Stoisko GW w Polsce.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Stoisko GW w Polsce.

Post autor: Guard »

Witam.
Dzisiaj wszedłem sobie jakgdyby nigdy nic do wrocławskiego empiku na pietro książek. I nagle zdębiałem. Wśród regałów był stojak z boxami figsów do WFB i WH 40k. Na górze stojaka było wielkie logo GW! Nie żaden bard czy ogryn (one maja normalne lokale na terenie wricławi). Czyżby panowie z Anglii szykowali się do zasadzenia swoich placówek u nas?

P.S.
Być może dla niektórych z was to żadna nowość., ale mnie na widok loga wcięło (bynajmniej nie z radości, regimentowy box za 130zł...)
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Nie ma to jak "nius" z maja :P
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Jak nie wczesniej... ,,Sfan" ma duzo takich, ostatnio widzialem na dniach fantastyki, wiec to nie zaden desant sil inwazyjnych GW w postaci metalowych regałów z reklamą :D

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Znaczy jest to desant samego GW, bo umowy z Empikami zapadły, owszem, na dodatek na wysokim szczeblu (ponad głowami dystrybutorów o ile pamiętam).
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

ale nie wróżę im wielkiego popytu w Empiku....
raz że drogo, w każdym razie drożej niż w Cytadeli lub FiF
dwa że wybór też raczej niewielki, w Empiku na Sadybie były tylko SM, Tyranidy, Dwarfy i O&G, na dodatek tylko pudełka, żadnych blisterów.... no ale może za mały Empik odwiedziłem....

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Wyrażenie kluczowe: inny target.
Ludzie kupujący figurki w Empikach nie mają - w chwili kupna - pojęcia co to Cytadela czy FiF.

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Tomash pisze:Wyrażenie kluczowe: inny target.
Ludzie kupujący figurki w Empikach nie mają - w chwili kupna - pojęcia co to Cytadela czy FiF.
Myślisz? Jesteś pewien że osoba buląca 130 zeta za 20 plastikowych żołnierzyków nie wie co kupuje? Sorki, ale w PL to wciąż produkt drogi i niszowy, który nie kupuje się ot tak żeby zobaczyć co jest w środku...

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Racja, ale często ludzie, lawirując między półkami Empiku, zastanawiając się - na co by tu wydać pieniążki - zainteresują się tymi żołnierzykami za 130 zł ;)

Na to, jak przypuszczam, liczy GW. Bo ludzie siedzący w temacie raczej na to nie pójdą.

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

W Polsce figurki tez mogą być tanie(a przynajmniej nie takie drogie) - należy po prostu kupować w odpowiednich miejscach - takich jak :

http://imperatorff.m-a.pl/

I choc oferta nie jest szeroka to można napisac na forum co się chce i wszystko bedzie do max miesiąca. Mogę tylko polecić :)

Pozdro

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

raf: nie zgodze sie.
Rodzice idacy do empiku z zamiarem kupienia dzieciakowi na urodziny jakiejs gry na pc w cenie 100-150pln, jak spotkaja boxa z figurkami za 130zeta mysle ze moga sie skusic
Czemu same boxy i zero blisterow? Prosta rzecz: bo na boxie widzimy ladnie, pomalowane zolnierzyki - blister dla osoby nie wiedzacej o co chodzi jest duzo mniej atrakcyjny.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Tak jak TruePunk napisał :)

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

pomysl całkiem ciekawy na rozszeżenie zainteresowania hobby. Myśle, że nie chodzi tylko o nagły skok sprzedaży, ale o zainteresowanie ludzi. Może jak się zobaczy ładnie wyglądające pudełka to pare osób wróci do domu i poszuka na necie co to takiego i poszuka innych źródeł dostania figurek-więc sprzedaż może w ten czy inny sposób wzrosnąc. Mało kto (chyba) wejdzie do bramy z szyldem "Bard", żeby zobaczyc co tam się kryje :wink:

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Ja tam się w sumie nie martwie - z doświadczeń wiem, ze jak ktoś najpierw kupuje a potem zaczyna się interesować, to takie boxy lądują bardzo szybko na allegro po przystępnych cenach...

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

Raf, co za pesymistyczne myślenie! Uważam, że przynajmniej 30% osób które kupi boxy mogą się wkręcić w Wh

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Powiedz: 5%, to będzie bardziej realne.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

wszystko fajnie, ale wątpie żeby ktoś kupił w ciemno boxa za 130. Za moich czasów plastiki były na sztuki, po 4 złe czy jakoś tak
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Daro pisze:W Polsce figurki tez mogą być tanie(a przynajmniej nie takie drogie) - należy po prostu kupować w odpowiednich miejscach - takich jak :

http://imperatorff.m-a.pl/

I choc oferta nie jest szeroka to można napisac na forum co się chce i wszystko bedzie do max miesiąca. Mogę tylko polecić :)

Pozdro
a ty nie masz jakiegos interesu z nimi lub tam nie pracujesz przypadkiem?

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Nie ma, jedyne co to chlopaki z Imperatora sponsoruja turnieje na ktorych Daro sie lansuje na najwieksza lokalna plewe (;

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

ale ceny mają całkiem całkiem....
znaczy w porównaniu do konkurencji....

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

W Gdańskich Empikach boxy są po 123zł.

Faktycznie wybór mały.

I nigdzie nie widziałem podręcznika z zasadami (nawet takiego dziwnego po polsku), a jak już chce się rozszerzać target to dobrze by było zaoferować coś więcej niz. same figurki.

ODPOWIEDZ