Mordheim Witch Hunters warband

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gareth
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Mordheim Witch Hunters warband

Post autor: Gareth »

Oto mój warband WH do Mordheim. Kapitan to figurka z Dogs of War, Warrior-Priest z jest Reaper'a. Dwóch Łowców z pochodniami i pieski to oficjalne figurki Mordheimowe, ostatni Łowca to przerobiony Uruk-hai. Fllagellan'ci są z 5-tej edycji.
Warband
Kapitan
Łowca z Uruk-hai'a
Łowca z pochodnią i mieczem
Ksiądz

Mam nadzieję, że jakość zdjęć nie będzie odpychająca.

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Figurki są imo bardzo fajne.
Nie podobają mi się tylko podstawki.
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Figurki - ok. Banda pod tym względem dość spójna, trzymająca klimat WH.

Malowanie - tu całość wygląda nieźle, chociaż na poszczególnych figurkach wygląda, jakby w niektórych miejscach chlapnęło Ci się za dużo farby. Trochę miejscami wychodzisz poza linie, ale cała banda na poziomie godnym Mordheim :)

Kolorystycznie może zbyt monotonnie, z drugiej strony pokutnicy nie powinni chodzić na kolorowo ;)

Podstawki - nie leżą mi zupełnie. Wyglądają dość niestarannie...

Podsumowując - wybierasz się może kiedyś na jakiś turniej? ;)

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Serce roście patrząc na coraz to nowe bandy do mordki pojawiające się na BP :)!

Malowanie naprawdę przyzwoite, fajne konwersje; jedynie podstawki - jak zauważył Dzoooma - są słabe i niestarannie zrobione - IMO do zrobienia od nowa - doda to tym figurkom jeszcze więcej uroku.
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Farby na figurkach jakby bały sie wody :D
Zaskakująco udana konwersja z tego uruk-haia, wygląda na prawdę nieźle. Ksiądz tez jest niezłym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
Gareth
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Dzoooma pisze:Nie podobają mi się tylko podstawki.
Skavenblight pisze:Podstawki - nie leżą mi zupełnie. Wyglądają dość niestarannie...
Kapitan Hak pisze:podstawki - jak zauważył Dzoooma - są słabe i niestarannie zrobione - IMO do zrobienia od nowa - doda to tym figurkom jeszcze więcej uroku.
Przekonaliście mnie......zrobię coś z nimi. Figurki były pomalowane już dobrych kilka lat temu, ale jakaś renowacja się im chyba należy.
Skavenblight pisze:Kolorystycznie może zbyt monotonnie, z drugiej strony pokutnicy nie powinni chodzić na kolorowo Wink
Jak kupowałem biczowników na Allegro to było czerwono-żółci. Oczywiście nie chciałem robić jakiś pajaców w tęczowych strojach, bo w końcu Łowcy Czarownic to nie najemnicy i jakieś zbędne zdobienia są IMO nie na miejscu.
Swoją drogą, jestem jeszcze w trakcie robienia Kapitana na koniu. Na tą chwilę nie mam czasu żeby go dokończyć, ale jak będzie gotowy to go na pewno zamieszczę.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Przyzwoicie ( nie ma zagrożenia dla mej bandy :P ) Podstawki rzeczywiście niespecjalne ;/

Yori
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Yori »

Sykstus pisze:Przyzwoicie ( nie ma zagrożenia dla mej bandy :P ) Podstawki rzeczywiście niespecjalne ;/
Ale pieski fajne !!!

Sykstus
Masakrator

Dlatego bo moich piesków jeszcze nie pomalowałem :P Żart oczywiście :P No trochę lepsze od reszty. Trzeba więcej wody dodawać i więcej cieni, ale skoro to dawno temu było malowane... Trzeba odrestaurować ;)

Awatar użytkownika
Tyfus
Wałkarz

Post autor: Tyfus »

ksiądz jest na prawde spoko :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

popracowalbym jeszcze nad dokladnoscia malowania i rozcienczaniu farby ale generalnie na stol ujdzie. sykstus gdzie mozna zobaczyc fotki Twojej bandy?

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Poszukaj w galerii. Temat o bandzie WH.
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

Sykstus
Masakrator

http://sykstus1.fotosik.pl/albumy/238326.html#e Gdzieś tutaj powinna być a tu link bezpośredni do galerii :P Banda malowana w tegoroczne wakacje ;) Mam nadzieje że Gareth sie nie pogniewa ;)

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

ok dzieki. juz oblookalem:D koniec offtopu:)

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Bardzo fajna ekipa. Podstawki tylko mogly by byc troche ciekawsze i dopieszczone.
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Gareth
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Sykstus pisze:Mam nadzieje że Gareth sie nie pogniewa ;)
Nie pogniewam się.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Gareth pisze:Oto mój warband WH do Mordheim. Kapitan to figurka z Dogs of War, Warrior-Priest z jest Reaper'a. Dwóch Łowców z pochodniami i pieski to oficjalne figurki Mordheimowe, ostatni Łowca to przerobiony Uruk-hai. Fllagellan'ci są z 5-tej edycji.
Warband
Kapitan
Łowca z Uruk-hai'a
Łowca z pochodnią i mieczem
Ksiądz

Mam nadzieję, że jakość zdjęć nie będzie odpychająca.

Hmmm skas znam ta bande... Czy mnie oczy myla czy mialem okazje nimi grac podczas konwentu ?? ;) :lol2:

Awatar użytkownika
Gareth
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Ziemko pisze:Hmmm skas znam ta bande... Czy mnie oczy myla czy mialem okazje nimi grac podczas konwentu ?? ;) :lol2:
Nie mylą Cię oczy. Miło, że pamiętasz.
Zapomniałem dorzucić jeszcze jeden element, który służy jako przeszkadzajka na stole. Ustawiam zawsze gdy gram tą bandą po swojej stronie stołu, żeby przeciwnik wiedział co go czeka.

ODPOWIEDZ