Mage II 180
-seer
-channaller
-silver wand
Mage I 145
-Ring of Fury
-Dispel Scroll
-Pure
5x Silverki 115
-save 2+
5x Silverki 115
-save 2+
18x Spearelfves 236
-musican
-standard
-war banner
5x Dragon Princes 198
-standard
-banner of sorcery
5x Shadow Warriors 75
1x Tiranoc Chariot 85
2x Bolts 200
razem 1349.
Dosć innowacyjny pomysł. Ten drugi mag ma tylko 1 level z przyczyny cięcia punktów, ale tak zastanawiajać sie dłużej po co płącić 35pkt za dodatkową ksotke i czar?? W zasadzie w większości bitew ten mag rzucał fire bala, gdyż ksotki pożerał ten z seerem, a tak on mi jest konieczny aby mieć scrolla, daje mi czwartą kosć rozproszenia co jest ważne, ogólnie zapewnia ochrone magiczną i od tego tutaj jest, niesie też RoF co uwydatnia "dużego" maga. Kostek dalej mam sporo bo 6-8 plus bound.
Kolejnym nowym rozwiązaniem jest jeden rydwan, zamaist drugiego są shadow warriosi, których ostatnio testuje, w razie dalszych pytań prosze zajrzeć czemu tak do działu HE i poczytać topic o shadowaach i manewrach wysokich elfów. Jeden rydwan wystarczy, aby chronić bolce, kontrszarżować, bądz rozpędzać fasty.
Spearelfy służą jako przechowywalnia magów oraz coś co potrafi dać dobry CR, niestety, brakuje mi 21 pkt aby dobić do 20, jednak 18 ustawionych 3x6 daje rade z war bannerem.
He na 1350
o dziwo SW mi się zawsze spłacają i to bardzo wysoko, sam jestem zaskoczony wieć zostaną. Co do rachunku co jest lepsze dwóch spearelfów czy WB zdecydowanbie biore sztandar, z resztą nawet tanszy o 2pkt. Zauważ, że przy oddziale 3x6 z WB mam taki sam CR jak przy pełnej 20 i mam go dłuzej oraz 3 ataki wiecej. A silverki nie potrzebują aż tak muzyków, chetnie bym ich dał ale to jest 14pkt, widzisz nie mam przy czym ciać, ściołem nawet level u maga
- Szrederator
- Chuck Norris
uważam że zamiast sw lepiej dać chariot
no to się mylisz, ta jendostka jest wysmienita, pcozytaj o niej w odpowiednim topicu, dziś zabili shadów i dobili kuszników DE, spisują się już 3 bitwe z rzędu i to z dobrymi graczami z kilkuletnim stażem
sprawdza sie dobrze. A ten rydwan, on nie ma stanowic jakiejś siły, jak w przypdaku dwóch, któych i tak jest za mało. Typowe leciutkie wsparcie