Green Stuff vs. MILLIPUT

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

Zablokowany
Jakvbek
Wałkarz

Green Stuff vs. MILLIPUT

Post autor: Jakvbek »

Cześć :) Ostatnio wypatrzyłem sobie produkt Milliput Standard, jako tańsza alternatywa dla GSu. Zanim jednak przekażę jakiemuś sklepowi swoje fundusze, chciałbym się was zapytać! Czy ktoś miał styczność z tym produktem? Jak nadaje się do prac z naszymi modelami?
Pozdrawiam :)

jedrush
Wałkarz

Post autor: jedrush »

Co prawda ze standardem nie miałem do czynienia, natomiast używam Milliputa superfine. Żaden z niego ekwiwalent GS, natomiast nadaje się do innych zastosowań. Świetnie można z niego robić podłoże wszelkiego rodzaju, ja też robię rusztowanie pod GSa jeśli coś rzeźbię, gdyż superfine jest bardzo twardy i przy tym dość tani. O ile wiem, Milliputy mają to do siebie, że w czasie gdy jeszcze można je formować, przy kontakcie z wodą mocno się rozpuszczają (przy superfine robi się wręcz takie błotko). Podejrzewam, że Milliput Standard to dobra masa, jednak nie nadaje się do odwzorowywania drobnych szczegółów tak dobrze jak GS czy ProCreate. Superfine miał charakteryzować się najlepszym odwzorowywaniem szczegółów, jednak okazało się, że nie jest to wystarczające dla figurek 28 mm
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Opcja "szukaj".
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Zablokowany