TK 2350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

TK 2350

Post autor: Naviedzony »

1. Tomb King [268]
- Destroyer of Eternities [70]
- Collar of Shapesh [25]
- Light armour [2]
2. Liche Priest(hierofanta) [160]
- Golden Ankhra [45]
3. Liche Priest [165]
- Dispell Sroll [25]
- Hieratic Jar [25]
4. Liche Priest [165]
- Dispell Scroll [25]
- Dispell Scroll [25]
5. 2x Tomb Swarms [90]
6. 25x Skeleton Worriors [275]
- FCG
- hand weapons, shields, light armours
7. 4x Chariots [230]
- Musican, Standard
- Mirage Banner
8. 10x Light Horsemen [161]
- Musican, Standard
9. 12x Skeleton Worriors [80]
- Bows
10. Tomb Scorpion [85]
11. Tomb Scorpion [85]
12. Tomb Scorpion [85]
13. 20x Tomb Guards [310]
- FCG
- Icon of Rakaph
14. Screaming Skull Catapult [110]
- Skulls of the foes
15. Bone Giant [225]
-great weapon

TOTAL: 2345
Muszę sobie na PGA załatwić trzeciego Scorpa. Ma ktoś pożyczyć? :D

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

W ktorym miejscu jest ten pelen eksperyment bo nie wiem :roll: No moze zamiast worda dalbym hierkowi hieratica i latanie. I nie do konca rozumiem idee 10 lekkich kawalerzystow zwlaszcza ze nie maja czempiona :wink: po zamienieniu ich na landy 7 osobowy odzial z czempionem starcza pkt na dopakowanie gwardii do 22 modeli :D
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

W tym miejscu, że nigdy nie byłem na masterze. Cokolwiek bym nie wziął to będzie i tak eksperyment. :D
Idea 10 lekkich kawalerzystów jest taka: wpadają popchnięci w cóś od boku. Mają szereg, sztandar i przy US:20 pewnie też przewagę i bok. Mogą złamać tym bardziej że fear outnamber jest rzeczą pożądaną. Poza tym strzelają do wrogich magów i innych buraków.
Czempion za drogi, a nie mam i tak tylu TG. ;] Zresztą dziesiątka ładniej wygląda na stole :D

Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Post autor: LinuX »

Naviedzony pisze: Mają szereg
Nie mają...
Rulebook w dziale o fast cavalry...
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

Awatar użytkownika
Krzysiek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Krzysiek »

I gigantowi daj 2 hw ostatnio toczyła sięrozmowa na forum ,że taki najlepszy
Jak masz zamiar grać kingiem i TG bo jeśli ofens to oni nie dobiegną
I king łatwy do rozwalenia

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

kinga na rydwan przy tym co dałeś :P lud pomyśli za nim zaszarżuje na Ciebie chyba że to będzie mój lord z s8 xD a po za tym wzrośnie twój potencjał bojowy. Zważ na to iż twój lekka kawka ma T3 i as6+ jest ich 10 więc ładnie się do nich strzela i jeszcze ładniej zachodzą. Jam bym zamiast nich i 12 bowmanów wpakował kolejne rydwany lub rozbił ich na 2 odziały po 10 łuczników co Ci daje 3x10 więc nawet sobie postrzelasz lub jeszcze opcja C) dałbym 3 swarma i klocka warrionów np: 2x20. Wracjąc do lekkiej kawy to jest ona klimatyczna ale wg mnie za mało skuteczna, zakładam ze grając nimi będziesz szedł raczej do porzodu tudzież na boki nimi wiec na 50 % natkniesz się np: na smoka któremu nie widzi się spotaknie z klopom wiec mili zdziony zaszrżuje na nich a ty musisz stać i se strzelać do niego podrapiasz go torche po zadku on wpadnie W ciebie zniszczy Cię i się odbije od nich w np: klopa tudzież kinga czy w na co bedzie miał ochote.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie grales z tk wiec sie nie odzywaj... :roll: a jak grales to po co takie debilne komentarze jak kinga na rydwan?

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

I gigantowi daj 2 hw ostatnio toczyła sięrozmowa na forum ,że taki najlepszy
Wiem sam ten temat założyłem... :) A GW uważam za lepszy wybór. Przy sile 6 mam za małe szanse na skasowanie drzwka/giganta/smoka. A przy S:8 i 4 atakach z Unstoppable Assault robię im z dupy kotlet mielony.

Kinga na rydwan nie wstawię bo jak ktoś zobaczy Kinga z Destroyerem na rydwanie to koleś dostanie salwę ładną. Z wszystkiego co dostrzeli i nawet Mirage Banner mnie przed tym nie uratuje.

Jeśli fasty nie mają szeregu to dupa zbita. Trzeba będzie poprawić. Tzn. wpakuje zamiast nich i łuczników klocek piechty. Trza duuużo mięcha mieć, nie?

King już bardziej pancerny przy destroyerze nie będzie. To jedyna opcja zęby coś z niego wyszło.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Grałem z TK :P i kumpel zwykle miał kinga na rydwanie (chyba że nie wolno i wałkował xD ) noo wydaję mi się że można by tak rzucić na niego popychacze i mógłby się w coś wbić. Jak masz lepszy pomysł to się nim podziel.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jak masz lepszy pomysł to się nim podziel.
mam dzielilem sie... koejny raz mi juz sie nie chce.

tu zmiany widze tak:

zdejmij armour z kinga
zloz warszmate na szkielety
wywal albo 3 fastow z muzykiem i zamiast sztandaru daj im championa lub calego fasta i wloz male oddzialy lucznikow...

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

jarlaxle17 pisze:Grałem z TK :P i kumpel zwykle miał kinga na rydwanie (chyba że nie wolno i wałkował xD ) noo wydaję mi się że można by tak rzucić na niego popychacze i mógłby się w coś wbić. Jak masz lepszy pomysł to się nim podziel.
Z tego co mi się wydaje to autor tematu chciał się dowiedzieć czym na prawdę sie gra i jak się tego używa, king na rydwanie to plew sa jedynie dwie słuszne wersje złożenia kinga:
1.Flail of skuls,cloak,colar
2.2rak, shield,cloak,golden ankra

Jak dal mnie to najbardziej karci, gram TK i z pełną pewnościa moge sie o nich wypowiedzieć, bo inaczej jest jak "grało sie z Tk" a inaczej jak się nimi gra i wie się co się z różnymi armiami przydaje.

Pozdro

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

grałem i gram z TK :P i mam własne spostrzezenia na temat ich armii. Jak widzę autor tematu ma inną słuszną wersje... która różni się od twojej. Wg mnie nie jest najgorsza, bo daje mocnego kopa.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Autor tak samo jak ja kiedyś musi tym pograć zeby wiedzieć co i jak, zapewniam cię ze king z Mv4 daje rade tylko jak jesteś pro i umiesz robić zjaefajne "wałki" z TG i ikoną

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

i umiesz robić zjaefajne "wałki" z TG i ikoną
Po to ją wziąłem. :)

Autor tego tematu wyraźnie powiedział, iż jest to rozpiska czysto teoretyczna i ma jeszcze trochę niedociągnięć. Autor tego tematu zdaje sobie sprawę żę ma miesiąc czasu na jej dopracowanie i dlatego zaczyna już dzisiaj.
1.Flail of skuls,cloak,colar
2.2rak, shield,cloak,golden ankra
1. Powiesz mi na co będzie przenosił hity z collara latający king? Jak dla mnie to latacz na tylko jednej opcji. Cloak+ scorpion armour+ spear of Antharak.
2.Jakim cudem kolo z dwurakiem może mieć shielda? I w ogóle to po co mu shield? Po cholerę ci sejw na 6+?

Zmieniam rozpę wywalając fasta i dając warbannera na szkieletach. I trochę więcej łuczników. Niedługo ROZPA: REAKTYWACJA! :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Można mieć 2 raka i shiela tylko musisz wybrac czego używasz w walce, albo SV na 3+ (armour of ages, shield, CC) albo na 5+ i 2 rak czasem z s% i tak woundujesz na 2+ wiec mozesz sobie shielda dla pewności wziąść, a colar dział ok z carionami, ty ich nie masz więc ta opcja odpada, chyba ze zawsze blisko jakis unit będziesz miał, to sa tylko opcje jakimi gracze najczęściej grają, a nie konkretna propozycja do twojej rozpy :wink:

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Coś dziwnie piszecie ludzie...

Standard latacz to grejt, shield, 5 ran, 4+ ward normalny i klołk.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

A moj standart latacz to kloaka, collarka i flail of skulls :D
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

te 2 opcje sa najlepsze :) czyt. najczesciej uzywane :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Czyli najlepsze.

Akurat w tym wypadku to prawda.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Hmmm... Należy się zastanowić. Na szczęście następny weekend trwa 4 dni więc można będzie przetestować.
Standard latacz to grejt, shield, 5 ran, 4+ ward normalny i klołk.
A ja bym wziął np. Spear of Anthark + Scorpion Armour + cloak + shield. Co o tym myślicie? Wbijam się komuś w regiment i stoimy, stoimy, stoimy... A ja mam czas na doszarżowanie czymś innym.

ODPOWIEDZ