Rozpy Skarabka
Moderator: Ziemko
-
- Wałkarz
Rozpy Skarabka
Pierwsza rozpa lizaków, na turniej OŁ w listopadzie.
Do Naprawy 1000Pkt
-Heroes-
#Skink Priest, lvl 2 @150
Diadem mocy(25)
Kostur burzy(25)
#Skink Priest, lvl 1 @90
Dispell(25)
-Core-
#Skink harcownik x10(blowpipe) @ 70
-Special-
#Stedagon @2 235
#Kameleon x7 @ 84
-Rare-
#Salka @ 80
+1 pog.
#Salka @ 80
+1 pog.
Jak myślicie co zmienić?
Myślałem nad wywaleniem stedzia i zamiast niego zrobić 2 grupy kameleonów po 5 i wywalić jednego kapłana za kowboja.
Do Naprawy 1000Pkt
-Heroes-
#Skink Priest, lvl 2 @150
Diadem mocy(25)
Kostur burzy(25)
#Skink Priest, lvl 1 @90
Dispell(25)
-Core-
-Special-
#Stedagon @2 235
#Kameleon x7 @ 84
-Rare-
#Salka @ 80
+1 pog.
#Salka @ 80
+1 pog.
Jak myślicie co zmienić?
Myślałem nad wywaleniem stedzia i zamiast niego zrobić 2 grupy kameleonów po 5 i wywalić jednego kapłana za kowboja.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2012, o 08:33 przez Skarabek99, łącznie zmieniany 1 raz.
Armie:
TK - 3500 pkt
TK - 3500 pkt
-
- Wałkarz
A do salek dokupić poganiaczy?
Armie:
TK - 3500 pkt
TK - 3500 pkt
spokojne, to jiz nie euro. Salki w jednym oddziale traca tak element zaskoczenia bo masz je na jednym koncu stolu. A jak masz w dwoch oddzialach to dygasz jednym w jedna strone, drugim w druga a przeciwnik nie wie co ma robic. Pisze to jako gracz, ktory gral przediw takimj czemus i mi to przeszkadzalo.

Generalnie rozpiska całkiem przyjemna. Cube of Darknes na Skinku by się przydał, w dodatku rozważył bym zmianę stegadona na 2x Terradony (w każdym unicie po trzy) oraz dodatkowych trzech kameleonów tak by można ich było wystawić w oddziałach 2x po 5. Stegadon jest fajny, jednak ciężko go ukryć i w grze z takimi armiami jak imperium czy krasie od razu staje się celem dla dział, i schodzi 1-2 hitów.
Trubas pisze:Jedyny post, który wniósł coś do tematu! Brawo dla tego kolesia!Aron_Banalny pisze:dziś byłem na praktykach, a potem odwiedziłem dziadka. zjadłem u Niego zupę. oglądaliśmy jaka to melodia wydabla bla bla bla bla bla bla Grimgor bla bla bla bla Banialuki bla bla nie mieścisz dwóch bla bla bla Lordów![]()
-
- Wałkarz
A jeżeli nie mam terek to salki wziąć, jak tak to po ile w oddziale? 2x1 i 1x1
Armie:
TK - 3500 pkt
TK - 3500 pkt
-
- Wałkarz
ETC?
Co to znaczy? Sorki mało ogarniam te skróty.
Co to znaczy? Sorki mało ogarniam te skróty.
Armie:
TK - 3500 pkt
TK - 3500 pkt
Ograniczenia ETC dla lizaków:
Lizardmen: Salamanders are a 0-1 Choice;Scar-Veterans 0-2, player may take up to 2 of following: Beclaming Cogitations\ Focus of Mystery\ Focused Rumination \Higher State of Consciusness; Beclaming Cogitations counts as +2DD; Cupped hands of the Old Ones counts as +2PD; Higher State of Consciusness counts as 2 discplines (takes two slots, but cost same points); Crown of Command & Higher State of Consciousness cannot be taken on 1 model; A maximum total of 6 Skink, Chameleon skinks and Skink Cohorts units combined maybe taken in an army (Cohorts containing kroxigor or numbering above 20 models do not count for this restriction). Max 1 of these in army death lore/bane head/feedback scroll.
-
- Wałkarz
A kapcie skinków mają latać same czy w oddziale?
Armie:
TK - 3500 pkt
TK - 3500 pkt
-
- Wałkarz
Kurde bez stedzia i z 3 salkami zostało mi jeszcze 250 pkt na speciale co dodac dwa oddziały kameleo po 10 czy 3 terki ?
Armie:
TK - 3500 pkt
TK - 3500 pkt
-
- Wałkarz
Wychodzi fajna rozpa, ale niestety ja nie mam terek. Góra dwie wyciągnę(gryf z IoB, i zabawkowy pterodaktyl). Trudno się terki z GS lepi, a zwłaszcza że używałbym go 1 raz.
Armie:
TK - 3500 pkt
TK - 3500 pkt
Można łatwo skonwertowac terradony z tyranidzkich gargulców. Oszczędzasz wtedy sześciokrotnie - gargulce: 10 w paczce za 80 zł ; terradony - 3 w paczce za 160 zł. Zawsze mozesz zamienic głowy na te od saurusow. Konwersja taka jest dopuszczana na turniejach lokalnych, a nawet na Masterach
Ja bym tą armię widział tak:
Skink Priest @ 140.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Heaven
Cube of Darkness [40.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Skink Priest @ 125.0 Pts
Dispel Scroll [25.0]
10 Skink Skirmishers @ 70.0 Pts
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
3 Terradon Riders @ 90.0 Pts
5 Chameleon Skinks @ 60.0 Pts
1 Salamander Hunting Packs @ 75.0 Pts
Models in Army: 60
Total Army Cost: 1000.0
Ja bym tą armię widział tak:
Skink Priest @ 140.0 Pts
Cube of Darkness [40.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Skink Priest @ 125.0 Pts
Dispel Scroll [25.0]
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
Blowpipe
Models in Army: 60
Total Army Cost: 1000.0
Ostatnio zmieniony 1 lis 2012, o 18:15 przez Klon, łącznie zmieniany 1 raz.
Trubas pisze:Jedyny post, który wniósł coś do tematu! Brawo dla tego kolesia!Aron_Banalny pisze:dziś byłem na praktykach, a potem odwiedziłem dziadka. zjadłem u Niego zupę. oglądaliśmy jaka to melodia wydabla bla bla bla bla bla bla Grimgor bla bla bla bla Banialuki bla bla nie mieścisz dwóch bla bla bla Lordów![]()
Ale wygląda mega okropnie, i nie wydaję się na MC którą są Terradony. Choć to i tak lepszy pomysł niż Skinki ze skrzydałmi owych Gargulców...Klon pisze:Można łatwo skonwertowac terradony z tyranidzkich gargulców. Oszczędzasz wtedy sześciokrotnie - gargulce: 10 w paczce za 80 zł ; terradony - 3 w paczce za 160 zł. Zawsze mozesz zamienic głowy na te od saurusow. Konwersja taka jest dopuszczana na turniejach lokalnych, a nawet na Masterach.
Ładnie pomalowane, ze zmienionymi głowami i zrobionymi podstawkami nie są aż takie złe. Nie każdego stać na wydawanie prawie 500 zł na 9 Finecastowych modeli kiedy może kupić 10 plastikowych za 80 zł.Dargor pisze:Ale wygląda mega okropnie, i nie wydaję się na MC którą są Terradony. Choć to i tak lepszy pomysł niż Skinki ze skrzydałmi owych Gargulców...Klon pisze:Można łatwo skonwertowac terradony z tyranidzkich gargulców. Oszczędzasz wtedy sześciokrotnie - gargulce: 10 w paczce za 80 zł ; terradony - 3 w paczce za 160 zł. Zawsze mozesz zamienic głowy na te od saurusow. Konwersja taka jest dopuszczana na turniejach lokalnych, a nawet na Masterach.
P.S.
Sorry za offtop
-
- Wałkarz
Co do terek:
I tak ze 160zł musiałbym wydać bo nie mam saurusów (dopiero co zacząłem zbierać lizaki)
A co do rozpy, chyba przekroczyłeś limit punktów na herosów.
I tak ze 160zł musiałbym wydać bo nie mam saurusów (dopiero co zacząłem zbierać lizaki)
A co do rozpy, chyba przekroczyłeś limit punktów na herosów.
Armie:
TK - 3500 pkt
TK - 3500 pkt