Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Co kupic - czyli rozterki krótkobrodych
Plan nie jest zły, ale po mojemu strzelcy dość rzadko goszczą na stołach (kusze niewiele robią, a +3 punkty za model to sporo, thunderersi tylko w małych ilościach...) więc nie wiem czy to optymalny zakup. Na pewno potrzebujesz hammerersów.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
panterq
to wszystko zalezy od rozpiski.
u mnie zawsze jest miejse na thunderersow. i to 10+
zagraj sobie pare bitew na duzym oddziale thundow zobaczysz jaka miazge robia z przeciwnika - i to niekoniecznie slabo opancerzonego. a w wiekszosci przypadkow przeciwnik ich omija bo ma wazniejsze cele
to wszystko zalezy od rozpiski.
u mnie zawsze jest miejse na thunderersow. i to 10+
zagraj sobie pare bitew na duzym oddziale thundow zobaczysz jaka miazge robia z przeciwnika - i to niekoniecznie slabo opancerzonego. a w wiekszosci przypadkow przeciwnik ich omija bo ma wazniejsze cele
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Jej, wiem że thundzi są fajni, dwie dychy w dwie tury zmasakrowały 6 maneaterów. Ale zawsze priorytetem są warriorzy, park maszynowy, hamki, a thundzi to dodatek
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Ja planuje wystawiać mniej więcej tak:
2x10 thundów
20 kuszników z dwurakami
40 łamaczy stali lub długobrodych ( Nie wiem co lepsze)
30 hammerersów
działo
organki
2xkatapulta
2x10 thundów
20 kuszników z dwurakami
30 hammerersów
działo
organki
2xkatapulta
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
To chyba nie pod Euro.Matis pisze:Ja planuje wystawiać mniej więcej tak:
2x10 thundów
20 kuszników z dwurakami
30 hammerersów
działo
organki
2xkatapulta
I longi z dwurakami zdecydowanie lepsze niż Ironi
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Nie mam AB do krasnali i na oko robiłem.
O kowadle jeszcze zapomniałem
Jeszcze jedno pytanko krótkobrodego, czy w pudełku wojowników są tez dwuręczne bronie?
Opłaca się robić klocek 30? Czym różnią się zwykli wojownicy od rengerów?
rangerzy mogą występować w roli scoutów. Longberdzi jednak potrzebują przynajmniej jednej jednostki podstawowej walczącej wręcz aby ją wystawić, dlatego też tak jak Pan wyżej napisał wystawia sięczasem 10 zwykłych wariorów aby postawić też longów bez konieczności bycia rangerami. Generalnie jednak zawsze warto mieć klocek ok 29sztuk wariorów z dwurakami.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Lipa - wykończyliby się przez animozje, bo nie mieliby na kogo zrzędzićFuxiorr pisze:Zrobmy wielka armie z samych longow
jak to? zawsze pozostaje obsługa maszynsmiejagreg pisze:Lipa - wykończyliby się przez animozje, bo nie mieliby na kogo zrzędzićFuxiorr pisze:Zrobmy wielka armie z samych longow
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.