ETC 2025 - organizacja i kadra

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Myth
Szef Wszystkich Szefów

ETC 2025 - organizacja i kadra

Post autor: Myth »

Chairmeni ogłosili wczoraj rozpoczęcie procesu ofertowania na ETC 2025. Szczegóły na discordzie ETC, gdyby ktoś z Was był zainteresowany organizacją. Już teraz wiadomo, że FoW pojedzie do Leoben w Austrii, w tym roku nie uda się połączyć wydarzeń.

Jak widzicie temat selekcjonerów na 2025? Czy są chętni?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
lapamat
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: lapamat »

Z "naszej" strony, tj. starej gwardii Team Poland 9th age będzie jakaś propozycja w połowie grudnia, jak będziemy wiedzieli na jakie zasady gramy (do 14 grudnia głosowanie w tej sprawie).

To dziwny i nietypowy rok, proponuje wstrzymać się z ustaleniami co do kadry i selekcjonerów do końca grudnia 2024 r.

Pozdro!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

JBC to zapraszam do dyskusji na ten temat na Discordzie T9A Polska:
https://discord.gg/2nPnbAk2

Kanały już stoją, łatwiej jest dogadywać się na Discordzie niż tutaj (nawet jeśli chwilowo oblężenie botów zostało odparte).

woodspirit
Mudżahedin

Post autor: woodspirit »

Można poprosić jeszcze raz linka? Ten już wygasł.
Bulwok pisze: W byciu battlowcem najlepsze jest przebywanie w pomieszczeniu z 34 innymi mężczyznami. Nie mogę się już doczekać

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

@Wszyscy - podobno 21.01 ma być freeze zasad. W lutym drobna korekta punktowa. Wiem, że ostatnie miesiące nie sprzyjały podejmowaniu decyzji, ale słyszę też, że trochę osób planuje wrócić do grania, skoro zasady mają być bardziej stabilne.

Zanim poszukamy alternatywnych rozwiązań - czy z tą wiedzą jest ktoś chętny do ogarniania selekcji na 2025?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Ja zgłaszam swoją kandydaturę. W sobotę przedstawię program wyborczy.
Obrazek

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Kandydatura na selekcjonera Team Poland 2025

Cześć wszystkim!

Zgłaszam swoją kandydaturę na selekcjonera Team Poland 2025, opierając się na kilkuletnim doświadczeniu, które zdobyłem rozgrywając dziesiątki bitew z większością reprezentantów Polski w ostatnich trzech latach jako jeden z kandydatów do kadry. Moje kilkuletnie starania o miejsce w składzie zaowocowały dwoma miejscami na podium na WTC oraz dwukrotnym reprezentowaniem Polski jako coach odpowiednio w 2022 i 2024 roku. Właśnie dlatego, że nigdy nie wystąpiłem w roli gracza na ETC, moje zaangażowanie jest cały czas na najwyższym poziomie. Cały czas czuję krew, którą mam wrażenie wielu naszych najlepszych zawodników trochę już straciło. Dodając fakt, że w 2022 byłem częścią reprezentacji jako coach, której w sposób bezczelny odebrano zwycięstwo, mam naprawdę ogromne zasoby energii żeby pokazać całemu światu, gdzie są najlepsi gracze na całym świecie. “Wychowałem się w czasach”, gdzie świat drżał na myśl o tym, że jego przeciwnikiem na turnieju jest Polska. Moim nadrzędnym celem jest “make Poland great again”! :)

Dlaczego ja?

Zgłaszam się, aby zbudować drużynę, która wygra ETC. Wiem, że kluczowym elementem sukcesu jest dobra selekcja, więc zależy mi na zebraniu drużyny, która będzie składała się z najlepszych graczy w Polsce. Oczywiście, nie chodzi tylko o umiejętności – decydująca będzie również deklaracja poświęcenia czasu na treningi oraz zaangażowanie w drużynę.

Jednak, oprócz tego, chcę stworzyć zespół, który będzie miał odpowiednią atmosferę i dynamikę. Z jednej strony chcę, aby nowi gracze aspirujący o miejsce w składzie mieli szansę (sam nadal jestem przedstawicielem tej grupy), ale z drugiej – biorąc pod uwagę doświadczenie z poprzednich lat, chcę ograniczyć liczbę debiutantów do maksymalnie dwóch. Na tak dużych wydarzeniach jak ETC, kluczowe jest doświadczenie, granie pod drużynę i odpowiednia charyzma. Co za tym idzie, zależy mi na zebraniu tzw. „Avengersów” – doświadczonych graczy, którzy będą w stanie skutecznie współpracować, dbać o atmosferę i dawać z siebie wszystko bez względu na reprezentowane barwy klubowe.

Moja wizja Team Poland 2025

Moim celem jest wybranie składu do końca kwietnia 2025, aby drużyna miała odpowiednią ilość czasu na zintegrowanie się, dopracowanie rozpisek i szlifowanie gry. Należy pamiętać, że reprezentowanie Polski to duże zobowiązanie, a obecnie wielu z nas ma już dużo obowiązków na co dzień, dlatego chce wcześniej dać znać przyszłym reprezentantom, że jadą na ETC tak żeby mogli zgrać “wife points” z przygotowaniami do mistrzostw. Czas jest kluczowy, dlatego proces selekcji zakończymy najszybciej, jak to możliwe.

Wybór armii

Armie będą wybierane dopiero po ustaleniu składu drużyny, w oparciu o metę, która będzie obowiązywać w danym okresie. Ważniejsze od przywiązania do jednej armii jest umiejętność dostosowania się do zmieniającej się sytuacji i strategii, które będą potrzebne, by zwyciężyć. Mamy wielu utalentowanych graczy, którzy w ciągu trzech miesięcy ograją dowolną rozpiskę.

Zgrupowanie

Będę wymagał od kadrowiczów obowiązkowego zgrupowania po ostatecznym wyborze składu drużyny. Zgrupowanie to będzie kluczowym momentem, w którym zweryfikujemy, czy drużyna działa jak zgrany kolektyw i czy jesteśmy w stanie współpracować. W przypadku nieobecności na tym zgrupowaniu lub innych trudności, które mogą się pojawić, będę zmuszony rozważyć zmianę zawodnika w składzie. Pokaż, że naprawdę Ci zależy. Nikt nie pojedzie za “zasługi nazwisko”.

Zagramy ligę online i być może poproszę kandydatów o przyjazd na Kozacki już w piątek.

Coach drużyny

Zależy mi również na tym, aby w składzie drużyny znalazł się coach, który w mojej opinii jest kluczowym elementem w budowie silnego zespołu. Dobry coach wnosi do drużyny wartościową perspektywę zewnętrzną, pomaga w doskonaleniu strategii oraz wspiera drużynę w trudnych chwilach.

Na koniec

To dla mnie osobiście kwestia honoru, by ponownie udowodnić, że Polska zasługuje na pierwsze miejsce. Jeśli uda się osiągnąć ten cel, będę gotów kandydować także w przyszłym roku, aby kontynuować tę drogę.

Pozdro!
Obrazek

ODPOWIEDZ