Pewien Avatar...

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Zyraf
Chosen of Slaanesh

Pewien Avatar...

Post autor: Zyraf »

Ostatnio przeglądając nasze forum natknąłem się na taki oto avatar:
Obrazek

Mnie osobiście bardzo on zniesmaczył i uważam że nie jest śmieszny.

Chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat.

Co o tym sądzicie??

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Mnie też się nie podoba :/

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Pozwolę sobie zamieścić fragment rozmowy z autorem tego tematu:

Kod: Zaznacz cały

4122124 
09:11 Witaj Tomashu! 

4122124 
09:12 Mam prośbę: czy możesz poprosic użytkownika Scream żeby zmienił avatar?? 

09:12 http://forum.wfb-pol.org/profile.php?mode=viewprofile&u=826 

09:12 poprostu może to kogoś urazic 

09:12 Pozdrawiam Maciej 

Tomash 
10:45 to juz paranoja 

10:46 nie widze nic strasznego w tym awatarze: ot, trzy klatki z popularnego serialu 

4122124 
10:46 no wiesz 

Tomash 
10:46 jak sie odezwie ktos urazony, wtedy bedziemy sie martwic 

4122124 
10:46 dla mnie nasmiewanie sie z dzieci z downem nie jest smieszne 

Tomash 
10:46 to zaskarz autorow serialu, z ktorego pochodza te kadry... 

4122124 
10:47 na przyklad moja siostra cioteczna jest chora na to 

Tomash 
10:47 moj wuj tez 

10:47 i co z tego? 

4122124 
10:47 no nie ich wina ze sa tacy 

Tomash 
10:47 juz i tak zbieram ciegi za przesadna polityczna poprawnosc w 

Tomash 
10:47 "rozluznianiu"

4122124 
10:47 a ten avatar wyraznie jest po to 

4122124 
10:47 zeby sie z nich nasmiewac 

Tomash 
10:47 oczywiscie ze nie ich wina. i co z tego? 

4122124 
10:48 dobrze 

Tomash 
10:48 ja mysle ze ten awatar jest po to, zeby pokazac niektorym ich paranoje, przewrazliwienie i szukanie na sile tematu do czepienia sie;] 

10:48 NIE 

10:48 BEDE 

10:48 SCIGAL 

10:48 USERA 

10:48 ZA TO, ZE 

Tomash 
10:48 MA W AWATARZE KADR 

Tomash 
10:48 Z "KLANU" 

10:49 postaw sie w mojej sytuacji. no przeciez wyszedlbym na idiote. 

4122124 
10:48 taka jest twoja inetrpretacja 

10:48 dobrze

4122124 
10:49 spokojnie:D 

Tomash 
10:49 ale ale - mam pomysl! 

10:49 napisz w pim o calej sprawie. co sadzisz o tym awatarze itd. 

10:49 stawiam 50zl, ze publicznie zrobisz z siebie idiote ;] 

4122124 
10:49 w sumie jest to chyba najjlepsze rozwiazanie 

Mówiąc krótko - jestem przeciwny. A gdyby w awatarze była jedna klatka z tej animacji (więc nie byłoby widać cucących liści sprzedawanych chłopcu)? Jak napisałem w rozmowie - ja też mam w rodzinie osobę z zespołem Downa, ale w życiu by mi do głowy nie przyszło, że ten awatar służy naśmiewaniu się z nich. Naprawdę polecam zaskarżyć autorów "Klanu" i zobaczyć co sąd powie w takiej sprawie.

Dziś się czepimy awatara z Maciusiem z Klanu, jutro dowolnego innego ze zdjęciem, które może przywoływać na myśl osobę upośledzoną. Wtedy poczujemy się z Bartkiem zagrożeni ;) a to naprawdę zły pomysł zadzierać z modem i adminem ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Nie no, ja napisałam tylko opinię o tym avatarze. A nie, czy zdjąć czy nie, albo czy userowi wyłupić oczy czy nie, itd. ;)

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

A mi się ten avatar podoba, są pewne granice dobrego smaku i on IMO ich nie przekracza. Poza tym trzeba się umieć śmiać ze wszystkiego.
Obrazek

Awatar użytkownika
Thor
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Thor »

Awatar jest nie śmieszny i (moim zdaniem) nie na miejscu ale z zakazywaniem go to chyba przesada. Po prostu ktoś umieszczający podobne awatary, linki, mający tego typu poczucie humoru muszą sie liczyć z ostracyzmem ze strony ludzi o bardziej purytańskim nastawieniu. Sam jestem osobą którą najbardziej śmieszą rasistowskie i narodowe dowcipy w stylu po czym poznać że dom został okradziony przez polaka lub o murzynach ale zdaję sobie sprawę że publiczne forum nie jest najlepszym miejscem na ich zamieszczanie. Nie lubię tylko kiedy jak ktoś staje w obronie uczuć religijnych, czy narodowych jest faszystą a za poprawność polityczna uważa się dowcipy np. z Papieża a jaka kolwiek niepochlebna wypowiedz o homoseksualistach jest złem wcielonym. Wychodzę tym postem na jakiegoś wielbiciela LPR-u ale jego sensem miało być raczej przesłanie że wszelkie skrajności są złe i nie toleruje hipokryzji czy to że strony czarnych czy też tęczowych.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Ja nie napisałem, że ten awatar mi się podoba czy że takiego bym sobie zamieścił.
Ale istnieje pewna różnica pomiędzy "nie podoba mi się" (nie podoba mi się wiele awatarów na tym forum i co z tego?) a "odgórnie zabronię". Na Border Princes, mimo wszystko, panuje dość rozwinięta wolność.
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Tomash pisze:Na Border Princes, mimo wszystko, panuje dość rozwinięta wolność.
I z tego się cieszę!

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Ja uważam, że mój avatar obraża uczucia religijne i mniejszości narodowe, ale jestem w tym twierdzeniu odosobniony.

A co do tego "kontrowersyjnego" avatara - ani mnie on ziębi, ani grzeje. Ot, taki tam obrazek. Mnie nie śmieszy, ale ja słucham japońskiego rocku, więc mnie się nie słucha.
Uerph.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

To ja napisze, ze autor tematu zrobil z siebie publicznie idiote !

PS. Tomash, te wygrane piec dyszek mozesz dorzucic do puli nagrod na SW9 :P

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Tomash pisze:ale w życiu by mi do głowy nie przyszło, że ten awatar służy naśmiewaniu się z nich.
Skoro ma nie służyć naśmiewaniu to czemu??

Według mnie avatary można podzielić na(to takie 3 podziały które przyszły mi najszybciej na myśl):

Takie które przedstawiają część armii albo są po prostu związane z WH:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Takie które przedstawiają użytkownika:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i takie które mają być śmieszne:
Obrazek
Obrazek
no i jeszcze chyba ten miał być zabawny-Obrazek

I jeszcze zastanówcie się czy jeżeli nie było by tam "Maćka z KLANU" tylko inny zdrowy chłopak to czy byście się śmiali??

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Co do ostatniego zdania - wiesz, od jakichś dwóch dni mam webcama. Strzelę parę klatek jak zbieram z liścia (muszę jeszcze namówić lepszą połówkę do wspólnej zabawy) i zamieszczę. Myślę, że będzie przezabawnie. Chociaż złośliwi zauważą, że znowu jest bity chłopiec z Downem ;)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

e tam liscia.. batem Tomashu, batem. jak sie bawic to na calego :P

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

jest cos takiego jak prawo spoleczne- nikt Cie nei ukarze mandatem kiedy nie ustapisz miejsca starszej pani, ale ludzi ena Ciebie "krzywo spojrza". wszystko jest ograniczone wlasnym dobrym smakiem i wyczuciem. ja uwazam ze ten Avatar niejest na miejscu, ae niemusze go ogladac. po co uczyc kogos dobrego smaku skoro to nci juz nei zmieni?

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Oki czekam :wink: .

Ja po prostu wyraziłem swoje zdanie, ja mam swoją interpretacje tego avatarka a ty swoją.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Avatarek do gazu razem z kotkiem.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

IMO głupi ten avatar, ale w tej sprawie pozostaje neutralny, bo ani mnie bardzo nie odrzuca, ani mi się nie podoba, choć muszę powiedzieć jedno: autor na pewno nie zrobił z siebie publicznego idioty, gdyby w ten sposób na to patrzeć to 1/2 osób na tym forum również dostałaby miano "publicznego idioty".
pozdr

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Wiec co Tomash? Tak czytam Twoje wypowiedzi i jestem przerażony.
Przerażony Twoim brakiem wyczucia Dobra i Zła.
Rzucasz oskarżenia pod adresem twórców Klanu i obarczasz ich winą za debilizm ludzi, którzy wymyślają chociażby takie avatary.
Myślę (a nawet jestem przekonany), że instancją twórców tego serialu nie było ośmieszanie ludzi chorych na zespół Downa, tylko zwrócenie uwagi społeczeństwa na to zagadnienie. Oswojenie ludzi z osobami chorymi.
Wycinanie pewnych klatek z serialu i tworzenie z nich źródła uciech debili, którzy odczuwają potrzebę naśmiewania się z innych, nie widząc własnego upośledzenia umysłowego, uważam za niemoralne i godne potępienia, przez ludzi zdrowo myślących i wrażliwych na krzywdę bliźniego.

I ja nie myślę, że umieszczenie takiego avatara
"Tomash
[...] jest po to, zeby pokazac niektorym ich paranoje, przewrazliwienie i szukanie na sile tematu do czepienia sie;] "

Myślę że debil robiący takie rzeczy nie byłby na tyle inteligentny, aby wpaść na taki wysublimowany pomysł.
Zresztą avatar jest w stylu "teledysku": "Maciuś, co się stało". Tak samo głupi, niesmaczny i w ogóle niepotrzebny.

Nie doszukuj się Tomashu ukrytych przesłań, podtekstów i głębszych prawd w takich idiotyzmach. Ich tam po prostu nie ma.

O co do problemu na forum. Zakazywać? NIE. Napiętnować kretyna umieszczającego sobie taki avatar? OCZYWIŚCIE ŻE TAK! Może następny zastanowi się zanim zrobi coś podobnego.

A i autor tematu wcale się nie ośmieszył. Ośmieszają się CI co go krytykują. Poza tym zdaje się że najpierw konsultował się z adminem tego forum. Skoro nie otrzymał poparcia (wręcz przeciwnie) zwrócił się do userów.
I bardzo dobrze zrobił.

Zyraf
Chosen of Slaanesh

To Tomash zaproponował, żebym wystawił taki temat na "Plotach i Młotach".
Ja początkowo byłem troszke przestraszony tą propozycją bo myślałem ze zostanę zlinczowany przez użytkowników ale na szczeście tak się nie stało(przynajmniej narazie :wink: ).

Awatar użytkownika
wafi
Ortografailure

Post autor: wafi »

A moj avatar czemu ma sluzyc?

Zablokowany