Co można wystawiać na turniejach??
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Co można wystawiać na turniejach??
Zauważyłem, że często nie można wystawiać 0 jednostek z różnych podręczników. To że special hero nie można wystawić, to łatwo sie domyśleć o jakie jednostki chodzi. Ale co z Malakaiem, Gotrekiem i Feliksem? Jeżeli nie można ich wystawić, to w jaki sposób jest to uwzględniane? Malakai jest chyba w Storm of Chaos, wiec jeżeli nie można wystawiać armii slayerów z tego podręcznika (a szkoda), to czy zakaz dotyczy także jego? Gotrek i Feliks to raczej regiment of renown, ale chciałbym mieć pewność. Kogo jeszcze może dotyczyć ten zakaz, i jak jest to zazwyczaj uwzględniane w zasadach turniejowych? Czy są jeszcze jakieś tego typu jednostki, których nie wymieniłem, a można je wystawiać?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
I to mnie zastanawia. Gotrek i Feliks, choć są bohaterami, zżerają slot rare (więc może o to chodzi?). Gdy Malakai jak by nie było slot bohatera i rare.
"Gotrek and Feliks are special kind of Dogs of War unit and can be included as a Rare choice in any army of Dwarfs, Empire, Bretonnians (although they are not normally allowed Dogs of War) or Dogs of War."
Z tego by wynikało, że jednak można ich brać, a więc czemu jest zakaz?
Może to i dwóch dodatkowych bohaterów, ale poruszają się jak oddział w skirmishing. No i kosztują swoje, ale na większą ilość punktów można by ich wystawić.
"Gotrek and Feliks are special kind of Dogs of War unit and can be included as a Rare choice in any army of Dwarfs, Empire, Bretonnians (although they are not normally allowed Dogs of War) or Dogs of War."
Z tego by wynikało, że jednak można ich brać, a więc czemu jest zakaz?
Może to i dwóch dodatkowych bohaterów, ale poruszają się jak oddział w skirmishing. No i kosztują swoje, ale na większą ilość punktów można by ich wystawić.
Czy mogę wystawić jako rare giganta w ramach dogs of war?
Swego czasu kupiłem sobie Giants of Albion, ale doczytałem sie, że można ich wystawiać tylko w Dogs of War. Szkoda mi sprzedawać figurki, bo są rewelacyjne (nie to, co te nowe plastikowe), a szkoda by sie kurzyły. A tak choć jednego bym sobie wystawił na zwykłych zasadach
Swego czasu kupiłem sobie Giants of Albion, ale doczytałem sie, że można ich wystawiać tylko w Dogs of War. Szkoda mi sprzedawać figurki, bo są rewelacyjne (nie to, co te nowe plastikowe), a szkoda by sie kurzyły. A tak choć jednego bym sobie wystawił na zwykłych zasadach
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Flint Fireforge
- Wałkarz
No to z innej beczki - czy na turnieju mogę wystawić jako oddział warriorsów z GW, którcyh figurki są sklejone jako zwykli z hand weapon?
Albo jak mam 10 thundów z fcg jako figurki, a w rozpisce jest 10 thundów z samym muzykiem.
Albo jak mam 10 thundów z fcg jako figurki, a w rozpisce jest 10 thundów z samym muzykiem.
- Temple Guard
- Falubaz
Pewnie, że tak, to po prostu Regiment of Renown i zajmuje slot Rare.Pijak pisze:A co z piratami można ich normalnie wystawiać??
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!