Wystawa poświęcona modelom do WFB, Gliwice 8 - 23 II

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Wystawa poświęcona modelom do WFB, Gliwice 8 - 23 II

Post autor: KrzysiekW »

Obrazek

W imieniu Miejskiej Biblioteki Publicznej w Gliwicach, Filia nr 5 zapraszamy do obejrzenia wystawy poświęconej modelom do Warhammera Fantasy Battle (WFB).
W założeniu wystawa ta ma przybliżyć nasze hobby osobom dotychczas nie znającym WFB oraz zachęcić te niezdecydowane.
Wystawiane modele pochodzą z prywatnych kolekcji graczy z naszego regionu i prezentują tak różne sposoby podejścia do malowania figurek jak różni potrafią być właśnie gracze... Zobaczycie tu i modele znane i wysoko oceniane na ogólnopolskich forach, jak i te na co dzień schowane w szafie i nie prezentowane światu, poza okazją do stoczenia bitwy. Dodatkowo na wystawie znajdą się makiety i elementy scenerii, a całość okraszona zostanie zdjęciami z różnych sytuacji związanych z WFB. Nie tylko bitew, ale i rozgrywek turniejowych czy tworzenia makiet (może na którymś odnajdziecie siebie :) ).
Oficjalne otwarcie, z przemowami i poczęstunkiem, nastąpi w piątek, 8 lutego 2008, w (dobrze już znanej większości graczy) Filii nr 5 na Osiedlu Sikornik. W Gliwicach, oczywiście.
Bardzo nam będzie miło, jeśli nasi przyjaciele i ogólnie sympatycy WFB zechcą to otwarcie zaszczycić swoją obecnością. Jeśli macie jakichś znajomych chcących dowiedzieć się czegoś więcej Warhammerze. Dodatkowo, dla nieco młodszych uczestników przewidziano możliwość wzięcia udziału w tworzeniu elementów scenerii. Powstałe w ten sposób skałki, mury czy co tam jeszcze uczestnicy wymyślą, będzie można zabrać w formie pamiątki (albo raczej zaczątków stołu do gry) do domu.
Serdecznie zapraszamy!

Ponadto ogłaszamy konkurs literacki - szczegóły poniżej (i na stronie biblioteki: http://www.biblioteka.gliwice.pl/aktualnosci.html):

WSPANIAŁE BITWY I POJEDYNKI - konkurs literacki

Miejska Biblioteka Publiczna
Klub WFB Schwarze Pferd
oraz Imperator FF

ogłaszają KONKURS LITERACKI
na najlepszy i najbardziej ekscytujący
opis bitwy lub pojedynku.
Należy spełnić następujące wymagania:

Temat opowiadania: bitwa i wszystko, co z nią związane
Inspiracja czyli POMYSŁ zaczerpnięty ze znanych bitew figurkowych Warhammer Fantasy Battle lub literacko opowiedziana jedna z nich
Objętość pracy: do 2 stron formatu A4
Wydruk komputerowy lub staranny rękopis
Granica wieku uczestników konkursu: do 14 lat
Prace opatrzone IMIENIEM I NAZWISKIEM
Podany WIEK uczestnika
Termin składania prac: do 18 lutego 2008 r. (poniedziałek)
Prace należy składać w:
Bibliotece dla Dzieci na ul. Kościuszki 17 lub
Bibliotece na Sikorniku przy ul. Perkoza 12
UWAGA: Prosimy napisać, JAKA ARMIA WFB NAJBARDZIEJ WAM SIĘ PODOBA. Nagrodą w konkursie są MODELE WYBRANEJ ARMII.

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Dziś byłem. Zobaczyłem i parę fotek zrobiłem :)
Sorki za jakoś zdjęć, ale aparat nie daje rady ze szklanymi powierzchniami... :]

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

wow! szacunek Krzysiek ;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Rozbrajające działo w chaosie :P Ale sam pomysł fajny i godny naśladowania (wystawa)

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Zajebista inicjatywa. Życzę powodzenia :wink:

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

hah, widze ze moje OnG dumnie sie prezentuja.
pelen lans ;)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Twoje og czyli ten duch giganta (to cos szarego tam na prawo ;p)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Witam,
dziękuję za słowa szacunku i uznania (Ryu należą się podziękowania za wklejenie takiej ilości zdjęć :) ). Bardzo mnie cieszy taki pozytywny odbiór. Podziękowania nalezą się tez wszystkim, którzy pomogli przy tej wystawie: mojej Żonie, która nas tam przyjęła (i zgodziła się zaprezentowac światu swój pierwszy model, imperialnego halabardnika model "Hugh Grant"); chłopakom co dali swoje modele na wystawę, tudzież pomogli przy powstawaniu widocznych tam elementów scenerii.
Gobo pisze:Twoje og czyli ten duch giganta (to cos szarego tam na prawo ;p)
Nie, już prostuję! TruePunk wyeksponował swego jak najbardziej wykończonego giganta, z dwoma WE na podstawce i latającym Nurkiem Zagłady! Jest tam gdzies widoczny, na którymś zdjęciu. Jestem pełen podziwu, jak go przytransportował, bo łatwo na pewno nei było.
Toto szare, to mój gigant Chaosu, obłożony dodatkowo częściami. Ten model ma uzmysławiać oglądającym, że to nie takie hop-siup, tylko trza posklejać, uzupełnić i dopiero można malować.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

wiem krzysiek, ktory jest jego, tak tylko sobie zartowalem... a wystawa miażdży.. a armata z marudami wymiata ;) szkoda, ze ja zaraz zwijać bedziecie..

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

Zdjecie pisze:"wysoka czarodziejka na mantykorze - raczej na srednie(4000-6000pkt) i duze bitwy..."
wow, jak 4000-6000pkt to srednie bitwy, to ciekawe jakie to sa duze bitwy... masakra

a inicjatywa pelen szacun :) z uwag technicznych, to watpie czy ludzi interesuje jak czesto komus model w bitwie ginal, ale to tylko moje czepialstwo:P

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Gobo pisze: a wystawa miażdży..
Jerzyn pisze: a inicjatywa pelen szacun
Dziękuję ponownie. Bardzo mi to pochlebia, w jakiś sposób wynagradza w sumie prace nad tym wszystkim. Może na masterach mnie nie spotkacie, ale za to próbuję działać z naszym hobby bardziej "u dołu", propagując je na różne sposoby. :)
Gobo pisze:szkoda, ze ja zaraz zwijać bedziecie..

A to mój błąd, będzie czynna do końca lutego.
Jerzyn pisze: z uwag technicznych, to watpie czy ludzi interesuje jak czesto komus model w bitwie ginal, ale to tylko moje czepialstwo
A to była moja prośba do wystawiających modele, żeby oprócz takiego "fluffowo - mhrocznego" ;) opisu napisali kilka słów od siebie, dających w jakiś sposób poczucie, że za każdym modelem stoi człowiek z historią tej figurki - taką czy inną. Każdy pisał co uważał.
Gobo pisze:a armata z marudami wymiata ;)
Dziękuję, miło mi to czytać (przekażę właścicielowi, swego czasu trochę się nasiedział przy konwersji).
Taka fota z dioramy (jak robiliśmy makiety do Nemesis Crown)
Obrazek
Jerzyn pisze: jak 4000-6000pkt to srednie bitwy, to ciekawe jakie to sa duze bitwy...
Paweł jakieś 2 lata temu wystawił 13 000 DE, teraz będzie miał ze 2 - 3 k więcej. :) Dodaliśmy mu 3 000 Bretonców, i poszczuli na nich 8 000 szczurów i 8 000 VC (Necrarchy). Bitwa do ostatniego modelu. Było momentami męcząco, ale za to pysznie. :D

Dziękuję i pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

świetny pomysł!

Zagadalismy dzisiaj do dyrektora z taką propozycją i tez cos takiego zrobimy. Dzieki chlopaki za pomysł!

ODPOWIEDZ