Stoisko GW w Polsce.
Stoisko GW w Polsce.
Witam.
Dzisiaj wszedłem sobie jakgdyby nigdy nic do wrocławskiego empiku na pietro książek. I nagle zdębiałem. Wśród regałów był stojak z boxami figsów do WFB i WH 40k. Na górze stojaka było wielkie logo GW! Nie żaden bard czy ogryn (one maja normalne lokale na terenie wricławi). Czyżby panowie z Anglii szykowali się do zasadzenia swoich placówek u nas?
P.S.
Być może dla niektórych z was to żadna nowość., ale mnie na widok loga wcięło (bynajmniej nie z radości, regimentowy box za 130zł...)
Dzisiaj wszedłem sobie jakgdyby nigdy nic do wrocławskiego empiku na pietro książek. I nagle zdębiałem. Wśród regałów był stojak z boxami figsów do WFB i WH 40k. Na górze stojaka było wielkie logo GW! Nie żaden bard czy ogryn (one maja normalne lokale na terenie wricławi). Czyżby panowie z Anglii szykowali się do zasadzenia swoich placówek u nas?
P.S.
Być może dla niektórych z was to żadna nowość., ale mnie na widok loga wcięło (bynajmniej nie z radości, regimentowy box za 130zł...)
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
Nie ma to jak "nius" z maja 

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Znaczy jest to desant samego GW, bo umowy z Empikami zapadły, owszem, na dodatek na wysokim szczeblu (ponad głowami dystrybutorów o ile pamiętam).

ale nie wróżę im wielkiego popytu w Empiku....
raz że drogo, w każdym razie drożej niż w Cytadeli lub FiF
dwa że wybór też raczej niewielki, w Empiku na Sadybie były tylko SM, Tyranidy, Dwarfy i O&G, na dodatek tylko pudełka, żadnych blisterów.... no ale może za mały Empik odwiedziłem....
raz że drogo, w każdym razie drożej niż w Cytadeli lub FiF
dwa że wybór też raczej niewielki, w Empiku na Sadybie były tylko SM, Tyranidy, Dwarfy i O&G, na dodatek tylko pudełka, żadnych blisterów.... no ale może za mały Empik odwiedziłem....
Wyrażenie kluczowe: inny target.
Ludzie kupujący figurki w Empikach nie mają - w chwili kupna - pojęcia co to Cytadela czy FiF.
Ludzie kupujący figurki w Empikach nie mają - w chwili kupna - pojęcia co to Cytadela czy FiF.

Myślisz? Jesteś pewien że osoba buląca 130 zeta za 20 plastikowych żołnierzyków nie wie co kupuje? Sorki, ale w PL to wciąż produkt drogi i niszowy, który nie kupuje się ot tak żeby zobaczyć co jest w środku...Tomash pisze:Wyrażenie kluczowe: inny target.
Racja, ale często ludzie, lawirując między półkami Empiku, zastanawiając się - na co by tu wydać pieniążki - zainteresują się tymi żołnierzykami za 130 zł 
Na to, jak przypuszczam, liczy GW. Bo ludzie siedzący w temacie raczej na to nie pójdą.

Na to, jak przypuszczam, liczy GW. Bo ludzie siedzący w temacie raczej na to nie pójdą.
W Polsce figurki tez mogą być tanie(a przynajmniej nie takie drogie) - należy po prostu kupować w odpowiednich miejscach - takich jak :
http://imperatorff.m-a.pl/
I choc oferta nie jest szeroka to można napisac na forum co się chce i wszystko bedzie do max miesiąca. Mogę tylko polecić
Pozdro
I choc oferta nie jest szeroka to można napisac na forum co się chce i wszystko bedzie do max miesiąca. Mogę tylko polecić

Pozdro
raf: nie zgodze sie.
Rodzice idacy do empiku z zamiarem kupienia dzieciakowi na urodziny jakiejs gry na pc w cenie 100-150pln, jak spotkaja boxa z figurkami za 130zeta mysle ze moga sie skusic
Czemu same boxy i zero blisterow? Prosta rzecz: bo na boxie widzimy ladnie, pomalowane zolnierzyki - blister dla osoby nie wiedzacej o co chodzi jest duzo mniej atrakcyjny.
Rodzice idacy do empiku z zamiarem kupienia dzieciakowi na urodziny jakiejs gry na pc w cenie 100-150pln, jak spotkaja boxa z figurkami za 130zeta mysle ze moga sie skusic
Czemu same boxy i zero blisterow? Prosta rzecz: bo na boxie widzimy ladnie, pomalowane zolnierzyki - blister dla osoby nie wiedzacej o co chodzi jest duzo mniej atrakcyjny.
Tak jak TruePunk napisał 

- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
pomysl całkiem ciekawy na rozszeżenie zainteresowania hobby. Myśle, że nie chodzi tylko o nagły skok sprzedaży, ale o zainteresowanie ludzi. Może jak się zobaczy ładnie wyglądające pudełka to pare osób wróci do domu i poszuka na necie co to takiego i poszuka innych źródeł dostania figurek-więc sprzedaż może w ten czy inny sposób wzrosnąc. Mało kto (chyba) wejdzie do bramy z szyldem "Bard", żeby zobaczyc co tam się kryje 

-
- Chuck Norris
Ave
Raf, co za pesymistyczne myślenie! Uważam, że przynajmniej 30% osób które kupi boxy mogą się wkręcić w Wh
Raf, co za pesymistyczne myślenie! Uważam, że przynajmniej 30% osób które kupi boxy mogą się wkręcić w Wh
- Tiger Brown
- Kradziej
Powiedz: 5%, to będzie bardziej realne.
- Shakin' Dudi
- Masakrator
a ty nie masz jakiegos interesu z nimi lub tam nie pracujesz przypadkiem?Daro pisze:W Polsce figurki tez mogą być tanie(a przynajmniej nie takie drogie) - należy po prostu kupować w odpowiednich miejscach - takich jak :
Pozdro
Nie ma, jedyne co to chlopaki z Imperatora sponsoruja turnieje na ktorych Daro sie lansuje na najwieksza lokalna plewe (;
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
W Gdańskich Empikach boxy są po 123zł.
Faktycznie wybór mały.
I nigdzie nie widziałem podręcznika z zasadami (nawet takiego dziwnego po polsku), a jak już chce się rozszerzać target to dobrze by było zaoferować coś więcej niz. same figurki.
Faktycznie wybór mały.
I nigdzie nie widziałem podręcznika z zasadami (nawet takiego dziwnego po polsku), a jak już chce się rozszerzać target to dobrze by było zaoferować coś więcej niz. same figurki.