Chodzi jednak o to że na taki format (2500p) będę grał pierwszy raz, bo choć grałem już na 2K wiele razy to sądzę że 2500 będzie zupełnie inne.
I dlatego proszę o pomoc co bardziej doświadczonych graczy. Póki co złożyłem dwie rozpiski, za bardzo się chyba nie różniące.
Jakiekolwiek rady, nawet o zmianę kluczowych jednostek, mile widziane.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
DoW 2500p - Pierwsza opcja
Mercenary General 219p
General, Heavy Armour, Shield
Pegasus.
Bright Helm of Myrmidia [20]
Pike of Remas [25]
Crown of Luccini [25]
Paymaster 61p
Heavy Armour, Shield.
Hireling Wizard (Caddy) 110p
2x Scroll
Asarnil the Dragonlord 460p
20 Pikemen 250p
Heavy armour, FCG
3x10 Crossbowmen 240p
2x5 Heavy Cavalery 210p
Barding
2x5 Light Cavalery 120p
Spear
2x4 Ironguts 444p
Standard, Musician
Giant 205p
Tutaj zostaje mi 181p i nie wiem zupełnie co z nimi zrobić. Z kolei myślę nad dostawieniem 3 Ironugutów z muzykiem oraz wstawieniu Enchated Shielda na Paymastera.
Taktyka jest w miarę fajna. Na defensy do przodu, z LD 10 od Generała powinienem dojść. A gdy dochodzi do walki to LD 10 z przerzutem od Paymastera powinno robić swoje. W dodatku mam tu tanie dobre oddziały które mogą coś tam zdziałać.
A na ofensy, które pewnie będą przeważać, stoję i strzelam. A gdy już dojdzie, to potrafię się odgryźć. Mercenary General z Piką lata przed lancami i wagonami BK których najbardziej się boję.
Wady tej rozpiski to przede wszystkim 3DD i 2 scrolle. Niby jak trafie na rozpiskę niemagiczną to jest OK, ale ja trafię na coś z 9PD i wyżej, to ostro mi się dostaję.... Więc sam nie wiem.
DoW 2500 - druga opcja.
Arcymage 310p
General, 4lv
3 Dispel Scroll
Staff of Lightenings
Paymaster 86p
Heavy Armour, Shield.
Pike of Remas.
Hireling Wizard 140p
2lv
Tome of Mage
Dispel Scroll
Asarnil the Dragonlord 460p
20 Pikemen 250p
Heavy armour, FCG
3x10 Crossbowmen 240p
2x5 Heavy Cavalery 240p
Barding, Muzyk
2x5 Light Cavalery 120p
Spear
2x4 Ironguts 444p
Standard, Musician
Giant 205p
Tutaj zostaje 5p i raczej nic z nimi już nie zrobię.
Bardziej magiczna, jednak obawiam się że średnio rozpiski będą miały po 4DD i 4 scrolle i będzie duży problem się przez to przebić. Ale 8 PD i bound spell mogą coś zdziałać, zważywszy na to że mam minimum 3 małe pociski ( a może zdarzą się też większe, 2D6 S4).
Ale tutaj z kolei choć mam mocną antymagię, to mam liderkę 8 i boję się strasznie kawalerii przeciwnika. Byle co może posłać całą tą armię za stół.
Czekam na rady i będę wdzięczny za poprawki