Kącik modelarski MusztardowegoTygrysa

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
MusztardowyTygrys
Pseudoklimaciarz

Kącik modelarski MusztardowegoTygrysa

Post autor: MusztardowyTygrys »

Witam
Prawdopodobnie będzie to moje najczęściej odwiedzane i pielęgnowane miejsce(miejmy nadzieję) ale dość gadania bo to nie kącik literacki.
Do rzeczy- lubię podejmować śmiałe kroki i eksperymentować, jestem wielkim fanem oldschoolowych modeli i ich klimatu dlatego lubię stylizować modele na ich pierwowzory z 1-2 edycji.

Na pierwszy ogień leci Nagasz i chyba pierwsza w świecie (szczerze szukałem) tak śmiała konwersja tego modelu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Model nadal we wczesnej fazie prac, planuje dodać jeszcze jakieś obdarte szmaty, całuny i inne relikwie z którymi przeważnie grzebie się przeciętnego władce nieumarłych. Od początku nie podobała mi się koncepcja ciała na kimś kto powinien być ogromnym szkieletem z faktu swoich licznych zgonów raczej nie powinna się zachować w tak ładnym stanie. Wiem że wg nowego fluffu Nagasz może dowolnie kształtować swoje ciało jako martwą materie ponieważ jest istotą magiczną, skoro tak to skąd te szwy na brzuchu ? czyżby Arkhan wyciął mu wyrostek żeby go w boku nie kuło od tego leżenia w bezczynności ? Lubie się skupiać na takich niuansach i pierdołach :mrgreen:
Jest to także mój pierwszy model po baaardzo długiej przerwie w modelowaniu czegokolwiek.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2014, o 18:24 przez MusztardowyTygrys, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja jestem wódką

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Post autor: Damik »

Na półeczkę, czy na sprzedaż? ;) Póki co wygląda super, bardzo dynamiczna poza. Smaczku napewno dodaje rozwarta żuchwa wielkoluda - takie małe, a cieszy, że jest :D Mam nadzieję, że kręgosłup nie skończony, bo przy łączeniu można jeszcze dłubać i dłubać.

Awatar użytkownika
MusztardowyTygrys
Pseudoklimaciarz

Zgadza się On jest nawet mocno nie skończony, dużo pracy jeszcze mnie czeka. Zmieniłem mu również uzębienie, ogólnie nie ogarniam podejścia GW do czaszek, teraz robią je tak że zęby które technicznie powinny wypaść pierwsze dzielnie siedzą na swoich miejscach natomiast trzonowców nima- a ja tego bardzo nie lubie :evil: . Mam ochotę dodać jeszcze opadające/zwisające bandaże/ całuny w rejonie gdzie poprzednio był brzuch, teraz jest pusta przestrzeń i wygląda to dość nieekonomicznie. Sam model do zdjęcia złożony na próbę więc nie ma co więcej od niego oczekiwać. Mam ochotę jeszcze dreamelem powiększyć otwory miedzy żebrami ale to jest jeszcze luźna koncepcja i nie wiem czy jest sens.
Model na stół :D tak, do gier towarzyskich ale również jako dodatek do kolekcji.
Ja jestem wódką

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Fajnie się zapowiada, wracasz do typowego wzorca Warhammera, od którego samo GW już odchodzi. Podoba mi się. Co do dylatacji między żebrami - jak najbardziej na tak, oddziel je i fajnie wykończ, spora ilość perforacji dodaje takiemu modelowi szkieleta bardzo fajnej lekkości, która bardzo pasuje :)

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Wygląda fajnie ale wstaw zdjęcia w normalnym rozmiarze.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
MusztardowyTygrys
Pseudoklimaciarz

Obiecuje poprawę, to już się więcej nie powtórzy

Ok, a teraz Valdemar fon CarStein
Obrazek
Obrazek

i epilepsiusz
Obrazek
Obrazek
Ja jestem wódką

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

świetny epidmius, czy pod gs jest festus ?

Awatar użytkownika
MusztardowyTygrys
Pseudoklimaciarz

hehe taaak ;)
na początku plan był taki żeby zrobić heralda nurgla do wochu, jednakże jakoś tak mnie poniosło że wyszedł epidemiusz, no cóż...bywa
Ostatnio nawet zyskał na barwach! taki grzeczny był!
Obrazek
Ja jestem wódką

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

czy to wip ?

Awatar użytkownika
MusztardowyTygrys
Pseudoklimaciarz

tak, jak znajdę nieco czasu to go dokończę. Na chwilę obecną nie mam takiej potrzeby, każdą wolną chwilę wykorzystuje na robienie mojego wielkiego "projektu życia" chyba każdy miał lub ma coś takiego, jeśli mogę odsłonić rąbka tajemnicy to chodzi o Obrazek ale to chyba nie forum i dział dla cosplayu
Ja jestem wódką

Awatar użytkownika
Damik
Chuck Norris

Post autor: Damik »

Ale nikt się nie obrazi, jeśli tym również się z nami podzielisz ;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Dokładnie, maskę też bym chętnie obadał :D

Awatar użytkownika
MusztardowyTygrys
Pseudoklimaciarz

Faktycznie nie ma co budować tajemnicy
Od kilku lat to planowałem, nadarzyła się okazja i prace ruszyły z kopyta

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Poza warhammerem mam dosłownie fioła na punkcie iron mana i świata marvela( jak byłem mały to często się chorowało a w tych czasach wifi i podobnego badziewia nie było więc komiksy były dla mnie jak tlen)
Prace są stale aktualizowane, to powyżej to jedynie ułamek tego co zrobiłem, resztę zdjęć mam na innym komputerze.
Ale cieszę się że wzbudza zainteresowanie :D
Ja jestem wódką

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Wooow, zbroja zapowiada się zaajebiście :D
Robisz ją z jakiś konkretnych planów, modeli? Czy tak trochę "czytając" z filmów ;)?

Awatar użytkownika
MusztardowyTygrys
Pseudoklimaciarz

wszystko po trochu, wzoruje się na skafandrze MkVI, jednak mam to do siebie że nie umiem podążać wierne ze schematem więc projekt nieco zszedł z wizji idealnej repliki i zaczął się rozwijać po swojemu.
Dużo pomaga Papekura, nie wszystko można wyczytać z filmów i obrazków a ja nie miałem czasu i funduszy na pomyłki.
Ja jestem wódką

Awatar użytkownika
MusztardowyTygrys
Pseudoklimaciarz

Dobra starczy tych kapitalistycznych herosów!
Pora na starożytnych herosów!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ktoś zapyta dlaczego żebra wyglądają tak a nie inaczej - odpowiedź jest prosta, chciałem żeby wyglądały na poskręcane, jakieś pozrastane
i nienaturalne. Może jakbym miał dreamela to bym to zrobił lepiej ale nie chciało już mi się czekać do jutra więc poradziłem sobie starym dobrym
nożykiem i papierem ściernym.
Nadal do zrobienia - całuny i drobne dodatki.
Ja jestem wódką

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

MusztardowyTygrys pisze:Zmieniłem mu również uzębienie, ogólnie nie ogarniam podejścia GW do czaszek, teraz robią je tak że zęby które technicznie powinny wypaść pierwsze dzielnie siedzą na swoich miejscach natomiast trzonowców nima- a ja tego bardzo nie lubie
Tak po prawdzie to pierwszym zębem który opuszcza człowieka jest któryś z trzonowców pierwszych czyli 6tki. ( 6tki stałe wyżynają się w 6-7 rż) a potem leci.. tak podaje statystyka tak podaje doświadczenie kliniczne. Ja tylko tak w kwestii formalnej dla jaj. Nie to abym bronił okropne gw fuj. :-)

Awatar użytkownika
MusztardowyTygrys
Pseudoklimaciarz

fakt to prawda :oops: , ale nie sądzę aby GW o tym słyszało;) mimo wszystko szczęka u nagasza kończy się na drugim zębie siecznym, jeszcze trochę a zrobili by tego
kła, ogólnie uważam że głowa została nieco dziwnie zaplanowana przez co twarzoczaszka wygląda bardziej jak maska albo deska aniżeli coś co jest chociażby
w artach lub w podręczniku do biologii... duchy to samo, ale duchów się nie czepiam bo mogą sobie wyglądać jak im się podoba.
Ja jestem wódką

Awatar użytkownika
MusztardowyTygrys
Pseudoklimaciarz

wpadł mi w ręce zielony laser, no i musiałem to sprawdzić :P
Obrazek
Ja jestem wódką

Awatar użytkownika
Kubaf16
Chuck Norris

Post autor: Kubaf16 »

=D> =D>
Laser zamontowany na stałe?
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy. :P

ODPOWIEDZ