DL 2250 Przymiarka by Trikk
DL 2250 Przymiarka by Trikk
Przymierzam się do nowego DL, ponieważ... Hordy na czas dmp będą raczej mało grywalne (chyba, że zostanę mile zaskoczony)
Oto ona
Keeper of Secrets 450
Lvl 4 120
Soul Hunger (re-rolle woundowan) 25
Siren Song (pseudo Master rune of challenge) 25
670 pkt
2x Herald of Tzeentch 115
Master of Sorcery (Zamiast czarów tzeentcha moze wybrać dowolny lore i zna wszystkie czary z lorea) 25
Spell Breaker (scroll) 25
330
Herald of Khorne 100
Juggernaut 50
Flamestorm Blade (+1S, flaming attack) 25
Armour of Khorne (3+ save) 15
BSB 25
Great Icon of Sundering (po deployu wybieram 1 lore, wszyscy magowie maja -2 do casta z tego lore`a) 50
265
10x Bloodletters 120
2x 14 Horrorów
Musician
348
2x5 furii 120
5x Flesh Hounds 175
2x 2 Fiends of Slaanesh 220
Narazie nie wiem, jak to się bedzie sprawowało, ale wygląda na rozpiskę, która daje sporo frajdy
Oto ona
Keeper of Secrets 450
Lvl 4 120
Soul Hunger (re-rolle woundowan) 25
Siren Song (pseudo Master rune of challenge) 25
670 pkt
2x Herald of Tzeentch 115
Master of Sorcery (Zamiast czarów tzeentcha moze wybrać dowolny lore i zna wszystkie czary z lorea) 25
Spell Breaker (scroll) 25
330
Herald of Khorne 100
Juggernaut 50
Flamestorm Blade (+1S, flaming attack) 25
Armour of Khorne (3+ save) 15
BSB 25
Great Icon of Sundering (po deployu wybieram 1 lore, wszyscy magowie maja -2 do casta z tego lore`a) 50
265
10x Bloodletters 120
2x 14 Horrorów
Musician
348
2x5 furii 120
5x Flesh Hounds 175
2x 2 Fiends of Slaanesh 220
Narazie nie wiem, jak to się bedzie sprawowało, ale wygląda na rozpiskę, która daje sporo frajdy
super, udało Ci sie zrobic herosów za 1265 pkt a przy okazji prawie w ogole armii u Ciebie nie ma.. jakos srednio to widze, nawet jesli wyciagasz mnostwo kostek razem z tymi zabawkami (Master of Sorcery i Great Icon of Sundering) to nie masz zbytnio czym sie bic
poza tym jak wiadomo magia moze zawodzic - tura magii nie pojdzie i nagle obraz całej bitwy sie zmienia
pozdrawiam
poza tym jak wiadomo magia moze zawodzic - tura magii nie pojdzie i nagle obraz całej bitwy sie zmienia
pozdrawiam
Prawda jest taka, że do combata mam Keepra, bsb, ew bloodlettersów+ seekery.
Dl ciężko złożyć na turbo combat bez bloodzia, a jego nie za bardzo chcę, bo to takie.. PG Bloodcrusherzy są kawalerią za 70 pkt z 4+ save, która pada od każdego KB. Nurgle`a nie chcę. Flamersy w sumie bym wziął, nad nimi się jeszcze zastanawiam
Speciale: Nurglini= nurgle, seekery średnie, flesh houndy są, screamery za drogie i za miekkie
Dl ciężko złożyć na turbo combat bez bloodzia, a jego nie za bardzo chcę, bo to takie.. PG Bloodcrusherzy są kawalerią za 70 pkt z 4+ save, która pada od każdego KB. Nurgle`a nie chcę. Flamersy w sumie bym wziął, nad nimi się jeszcze zastanawiam
Speciale: Nurglini= nurgle, seekery średnie, flesh houndy są, screamery za drogie i za miekkie
Dokoksowani?
OK, misterny plan herosów:
Keeper:
Siren jako przyciągacz smoków
Soul Hunger, żeby ranić smoki (trafiam, na 3+, ranie na 4+ z re-rollem, no save), średnio 3 rany ma smoku.
Heraldzi:
2x scroll, wymagany
Master of Sorcery? (popychaczki na keepera, kuźnie na czołgi, master of wood i conflagracja na wood elfy...
BSB:
zbroja, zeby nie spadal o łuków
miecz, zeby mial s7 (kroi drzewa, ładnie kroi bk i bsb z drakenhofem)
Sundering: z tej opcji zrezygnowalbym jako pierwszej, bo w sumie przy 8 dd i 2 scrollach sundering niepotrzebny aż tak, a to 50 pkt, ale na he sie przyda (moze wylaczyc czary z ksiazeczki)
OK, misterny plan herosów:
Keeper:
Siren jako przyciągacz smoków
Soul Hunger, żeby ranić smoki (trafiam, na 3+, ranie na 4+ z re-rollem, no save), średnio 3 rany ma smoku.
Heraldzi:
2x scroll, wymagany
Master of Sorcery? (popychaczki na keepera, kuźnie na czołgi, master of wood i conflagracja na wood elfy...
BSB:
zbroja, zeby nie spadal o łuków
miecz, zeby mial s7 (kroi drzewa, ładnie kroi bk i bsb z drakenhofem)
Sundering: z tej opcji zrezygnowalbym jako pierwszej, bo w sumie przy 8 dd i 2 scrollach sundering niepotrzebny aż tak, a to 50 pkt, ale na he sie przyda (moze wylaczyc czary z ksiazeczki)
ciagle niemoge sie przekonac to pomyslu lapania smokow na goscia z T6 i wardem na 5+. Pierwsza runde walki moze przezyjesz ale z 2 bedzie juz duzo gorzej. Ja nie watpie ze smoka poranisz ale ataki smok + lord .... moj DP z lepszym wardem i o jeden pk mniejszym taftem mial z tym klopoty.
Nowe podejście, tym razem z Lord+hero ew 3x hero, które sam proponowałem+ eurocs
Mocne, czy nie?
Herald of Tzeentch 165
Spell Breaker
Master of Sorcery
General
Herald of Tzeentch 165
Spell Breaker
Master of Sorcery
Herald Khorne`a 265
BSB
Firestorm Blade
Armour of Khorne