Przecież są scenariusze od GW, takie jakieś miałkie. To strzelanie WE to glownie skirmish wiec będzie śmigać po stole i teren jakoś szczególnie nie będzie przeszkadzałBarbarossa pisze: ↑21 sty 2024, o 20:53 Bo to tak trudno na stół nawrzucać dużo terenu lub/i zrobić scenariusze, żeby niezbalansowane armie nie miały racji bytu?
Powrót Old World czyli WFB 9 edycja...
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Powrót Old World czyli WFB 9 edycja...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ale inne armie mogą się chować za terenami. Jak środek stołu jest zalesiony mocno, to efektywność partyzantek robi się mała. Zresztą, pobieżna lektura ravening hordes pokazuje, że 100 skirmishujących szkieletów z łukami + kaszkiet będzie korzystnie trade'ować z tą WE partyzantką, a do tego można jeszcze 1300 punktów prawdziwej armii dokupić.
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Masz opcje adapterów dodających dodatkowe milimetry bez użycia kleju albo movement trayów z odstępami. Co za problem? Trochę z tym Zachodu jest, ale nie jest to chyba wielki problem.
Mnie też bolała ta zmiana, ale w pewnym sensie jest ona zrozumiała - jeśli planują wydawać w przyszłości większe modele w skali raczej 32 mm, aniżeli 28 mm, to ich pomieszczenie na dotychczasowych podstawkach będzie coraz bardziej karkołomne. Tym mocniej, im bardziej fantazyjne będą i im więcej będą miały wystających elementów.
Nikt nie da nam zbawienia.
No tak bo GW stworzyło nowy system przede wszystkim dla tych co już mają milion starych figurek i nie będą kupować nowych ...
Jak nie chcesz przeklejać to jest multum adapterów, które załatwiają sprawę. Gorzej z modelami którym zmniejszyła się podstawka w stosunku do 9
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Wczoraj po 9 latach wyciągnąłem to co zostało mi w moich Wood Elves i okazało się, że....całkiem tego sporo jeszcze mam.
Będzie więcej niż "PATROL"
Jest smok, jest jakiś Treeman, sporo bohaterów, BSB!! i pełno łuczników, dryad i nawet Wild Riders i pełno Waywatcherów.
Coś tam z tego ukręcę
Córka 7 lat zachwycona, poprzednio jak figury stały na stole w takiej okazałości to brzdąca nie było jeszcze na świecie...już się pali do malowania i grania z tatą
Wczoraj zapoznawałem się z nowymi zasadami - zawsze myśl w głowie o tym battlu była ale byłem przekonany, że tych figur to mi zostało tyle co nic i nie ma do czego wracać, ale w takiej sytuacji aż człowiekowi lżej na sercu bo wiem, że nie ma dramatu i coś poturlać nawet jutro mogę
PS. W obecnych czasach w dobie drukarek 3D nie ukrywam, że chodzi po głowie myśl by zrobić armię od nowa całkowicie na nowych figurkach, wszystkich od nowa pomalowanych itd.
Cenowo nie robi to na całe szczęście aż takiego wrażenia jak kiedyś więc chyba człowiek znowu wróci do wydawania kasy na "głupoty"
Będzie więcej niż "PATROL"
Jest smok, jest jakiś Treeman, sporo bohaterów, BSB!! i pełno łuczników, dryad i nawet Wild Riders i pełno Waywatcherów.
Coś tam z tego ukręcę
Córka 7 lat zachwycona, poprzednio jak figury stały na stole w takiej okazałości to brzdąca nie było jeszcze na świecie...już się pali do malowania i grania z tatą
Wczoraj zapoznawałem się z nowymi zasadami - zawsze myśl w głowie o tym battlu była ale byłem przekonany, że tych figur to mi zostało tyle co nic i nie ma do czego wracać, ale w takiej sytuacji aż człowiekowi lżej na sercu bo wiem, że nie ma dramatu i coś poturlać nawet jutro mogę
PS. W obecnych czasach w dobie drukarek 3D nie ukrywam, że chodzi po głowie myśl by zrobić armię od nowa całkowicie na nowych figurkach, wszystkich od nowa pomalowanych itd.
Cenowo nie robi to na całe szczęście aż takiego wrażenia jak kiedyś więc chyba człowiek znowu wróci do wydawania kasy na "głupoty"
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Oj trudno zdziwiłbyś się jakie to jest trudne kiedy producent tego nie wymusza - duza praktyke w tym zakresie z systemami gw widac a te tereny i ich ustawienie to byc albo nie byc pewnych buildowBarbarossa pisze: ↑21 sty 2024, o 20:53 Bo to tak trudno na stół nawrzucać dużo terenu lub/i zrobić scenariusze, żeby niezbalansowane armie nie miały racji bytu?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
podpis nieregulaminowy - administracja
To kiedy o jakichś zasadach pogadamy i coś dopracujemy bo po lekturze w pip pytań jest
No i to nie ta sama gra już. Monstery nie mają darmowych pivotów, do dispela musisz mieć maga w zasięgu, fast kawaleria nie ma darmowych reform w czasie ruchu... no powiem Wam że robi się ciekawie
PS. Laik masz nielegalną rozpę: tylko 1 arkan na maga a żaden z wybranych nie jest commonem
No i to nie ta sama gra już. Monstery nie mają darmowych pivotów, do dispela musisz mieć maga w zasięgu, fast kawaleria nie ma darmowych reform w czasie ruchu... no powiem Wam że robi się ciekawie
PS. Laik masz nielegalną rozpę: tylko 1 arkan na maga a żaden z wybranych nie jest commonem
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
krąży link po necie ze wszystkim, ja oczywiście nikogo nie namawiam bo myślę, że warto kupić książkę papierową, którą sam mam, wydanie super, ale jak ktoś nie może doczekać się dodruku to niech napisze