Taktyczna konfiguracja z dylematem
Moderator: Yudokuno
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Taktyczna konfiguracja z dylematem
Otóż Falkon pojutrze. I mam problem. Co wziąć ze sobą.
W armii mam.
Lordówę magiczkę na pegazie
Nobla generała na rydwanie
2x5 DR kusze
20 wariorów
10 kuszoli
5 harpii
rydwan
18 executorów z bannerem steal soul
2 bolty
1 hydra
Punktów starczy na:
a) 12 wiedzm z witchbrewem i commandem
b) Pegasus noble z deathmaskiem
UWAGA: Konfiguracja armii nie podlega zmianie. Jade z tym co napisałem i wacham się co dodać. Opcję a czy opcję b.
Wiedzmy bardzo lubię, jakkolwiek pegasus hero z DM jest jednym z moich ulubionych bohaterów. Dodatkowo w opcji a na bohaterów wydałem ledwie 23%[w końcu jest ich dwoje], w opcji będzie już na bohaterach 32%[jako że kadra dowódcza to 3]
W armii mam.
Lordówę magiczkę na pegazie
Nobla generała na rydwanie
2x5 DR kusze
20 wariorów
10 kuszoli
5 harpii
rydwan
18 executorów z bannerem steal soul
2 bolty
1 hydra
Punktów starczy na:
a) 12 wiedzm z witchbrewem i commandem
b) Pegasus noble z deathmaskiem
UWAGA: Konfiguracja armii nie podlega zmianie. Jade z tym co napisałem i wacham się co dodać. Opcję a czy opcję b.
Wiedzmy bardzo lubię, jakkolwiek pegasus hero z DM jest jednym z moich ulubionych bohaterów. Dodatkowo w opcji a na bohaterów wydałem ledwie 23%[w końcu jest ich dwoje], w opcji będzie już na bohaterach 32%[jako że kadra dowódcza to 3]
osobiście brałbym nobla z deathmask. . .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Nobla z Maską. Wiedźmy się wystrzela w ciągu 2 tur ( w każdym razie na ostatniej porówie cały klocek biedaczek tak właśnie zdechł)
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Wygrała opcja A. Na przekor hehe konwencji.
Wystarczy by ubijać Banshe czy tez samotnych magów...
Doskonale sprawdza sie na skirisz i co ważniejsze na Furie czy skrimery.. Na WE to niezastąpiony
A z tej kombinacji po kilku strzałach masz już spory pancerz :]
Doskonale sprawdza sie na skirisz i co ważniejsze na Furie czy skrimery.. Na WE to niezastąpiony
A z tej kombinacji po kilku strzałach masz już spory pancerz :]
1+ armor + dodatkowa tarcza i płaszczyk .... jak to według ciebie ma być nieprzydatne. Jak coś Cie nie wali z gigantyczna siłą lub z zasadą No Armor Save to sobie możesz fruwać i fruwać.Pitagoras pisze:... początku dobry AS, ale blood armor już tak nie przydatny, albo odwrotnie co grozi zabiciem go.
koleś jest idealny do rozwalania upierdliwego skirmisza i wszelakich maszyn
Niestety za pegaza nie dostaje się +1 do sejwa za jazdę wierzchem. Więc w tym wypadku będzie ASv na 3+. A Andiemu chodziło o to, że blood armour po zabiciu kilku tam daje sejwa na 1+. Chociaż i tak się pomylił, bo tego sejwa nie da się poprawić. A szkoda, bo wtedy wychodziłby na
-1+ w walce wręcz, -2+ na ostrzał. Byłoby fajnie.
popraw mnie jak sie mylę ale 1+ tyczy sie Armor of Darknes. A dodatki licza sie chyba osobno... przez to jak dostajesz z większa siła to sie opłaca. Np z siłą 5 cios dalej masz save na 1+.Mikusz pisze:Niestety za pegaza nie dostaje się +1 do sejwa za jazdę wierzchem. Więc w tym wypadku będzie ASv na 3+. A Andiemu chodziło o to, że blood armour po zabiciu kilku tam daje sejwa na 1+. Chociaż i tak się pomylił, bo tego sejwa nie da się poprawić. A szkoda, bo wtedy wychodziłby na
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Błąd. Armour of Darkness daje maksymalny sv na 2+ i nic go nie może zwiększyć.
magowie owszem, ale Banszetka się sama posypie. Nie ma co ubijać wg mnie.Andy pisze:Wystarczy by ubijać Banshe czy tez samotnych magów...
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.