Age of Sigmar, jak się mają nasze dwarfy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Age of Sigmar, jak się mają nasze dwarfy
ja kw temacie. co sądzicie o zasadach jakie udostępnili nam w necie, dacie szansę grze czy już sprzedaliście figurki czy rytualnie spaliliście?
Zasady mega klimatyczne... opcje Thana lub Bugmana świetnie wpisują się w klimat... dodatkowo strzelcy "bez ruchu" i katapa <3
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Nie sprzedałem, nie spaliłem, za to wracxam do malowania!
AoS tchnął we mnie nowego ducha![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Wreszcie wiem, ze noszenie brody od niemal 20 lat nie pójdzie na marne![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
AoS tchnął we mnie nowego ducha
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Wreszcie wiem, ze noszenie brody od niemal 20 lat nie pójdzie na marne
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
![Obrazek](http://www.fallensun.pl/fb/bannerpodpisMW.png)
zdajesz sobie sprawę, że teraz muszę Ci ją ściąć we śnie bym to ja miał dłuższą?Bearded Unclean 'Un pisze:Nie sprzedałem, nie spaliłem, za to wracxam do malowania!
AoS tchnął we mnie nowego ducha
Wreszcie wiem, ze noszenie brody od niemal 20 lat nie pójdzie na marne
Panowie... i tak mamy nieźle... ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Obrazek](https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11232904_1071902532839466_1498208285532130453_n.jpg?oh=56b364976000ea4317b9ad2111c2a14f&oe=563295F5)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Obrazek](https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11232904_1071902532839466_1498208285532130453_n.jpg?oh=56b364976000ea4317b9ad2111c2a14f&oe=563295F5)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Subtelny Photoshop...
Ja w AoS w obecnej postaci grać nie będę, bo to są kpiny, jak już argumentowałem gdzie indziej. Mnie wobec takiego rozwoju sytuacji coraz bardziej kręci KoW2,nowa lista armii Krasiów jest super, jest kawaleria, potwory,maszyny, większy wybór niż w whfb, czad
Z niecierpliwością czekam na oficjalnego Booka ![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
wszystko fajnie, nikt wam nie broni grać w kow czy kow2, ale jak dla mnie, każdy ma prawo robić co lubi. wiadomo, że bez balansu ze strony graczy AoS nigdy nie zobaczy sensownej sceny turniejowej. ale problem jest taki, że wfb8 też już nie zobaczy. ok, do końca roku pewnie nikt nie zmieni mastera na to, bo nie wie zwyczajnie jak. ale nikt nowy NIGDY nie dojdzie do wfb, a środowisko zaczyna wymierać. figurki pozawijały się ze sklepów, booki są nie do dostania a jedyne co zostało z 8ed to nazwa przed Age of Sigmar. Ja na bank zakupię sobie kilka modeli i wrzucę na okrągłe podstawki (rozwiązuje to problem mierzenia pod kątami) i dam temu szansę. przecież nie muszę mieć 120 modeli by w to zagrać. jak tęgie głowy pójdą po olej do głowy i zabiorą się za to jak zabierali za każdą inną edycję na potrzeby etc (jakie de facto pewnie teraz zniknie albo o połowę się zmniejszy bo nie będzie w systemie nowej krwi) i zrobią nam do tego uściślenia, gra będzie turniejowo miała ogromny potencjał. jakoś wszyscy też zawsze płakali na obcinki etc a jednak to się grało. psy szczekają a karawana jedzie dalej jak mówi pewne powiedzenie. tą karawaną jest age of sigmar, czy to się podoba starym wyjadaczom battla czy nie. Zamiast rzucać hobby bo się pozmianiało, lepiej zdezerterować by umarło
świetny plan!
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ludzie, po raz n-ty, mniej nerwów i oceniania zanim wszystkiego nie zobaczycie... to jakby oceniać nowego jaguara po grillu... Poczekajcie aż wszystko się ukaże: scenariusze, kampanie itp.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Jesienią suplement, a wczesniej pewnie pojawi sie nieco scenariuszy w sieci i w WD.
Na razie mamy silnik, i zasady do wszystkich dotychczasowych jednostek, wiec jesli ktoś chce, to moze juz ogarniac nowa mechanikę.
Na razie mamy silnik, i zasady do wszystkich dotychczasowych jednostek, wiec jesli ktoś chce, to moze juz ogarniac nowa mechanikę.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
-
- Chuck Norris
Jako, że nie wyznaję zasady "nie znam się więc się wypowiem", dlatego nie odzywałem się w sprawie AoS, ale gdy już trochę poczytałem zasad i warscrolli, osobiście nie widzę tego.
Maszyny mocno przegięte ( organy jednak mi się nie podobają ), jeden słuszny sposób złożenia jednostki( bohaterów, oddziałów, maszyn ), lordowie na tarczach do oporu, bo po co taki bez skoro "kosztuje" tyle samo, runiarz rozpraszający jeden czar na ture, bez dispella (powodzenia przy kilku czarodziejach mimo, że każdy ma jeden czar, chociaz podejrzewam, że imienni magowie mają więcej), brak możliwości rozpraszania bez wizarda.
Nie widziałem nigdzie zasad broni. Kuszole mogą strzelać po ruchu?? Ktoś kto już grał w młotka wie, że nie, ale jak ktoś zaczyna z AoS to raczej tego nie wie.
Nie widzę tych zasad na większą ilość modeli (np bomber na 4+ zadający d3 ran, co to ma znaczyć!!).
Bohaterowie z żywotnością 5+, plus jednostki zadające kilka ran. Na kilka tyś pkt gra by musiał trwać z 10 tur, żeby coś się wydarzyło na stole.
Przykro mi zostaje przy 8ed.
Chociaz nie mówię na małe pkt (tak wiem, nie ma punktów, chodzi mi o skale bitwy), może to mieć jakiś sens, ale jednak osobiście pewnie tego nie sprawdzę.
Maszyny mocno przegięte ( organy jednak mi się nie podobają ), jeden słuszny sposób złożenia jednostki( bohaterów, oddziałów, maszyn ), lordowie na tarczach do oporu, bo po co taki bez skoro "kosztuje" tyle samo, runiarz rozpraszający jeden czar na ture, bez dispella (powodzenia przy kilku czarodziejach mimo, że każdy ma jeden czar, chociaz podejrzewam, że imienni magowie mają więcej), brak możliwości rozpraszania bez wizarda.
Nie widziałem nigdzie zasad broni. Kuszole mogą strzelać po ruchu?? Ktoś kto już grał w młotka wie, że nie, ale jak ktoś zaczyna z AoS to raczej tego nie wie.
Nie widzę tych zasad na większą ilość modeli (np bomber na 4+ zadający d3 ran, co to ma znaczyć!!).
Bohaterowie z żywotnością 5+, plus jednostki zadające kilka ran. Na kilka tyś pkt gra by musiał trwać z 10 tur, żeby coś się wydarzyło na stole.
Przykro mi zostaje przy 8ed.
Chociaz nie mówię na małe pkt (tak wiem, nie ma punktów, chodzi mi o skale bitwy), może to mieć jakiś sens, ale jednak osobiście pewnie tego nie sprawdzę.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"