Rozpy Skarabka

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Skarabek99
Wałkarz

Rozpy Skarabka

Post autor: Skarabek99 »

Pierwsza rozpa lizaków, na turniej OŁ w listopadzie.

Do Naprawy 1000Pkt

-Heroes-
#Skink Priest, lvl 2 @150
Diadem mocy(25)
Kostur burzy(25)

#Skink Priest, lvl 1 @90
Dispell(25)

-Core-

#Skink harcownik x10(blowpipe) @ 70

-Special-

#Stedagon @2 235

#Kameleon x7 @ 84

-Rare-

#Salka @ 80
+1 pog.

#Salka @ 80
+1 pog.

Jak myślicie co zmienić?
Myślałem nad wywaleniem stedzia i zamiast niego zrobić 2 grupy kameleonów po 5 i wywalić jednego kapłana za kowboja.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2012, o 08:33 przez Skarabek99, łącznie zmieniany 1 raz.
Armie:
TK - 3500 pkt

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Post autor: Mishu »

Ja bym zmienił itemy na większym skinku na Cube of Darkness (Kostka Ciemności).
W dodatku stedzia na 1 salamandrę i kameleony i potem połączyć salki w 1 oddział.
Obrazek

Skarabek99
Wałkarz

A do salek dokupić poganiaczy?
Armie:
TK - 3500 pkt

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Post autor: Mishu »

Każda salka wymaga minimum 3 poganiaczy, czyli mając w oddziale 2, potrzebujesz 6 skinów, a mając 3 salki, 9 chłopków.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

spokojne, to jiz nie euro. Salki w jednym oddziale traca tak element zaskoczenia bo masz je na jednym koncu stolu. A jak masz w dwoch oddzialach to dygasz jednym w jedna strone, drugim w druga a przeciwnik nie wie co ma robic. Pisze to jako gracz, ktory gral przediw takimj czemus i mi to przeszkadzalo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Klon
Wałkarz

Post autor: Klon »

Generalnie rozpiska całkiem przyjemna. Cube of Darknes na Skinku by się przydał, w dodatku rozważył bym zmianę stegadona na 2x Terradony (w każdym unicie po trzy) oraz dodatkowych trzech kameleonów tak by można ich było wystawić w oddziałach 2x po 5. Stegadon jest fajny, jednak ciężko go ukryć i w grze z takimi armiami jak imperium czy krasie od razu staje się celem dla dział, i schodzi 1-2 hitów.
Trubas pisze:
Aron_Banalny pisze:dziś byłem na praktykach, a potem odwiedziłem dziadka. zjadłem u Niego zupę. oglądaliśmy jaka to melodia wydabla bla bla bla bla bla bla Grimgor bla bla bla bla Banialuki bla bla nie mieścisz dwóch bla bla bla Lordów
Jedyny post, który wniósł coś do tematu! Brawo dla tego kolesia! =D> =D>

Skarabek99
Wałkarz

A jeżeli nie mam terek to salki wziąć, jak tak to po ile w oddziale? 2x1 i 1x1
Armie:
TK - 3500 pkt

Awatar użytkownika
Madessi
Wałkarz

Post autor: Madessi »

Ile się da :D

Jeśli ETC to 1x3, inaczej 2x2 lub więcej.

Skarabek99
Wałkarz

ETC?
Co to znaczy? Sorki mało ogarniam te skróty.
Armie:
TK - 3500 pkt

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

European Team Championships.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Madessi
Wałkarz

Ograniczenia ETC dla lizaków:
Lizardmen: Salamanders are a 0-1 Choice;Scar-Veterans 0-2, player may take up to 2 of following: Beclaming Cogitations\ Focus of Mystery\ Focused Rumination \Higher State of Consciusness; Beclaming Cogitations counts as +2DD; Cupped hands of the Old Ones counts as +2PD; Higher State of Consciusness counts as 2 discplines (takes two slots, but cost same points); Crown of Command & Higher State of Consciousness cannot be taken on 1 model; A maximum total of 6 Skink, Chameleon skinks and Skink Cohorts units combined maybe taken in an army (Cohorts containing kroxigor or numbering above 20 models do not count for this restriction). Max 1 of these in army death lore/bane head/feedback scroll.

Skarabek99
Wałkarz

A kapcie skinków mają latać same czy w oddziale?
Armie:
TK - 3500 pkt

Skarabek99
Wałkarz

Kurde bez stedzia i z 3 salkami zostało mi jeszcze 250 pkt na speciale co dodac dwa oddziały kameleo po 10 czy 3 terki ?
Armie:
TK - 3500 pkt

Awatar użytkownika
Madessi
Wałkarz

Wywal jedną salkę i wstaw 2x3 terki i 2x5 cham, będzie dobrze?

Skarabek99
Wałkarz

Wychodzi fajna rozpa, ale niestety ja nie mam terek. Góra dwie wyciągnę(gryf z IoB, i zabawkowy pterodaktyl). Trudno się terki z GS lepi, a zwłaszcza że używałbym go 1 raz.
Armie:
TK - 3500 pkt

Awatar użytkownika
Madessi
Wałkarz

No to więcej kameleonów, skirmisha, kohort, może nawet razordony?

Awatar użytkownika
Klon
Wałkarz

Można łatwo skonwertowac terradony z tyranidzkich gargulców. Oszczędzasz wtedy sześciokrotnie - gargulce: 10 w paczce za 80 zł ; terradony - 3 w paczce za 160 zł. Zawsze mozesz zamienic głowy na te od saurusow. Konwersja taka jest dopuszczana na turniejach lokalnych, a nawet na Masterach

Ja bym tą armię widział tak:

Skink Priest @ 140.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Heaven
Cube of Darkness [40.0]
Ironcurse Icon [5.0]

Skink Priest @ 125.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Heaven
Dispel Scroll [25.0]

10 Skink Skirmishers @ 70.0 Pts
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe

3 Terradon Riders @ 90.0 Pts
3 Terradon Riders @ 90.0 Pts

5 Chameleon Skinks @ 60.0 Pts
5 Chameleon Skinks @ 60.0 Pts

1 Salamander Hunting Packs @ 75.0 Pts
1 Salamander Hunting Packs @ 75.0 Pts

Models in Army: 60
Total Army Cost: 1000.0
Ostatnio zmieniony 1 lis 2012, o 18:15 przez Klon, łącznie zmieniany 1 raz.
Trubas pisze:
Aron_Banalny pisze:dziś byłem na praktykach, a potem odwiedziłem dziadka. zjadłem u Niego zupę. oglądaliśmy jaka to melodia wydabla bla bla bla bla bla bla Grimgor bla bla bla bla Banialuki bla bla nie mieścisz dwóch bla bla bla Lordów

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Klon pisze:Można łatwo skonwertowac terradony z tyranidzkich gargulców. Oszczędzasz wtedy sześciokrotnie - gargulce: 10 w paczce za 80 zł ; terradony - 3 w paczce za 160 zł. Zawsze mozesz zamienic głowy na te od saurusow. Konwersja taka jest dopuszczana na turniejach lokalnych, a nawet na Masterach.
Ale wygląda mega okropnie, i nie wydaję się na MC którą są Terradony. Choć to i tak lepszy pomysł niż Skinki ze skrzydałmi owych Gargulców...

Awatar użytkownika
Klon
Wałkarz

Dargor pisze:
Klon pisze:Można łatwo skonwertowac terradony z tyranidzkich gargulców. Oszczędzasz wtedy sześciokrotnie - gargulce: 10 w paczce za 80 zł ; terradony - 3 w paczce za 160 zł. Zawsze mozesz zamienic głowy na te od saurusow. Konwersja taka jest dopuszczana na turniejach lokalnych, a nawet na Masterach.
Ale wygląda mega okropnie, i nie wydaję się na MC którą są Terradony. Choć to i tak lepszy pomysł niż Skinki ze skrzydałmi owych Gargulców...
Ładnie pomalowane, ze zmienionymi głowami i zrobionymi podstawkami nie są aż takie złe. Nie każdego stać na wydawanie prawie 500 zł na 9 Finecastowych modeli kiedy może kupić 10 plastikowych za 80 zł.

P.S.
Sorry za offtop
Trubas pisze:

Skarabek99
Wałkarz

Co do terek:
I tak ze 160zł musiałbym wydać bo nie mam saurusów (dopiero co zacząłem zbierać lizaki)

A co do rozpy, chyba przekroczyłeś limit punktów na herosów.
Armie:
TK - 3500 pkt

ODPOWIEDZ