Trochę minęło od kiedy ostatni raz robiłem rozpiskę, także chciałbym poprosić Was o pomoc w wykończeniu
Rozpiska na euro, najnowszy draft, czymś trzeba na DMP pojechać
Daemon Prince of Khrone [400]
Collar of khorne
scale skin
charmed shield
sword of striking
soulfeeder
lot, armor
Lord Tzeentcha na dysku [363]
talisman of preservation
trikster's helm
potion of foolhardiness
gw, shield
Lord Mag Slaanesha na cycowężu [415]
lvl4, slaanesh
chaos familiar
armour of destiny
ogreblade (jej zmarnowane 40pkt!)
Exalted Tzeentcha na DM [241]
BSB
Talisman of Endurance
Dragonhelm
GW, barding
Exalted nurgla na DM [236]
Dawnstone
Helm of many eyes
burning body
Barding, GW
Chaos Sorcerrer [135]
lvl1, shadow
DS
Chariot Slaanesha [115]
Chariot Nurgle'a [125]
Marauder Horseman of Slaanesh 3x[100]
sztandar
psy 2x[30]
2390 pkt wydane z pamięcią o 40stu w ogreblade na magu czyli tak z 50pkt do wydania.
1178 w lordach
612 w herosach
600 w core
Jakieś pomysły na doszlifowanie? zamiast ogreblade mieści się zianie na dysk, generalnie wchodzi 2xchariot slaanesha i 8 6 6 maruderow lub 8 8 8 bez psow.
Punkty kompozycji to bohaterowie powyzej 60% 2pkt, demon z save 1pkt i 2 kolesi na dm 2 pkt. chyba się wszystko zgadza
WoC na Euro
WoC na Euro
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
poszedł ots na dp, wywaliłem psy, dałem fasty w konfiguracji 8 i 7 slaanesha i 8 tzeentcha, będzie bunkierek dla bsb i lordunia, bo o ile sie nie myle to bsb jest cavalery i moze dolaczyc do fasta? zostaje 7 pkt, więc jakiś badziew za 5pkt dam dla maga.
Szczur22
Szczur22
nie lepiej unholy strike na cycu?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
z jednej strony fajnie. Z drugiej nie dopuszczam do sytuacji w których będzie mag zaszarżowany, za ryzykownie. A do bicia śmiecia to sam mag wystarczy, ten unholy strike nie poratuje. Ale może zagram tak z 2 bitwy, zobaczę
Szczur22
Szczur22
do fasta możesz dołączyć i bsb i lorda ale:
bsb nie ma los
lord ma los, ale z nim w srodku kawa biega 2 cale.
Ja bym wolał na magu miec 1+ save'a i scrolla i 5+ warda a malego wrzucic na steeda tez i dac mu obsidian amulet. Lepiej sie to składa imo. A mały na steedzie jak jego obsidian jest niepotrzebny moze zaganiac fasty czy maszyny.
bsb nie ma los
lord ma los, ale z nim w srodku kawa biega 2 cale.
Ja bym wolał na magu miec 1+ save'a i scrolla i 5+ warda a malego wrzucic na steeda tez i dac mu obsidian amulet. Lepiej sie to składa imo. A mały na steedzie jak jego obsidian jest niepotrzebny moze zaganiac fasty czy maszyny.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
maly mag na koniu/steedzie mial byc, ale cory mi wtedy nie mieszcza sie
bsb bez los to zbedna operacja w takim razie, dyskowiec moze sie katapultowac, wiec git, chociaz sa lepsze cele od niego do uwalenia. co do maga, jakos lepiej czuje te 4+warda, wydaje sie dosc bezpieczne. do tego 5 spelli ze slanesha sprawia ze nie mam jedynki i szostki raz na 100 lat, a nie 2 razy na turniej
bsb bez los to zbedna operacja w takim razie, dyskowiec moze sie katapultowac, wiec git, chociaz sa lepsze cele od niego do uwalenia. co do maga, jakos lepiej czuje te 4+warda, wydaje sie dosc bezpieczne. do tego 5 spelli ze slanesha sprawia ze nie mam jedynki i szostki raz na 100 lat, a nie 2 razy na turniej
Szczur22
Szczur22