Moje Orkasy z DMP

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Moje Orkasy z DMP

Post autor: bless »

Truepunk poprosil mnie o moja rozpe, wiec od razu rzucam ja na forum, zeby w razie czego nie musiec sie powtarzac z przekazywaniem tej historii innym.
Moja rozpa na DMP wyglada, jak nizej. Dzialala naprawda super. Gdybym musial cos zmieniac, to moze wywalilbym katapulte i lucznikow a za to wrzucil 6 savagy na dzikach z muzykiem. Dodaloby mi to kopa w hth i moblinosci, ale stracilbym niezlego straszka w postaci katapki (ktora rzadko cos robi, ale potencjalnie moze zrobi duzo, wiec wszyscy sie jej boja i chowaja sie, skradaja... nie da sie tego przlozyc na bezposrednio zdobyte punkty, ale wartosc taktyczna jest spora). No i stracilbym lucznikow - ci na turnieju cudow nie dokonywali, ale tez nie gineli. Ot, zwykle stali sobie na tylach albo przyslugiwali sie do budowania "abandon flank". Niczego znaczacego nie ustrzelili i niczego nie oflankowali. Ale poniewaz kosztuja 65 pkt (normalnie biore 10 z muzykiem, nie 11), wiec nawet ich nie zal, jak plewią. Nie chce ich wyrzucac, bo jednak sporo jest w WFB elfów, ktorych T3 i wysoki koszt sprawia, ze nawet te 10 strzalow z lukow moze sie latwo splacic. Poza tym, czasem moze trafic sie jakis ratling, czy inna lekka jazda.... ;)

Reszta rozpy spisala sie bezblednie.

Black Orc Warboss @ 278 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Battleaxe of the Last Waaagh! [100]
Boar

Black Orc Big Boss @ 180 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Morks Spirit Totem [50]
Boar

Black Orc Big Boss @ 141 Pts
Heavy Armour; Shield
Sword of Might [10]