Bez obrazy, czemu ostatnio WE tak srogo dostają po dupie?
Moderator: Gremlin
Bez obrazy, czemu ostatnio WE tak srogo dostają po dupie?
Cze!
Jak radzicie sobie z tym, że WE ostatnio tak ostro dostaje od GW?
Zaczęło się od przycinania marszu skirmishom, co w gruncie rzeczy jest osłabieniem, ale da się z tym żyć. Przez brak proximity nasz biegacz z całkiem dobrego przeistoczył się w miernote:) Treeman też łatwego życia nie ma, a to dzięki pit of shades... No i najlepsze: teraz wychodzi kwestia szarz taktycznych, które nas bolą straasznie.
AAAAaaa!
Jak radzicie sobie z tym, że WE ostatnio tak ostro dostaje od GW?
Zaczęło się od przycinania marszu skirmishom, co w gruncie rzeczy jest osłabieniem, ale da się z tym żyć. Przez brak proximity nasz biegacz z całkiem dobrego przeistoczył się w miernote:) Treeman też łatwego życia nie ma, a to dzięki pit of shades... No i najlepsze: teraz wychodzi kwestia szarz taktycznych, które nas bolą straasznie.
AAAAaaa!
Bez obrazy, ale wood elfom idzie lepiej turniejowo...;]
I dodatkowo
BEZ OBRAZY, ale chaos jak na armie siejącą strach i zniszczenie, której boją się wszyscy i niedoścignionej dla elfów ludzi i krasnoludów wypada dość mocno średnio...
I dodatkowo
BEZ OBRAZY, ale chaos jak na armie siejącą strach i zniszczenie, której boją się wszyscy i niedoścignionej dla elfów ludzi i krasnoludów wypada dość mocno średnio...
Bez obrazy ale ja rowniez sie z toba Dastor nie zgadzam.
Moze i WE maja troche trudniej, ale moim zdaniem te zmiany oznaczaja tylko ze trzeba zmienic styl gry.
A co do turniejow to mi ostatnio szlo calkiem niezle, a poniewaz wybitny nie jestem to uogolniajac nie ma chyba na co narzekac.
Moze i WE maja troche trudniej, ale moim zdaniem te zmiany oznaczaja tylko ze trzeba zmienic styl gry.
A co do turniejow to mi ostatnio szlo calkiem niezle, a poniewaz wybitny nie jestem to uogolniajac nie ma chyba na co narzekac.
Bez obrazy, ale dział WE zdecydowanie potrzebuje moderatora
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
-
- Falubaz
Bez obrazy Dastor,ale imo nie masz racji WE az tak mocno nie osłbili,tylko przystosowali bardziej do tej edycji.
Bez obrazy,ale czemu elfy siedzące sobie w lesie mają miec jedną z najlepszych armii w grze. Bez obrazy ale nie zgadzam sie na to.
Bez obrazy,ale czemu elfy siedzące sobie w lesie mają miec jedną z najlepszych armii w grze. Bez obrazy ale nie zgadzam sie na to.
Bez obrazy Tomasz ale mylisz się.
Bez obrazy chłopaki ale Thurion ma racje, WE wcale nie idzie dobrze turniejowo, bo nie jest to armia uniwersalna i od niektórych ma straszne wklepy.
Bez obrazy chłopaki ale te wszystkie zasady naprawdę utrudniają nam życie. Czekam na Kielona może on mnie poprze:P
Bez obrazy chłopaki ale Thurion ma racje, WE wcale nie idzie dobrze turniejowo, bo nie jest to armia uniwersalna i od niektórych ma straszne wklepy.
Bez obrazy chłopaki ale te wszystkie zasady naprawdę utrudniają nam życie. Czekam na Kielona może on mnie poprze:P
Wood Elfy pokonywać 95% innych armii, być dobrze.
Wood Elfy pokonywać 80% innych armii - "srogo dostawać po dupie" i "być splewione".
Bez obrazy
Wood Elfy pokonywać 80% innych armii - "srogo dostawać po dupie" i "być splewione".
Bez obrazy
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
No jeśli szarże na skirmish zostaną nieuściślone (bo to co GW napisało - bez żadnej wizji wcale nie wprowadza "szarż taktycznych", ale przez swoją konstrukcję sprawia, że takie zagrania są legalne) to tak źle nie będzie. Samo obcięcie ruchu skirmisherom, to jednak uważam, za wliczone w cenę (przynajmniej w przypadku driad).
okey, tutaj na minus ale to było przegiecie jak cąła armia sobie łaziła jak chciała, teraz jest naprawda uczciwieDastor pisze: Zaczęło się od przycinania marszu skirmishom
ja bym sie cieszył, mamy (tfu jeszcze macie :p ) świetnych łuczników, wayów, ktorzy są coraz lepsi, wiec tutaj tylko na wielki plus, ratlingi ściagasz szybko, magowie nie altają jak chcą, ogólnie dla WE to jest akurat plus, że nie ma proximity, a biegacz? Jest tak mały i ma te 18 cali, że mozę się skitrać, wiec miernotą na epwno nie jestDastor pisze: Przez brak proximity nasz biegacz z całkiem dobrego przeistoczył się w miernote:)
ojekju, pewną pitke masz tylko u HE, ewentualnie lizaków i być mozę u DE, a reszta armii?Dastor pisze: Treeman też łatwego życia nie ma, a to dzięki pit of shades...
bez obrazy
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
bez obrazy ale wiele armii a raczej ich graczy chcieliby zeby mieli sile armii na poziomie obecnych wood elfów.
Bez obrazy, Scimitar, ale jako samozwaznczy moderator tego tematu udzielam Ci ostrzeżenia za nieuzycie "bez obrazy", ktore jest tu obligatoryjne.
Co zaś do osłabienia welfów...
1. Jeżeli ktoś ci blokuje marsz, to znaczy, że jest też w twoim zasięgu szarży, a wtedy sa dwa wyjscia :
- albo zaraz umrze
- albo bedzie uciekał a tym samym przestanie obcinac ruch
2. Zagrożenia dla treemana. Treeman jest plewiaty i wszyscy to wiemy. Wystawiamy go na odstrzał tylko po to, by resztą armii dopaść wroga.
3. Szarże taktyczne - jeżeli dałeś sie taktycznie zaszarżować i w wynku tej szarży straciłeś wiecej, niz powinieneś, to znaczy, że popełniłeś błąd w sztuce. Źle zagrałeś, źle sie ustawiłeś regimentami.
4. Biegacz - wczesniej był świetny, teraz jest ok. Na pewno nie mozna o nim powiedzieć, że jest miernotą.
Także Dastor - nikt nie mówi, że welfów nie obcięli. Obcięli. Ale mimo to pozostały one bardzo mocną, jesli nie najmocniejsza armią w WFB.
Co zaś do osłabienia welfów...
1. Jeżeli ktoś ci blokuje marsz, to znaczy, że jest też w twoim zasięgu szarży, a wtedy sa dwa wyjscia :
- albo zaraz umrze
- albo bedzie uciekał a tym samym przestanie obcinac ruch
2. Zagrożenia dla treemana. Treeman jest plewiaty i wszyscy to wiemy. Wystawiamy go na odstrzał tylko po to, by resztą armii dopaść wroga.
3. Szarże taktyczne - jeżeli dałeś sie taktycznie zaszarżować i w wynku tej szarży straciłeś wiecej, niz powinieneś, to znaczy, że popełniłeś błąd w sztuce. Źle zagrałeś, źle sie ustawiłeś regimentami.
4. Biegacz - wczesniej był świetny, teraz jest ok. Na pewno nie mozna o nim powiedzieć, że jest miernotą.
Także Dastor - nikt nie mówi, że welfów nie obcięli. Obcięli. Ale mimo to pozostały one bardzo mocną, jesli nie najmocniejsza armią w WFB.