Jestem początkujący więc nie bijcie za moją nie wiedze;)
Jeżli bohater jest włączony w regiment i jest walka wręcz z innym regimentem. Bohater atakuje jako pierwszy (zakałdamy że 4 ataki) i styka się bezpośrednio tylko z jedną figurką z regiemntu przeciwnika. Czy jeżli wszytkie 4 ataki wyjdą to czy przeciwnik ściąga sobie 4 figurki
1.Czy tylko te z którymi bohater się stykał??
2.Czy można oddać jeżli po ataku przeciwnika nie mam nic w pierwszym szeregu?? tzn. chodzi mi o to czy się inne fugurki autotycznie dostawia do walki??
Pozdrawiam
Bohater w walce wręcz
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Ściągasz tyle ile zabije bohater, nie ma tu znaczenia z iloma modelami się styka
- Jeśli ściągnie ci cały szereg to oddają tylko bohaterowie
- Jeśli ściągnie ci cały szereg to oddają tylko bohaterowie
-
- "Nie jestem powergamerem"
oddaje tylu ile moglo walczyc na poczatku combata - tyle ile zabiles
Jesli heros zabije ci np.4 to ginie czterech i kolesie jeszcze poprawia i zabija 2, czyli lacznie 6 , to mozesz jeszcze oddac 4 ewentualnie 3+1 czempion, oczywiscie jesli masz spearmenow ustawionych w dwoch rzedach po 5 w jednym.
Pozdr!!
Pozdr!!
Włócznicy walczą z 2 rzędów, Włócznicy wysokich elfów z 3. Jeżeli zabiją Ci pierwszy rządek wyposażony w coś innego niż włócznie, to oddają tylko bohaterowie. Jeżeli masz włócznie to oddaje cały drugi. Jeżeli masz włócznie u wysokich elfów to oddają 2.Stach pisze:A jeżli mam możliwość atakowania z drugiego, trzeciego szeregu? np. mam włóczników?