nazwa Gwardii Papieskiej) jest 110. Pełnią oni oczywiście funkcję reprezentacyjną, choć każdy z nich jest b dobrze wyszkolonym żołnierzem.

I stosując współczynnik ludność państwa-ilość żołnierzy - Watykan jest najbardziej zmilitaryzowanym państwem świata :P (około 1000 mieszkańców, z czego 110 to Gwardia)

A co do katolików - wiadomo, ilość faktycznych praktykujących rożni się od całośći, jednak i tak jest ich znacznie więcej niż było żołnierzy w dywizjach Stalina ;)

Co do BSB - fajnie, muszę tylko uporać się z robotą i zabieram się za Żabę :P

ODPOWIEDZ