Drugi Vargulf - pomalowany (update: 25.06.2008)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Drugi Vargulf - pomalowany (update: 25.06.2008)

Post autor: bless »

Drugi chlopak do pary.

Zrobiony z:
- body od Ratogra
- łeb od Chaoshounda
- greenstuff, greenstuff, poxylina, wikol, klej szybkoschnacy, piach i troche bitsow
- drzewko ( dla dodania gotyckiej grozy i dramaturgii) zrobione z korzenia jakiejs roslinki (znalazlem w parku)

Fajnie lampa wyszla na fotkach - jak ksiezyc. :)

A oto i Vargulf we wlasnej osobie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, o 23:33 przez bless, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Drovilus
Wałkarz

Post autor: Drovilus »

Zapowiada się nieźle. Tylko czekać na dalsze prace ;]

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

imho łeb za mały mogłeś użyć jakiegoś wilkołaka z konfry albo jakiś większy

ale podstawka + reszta = wypas

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Księżyc wyszedł fantastycznie! Malowany farbami GW czy Valleyo? O OSL na modelu już nie wspomnę... :shock: :D

A tak poważniej - ten model podoba mi się bardziej od poprzedniego:

- poza - świetnie obrócony łeb, dla mnie jest akurat proporcjonalny, wiele figurek ma niedopasowane wielkością głowy, choć to w sumie fantastyka...
- wykorzystane części,
- drzewko/podstawka

Naprawdę będzie z tego udany model. Sam bym chciał sobie tego potworka pomalować :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Oółem fajny, nawet bardzo, i swietna podstawka.

Ale nie po doba mi się:
-za mała głowa
-jest PLASTIKOWY :?

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Moim zdaniem będzie lepszy od pierwszego.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Sławol pisze: Księżyc wyszedł fantastycznie! Malowany farbami GW czy Valleyo? O OSL na modelu już nie wspomnę... :shock: :D
Troche mi to zajelo.... jakies 18h. Ciesze się, ze sie podoba. :lol2:
Sławol pisze:A tak poważniej - ten model podoba mi się bardziej od poprzedniego:
Zrobienie go zajelo mi 1/3 czasu, jaki poswiecilem na tamtego morderce... :(
Wniosek - nie ma znaczenia, jak dlugo cos robisz, ale jaki jest efekt.
W sumie od dawna to wiedzialem, ale kiedy cos takiego Cie spotyka, jest jednak troche zal czlowiekowi... ;)
Sławol pisze: - poza - świetnie obrócony łeb, dla mnie jest akurat proporcjonalny, wiele figurek ma niedopasowane wielkością głowy, choć to w sumie fantastyka...

Ten leb i tak jest wiekszy od oryginalnego lba Ratogra, ktory byl zalaczony. W tym wypadku wydaje sie on tym bardziej proporcjnalny, ze łeb to czaszka. Naturalne wiec, ze brakuje na niej troche "objetosci" w postaci miesni, skory i futra.
Sławol pisze: Naprawdę będzie z tego udany model. Sam bym chciał sobie tego potworka pomalować :)
Słuchaj, mozemy sie jakos dogadac... powiem Ci tylko, jakie kolory. Ja tam w sumie nie za bardzo lubie malowac....

Dzieki za wszystkie komentarze !!! :)

EDIT: Wam tez nie otwieraja sie dwie pierwsze foty?
Obrazek

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

mi się ten podoba bardziej od GW...
Obrazek

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Bless przeszedles samego siebie powiem Ci!! Swietna konwersja, na zadnym zagranicznym forum takiego tworu nie widzieli. Figurka w sumie troche bardziej przypomina wilkolaka niz wampira ale nie bede sie czepial ;) A podstawka to juz mistrzostwo!
pzdr
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

A tak na serio - takie zdjęcia mimowolnie są dla mnie np. świetnym przykładem na to, jak rozmieścić rozjaśnienia. Cała figurka jest plastikowa, ale wystarczy odrobina wyobraźni, by dojrzeć szarą skórę oświetloną blaskiem Księżyca. Można zaobserwować, jak się światło zachowuje na powierzchni modelu. Trzecia i czwarta fotka są tego najlepszym przykładem - szczególnie widać to na lewej łapie. I przykład "prawdziwego" OSL (czy też niech to będzie zenital - bo z zewnątrz, jak kto woli ;)) jak znalazł :)
Bless pisze:Wniosek - nie ma znaczenia, jak dlugo cos robisz, ale jaki jest efekt.W sumie od dawna to wiedzialem, ale kiedy cos takiego Cie spotyka, jest jednak troche zal czlowiekowi... ;)
Nie do końca w sumie, ale masz wiele racji. I to się tyczy także malowania, bo o ile rzeźba może być w pośpiechu niedopracowana, o tyle proste malowanie może być efektowne i widowiskowe przy relatywnie małym nakładzie pracy. Zresztą wiemy, o co chodzi :)

A tamten model też jest świetny, ale więcej pracy włożyłeś w błony/skrzydła, no i zalepianie, tutaj masz praktycznie cały szkielet, a doszedł tylko kark... No i głowa :) Zresztą, sam sobie jesteś winien - zrobiłeś dwa różne modele, to było do przewidzenia, że teraz będziemy je porównywać :twisted: A ten skojarzył mi się od razu z Lycanem z filmu "Underworld" i dlatego od razu przypadł mi do gustu ;)
Bless pisze:Słuchaj, mozemy sie jakos dogadac... powiem Ci tylko, jakie kolory. Ja tam w sumie nie za bardzo lubie malowac....
Mówisz? Hmm... Let me think... :-k Nie wiem tylko, jak z terminem, bo na razie zajęcie mam...

A tak w ogóle to pamiętam, że malujesz naprawdę ładnie (Black Coach chyba kiedyś, Zombie Dragon...), ale widać lepiej się czujesz w lepieniu ;)
Chaochild pisze:Bless przeszedles samego siebie powiem Ci!! Swietna konwersja, na zadnym zagranicznym forum takiego tworu nie widzieli.
Bo nie mają tam Blessa, a my im swojego nie oddamy :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

Klimat ;] gratulacje

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Sławol pisze:
Bless pisze:Słuchaj, mozemy sie jakos dogadac... powiem Ci tylko, jakie kolory. Ja tam w sumie nie za bardzo lubie malowac....
Mówisz? Hmm... Let me think... :-k Nie wiem tylko, jak z terminem, bo na razie zajęcie mam...
Na GT za tydzien? Hmmm... czyli jednak sam go bede sobie musial pomalowac, jak rozumiem.... ;)

Sławol pisze: A tak w ogóle to pamiętam, że malujesz naprawdę ładnie (Black Coach chyba kiedyś, Zombie Dragon...), ale widać lepiej się czujesz w lepieniu ;)

Nie mowie, ze nie umiem. Machac pedzelkiem na szczescie umiem w miare przyzwoicie. Poziom "dobry rzemieslnik". Ale nie za bardzo lubie. :)
Sławol pisze:
Chaochild pisze:Bless przeszedles samego siebie powiem Ci!! Swietna konwersja, na zadnym zagranicznym forum takiego tworu nie widzieli.
Bo nie mają tam Blessa, a my im swojego nie oddamy :D
Kaman, chlopaki, nie zawstydzajcie mnie... Nic niezwyklego.... :oops:
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Bless pisze:Na GT za tydzien? Hmmm... czyli jednak sam go bede sobie musial pomalowac, jak rozumiem.... ;)
Na GT :shock: :?: Unfortunately... ;) A dołóż do tego Pocztę Polską...
Bless pisze:Nie mowie, ze nie umiem...
Tak, wiem. Nie tak wyszło, ale wiesz, że nie o to mi chodziło :) Pora spać.
Bless pisze:Kaman, chlopaki, nie zawstydzajcie mnie... Nic niezwyklego.... :oops:
A tam, nie gadaj, trzeba chwalić tych, co potrafią (oraz zachęcać pozostałych) i w tym akurat nie ma nic złego ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

A myślałem ,że z tego obleśnego modelu nic sie nie da porządnego zrobić :)
Póki co zapowiada sie bardzo fajnie . Zdradź tylko jak go chcesz pomalować (bo poprzedni mi kolorystycznie jakoś nie pasował ) :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

a gdzie skrzydla? -_-
Sanity is for the weak...

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

szczurek pisze:Zdradź tylko jak go chcesz pomalować (bo poprzedni mi kolorystycznie jakoś nie pasował ) :wink:
Jeszcze nie wiem, ale nie spodziewalbym sie radykalnej zmiany schematow kolorystycznych. Pewnie ciemna skora, (pewnie podobna jak u pierwszego Varga), czacha kontrastujaca bialym kolorem. Futro juz nie czerwone, ale jeszcze nie wiem, jakie... Dodam tez odrobine krwi na czaszce i pazurach (u stop Varga lezy rozszarpane body, ktorego na zdjeciach za bardzo nie widac).

Ewentualnie...

Biala skora (w sensie jasna)
- moze taka kremowo-brudna,
- albo z lekkim fioletowym polyskiem/przebiciami. Zabawa fioletowym washem - oczekiwany efekt: cialo topielca - nabrzmiale, napuchniete, rozkladajce sie...

do tego kolnierz czarnego futra (i czarne pazury dla zamkniecia kompozycji) i znowu biala czaszka (z elementami krwi - swiezej i zeschnietej) - powinno dobrze zakontrastowac: bialy-czarny-bialy + motyw czerwieni

Drzewko w zaleznosci od koloru skory. Jak skora biala to drzewko ciemne, jak skora ciemna, to drzewko jasne.

Reszta podstawki ciemna. Brak silnych kontrastow, zeby nie odrywac oka od postaci.

Tak sobie to wyobrazam. Jak sadzicie, ktora opcja kolorystyczna lepsza na skore? Ciemny, jak pierwszy Vargulf, czy jasna?
skejwen pisze:a gdzie skrzydla? -_-
Brak. Ten nie lata. Ten jest sprinterem. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Skórę może w kolorze skrzydeł poprzedniego Varga :?:
Biala skora (w sensie jasna)
- moze taka kremowo-brudna,
- albo z lekkim fioletowym polyskiem/przebiciami. Zabawa fioletowym washem - oczekiwany efekt: cialo topielca - nabrzmiale, napuchniete, rozkladajce sie...
No w sumie też może fajnie wyjść :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

hehe, tak wlasnie wczoraj myslalelismy o vargulfie i doszlismy do wniosku z kolega, ze z ratograf by mozna calkiem ladnego sklecic.
jak widac potwierdzilo sie

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Nie lubie takich wysokich podstawek. Poza tym rewelacja - jeszcze ewentualnie zdjalbym mu ten lancuch z lapy i odkroil ciuszki - fajny bylby taki primal z wielka pala wiszaca do kolan.

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

na pierwszym zdięciu wygląda najlepiej. na pozostałych głowa wygląda na za wąską. To jednak nie zmienia faktu, że figsa jest po prostu wypas =D>

ODPOWIEDZ