Jak zostać Generałem - pytania o HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE

Post autor: Azurix »

Jak deklarowałem Ellyrianami ucieczkę, a potem się zebrałem, to mogę Maszerować, czy tylko się Ruszyć, bo słyszałem już 2 wersje i troszkę się zagubiłem? :?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

normalnie możesz maszerować
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

No dobra, ale z czego to wynika, bo w Pozorowanej Ucieczce w Rule Booku jest mowa o Reformie i Ruchu? Mógłby ktoś zapodać chociaż stronę w Rule Booku, to sobie doczytam, bo nie wiem czego szukać? :?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Fast cavalery ma zasadę (więc sprawdż zasady specjalne- fast cavalery), że po zadeklarowaniu "flee" jako reakcje na szarżę i po zebraniu się w swojej turze, może normalnie wykonywac ruchy (marsze, reformy) oraz strzelać. Jeżeli zbierasz ich po tym jak uciekli z combatu, po panice, po terrorze, to wtedy po zebraniu się stoją w miejscu jak każdy inny unit.
Oczywiście, proszę też o potwierdzenie kogoś bardziej ogranego, żeby nie wyszło, że też źle gram :wink: :wink: :wink:
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Post autor: FAZIK »

Już pytanie trafiło na główną. Zobaczymy, bo chyba faktycznie różne osoby różnie graja :P.
Life's a game with save and load features disabled.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

jest tak jak piszesz, ruszyc po zebraniu sie fastem mozna tylko jesli dales flee jako reakcje na szarze w kazdej innej sytuacji po zebraniu mozesz zrobic tylko reforma...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Tez całe życie uczyli mnie że jeśli coś nie jest zabronione tzn. że jest dozwolone. W RB masz napisane że fast cavalery po zaderklarowaniu flee jako reakcja na szarżę po zebraniu może się ruszać nie ma nigdzie nic o zakazie marszowania.
Obrazek

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

rafixator pisze:Tez całe życie uczyli mnie że jeśli coś nie jest zabronione tzn. że jest dozwolone.
Nie ta gra. Tu jest dokładnie odwrotnie. Jeśli coś nie jest dozwolone to jest zabronione.
Jeśli tak by do tego podchodzić jak chcesz to podczas gry z Tobą moje Slavy mają WS10, S8, T7, 5W i 9 ataków. Każdy. No i latają. Na 40".
Bo nie jest zabronione. Czyli dozwolone?

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

FAZIK pisze:
rafixator pisze:Tez całe życie uczyli mnie że jeśli coś nie jest zabronione tzn. że jest dozwolone.
Nie ta gra. Tu jest dokładnie odwrotnie. Jeśli coś nie jest dozwolone to jest zabronione.
Jeśli tak by do tego podchodzić jak chcesz to podczas gry z Tobą moje Slavy mają WS10, S8, T7, 5W i 9 ataków. Każdy. No i latają. Na 40".
Bo nie jest zabronione. Czyli dozwolone?
Ziomek mowimy o zapisie "free to move" w opisie Fast cavalery.
Obrazek

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

Fasty po flee i zebraniu sie mogą wykonać normalny pełny ruch w tym oczywiście rownież marsz

@ fazik trochę przesadziles z tym przykładem slejwów ;) co jak co ale statystyki masz jasno, wyraźnie, czytelnie i jednoznacznie podane w swoim AB ;) więc porównanie ma sie nijak do kwestii dozwolone/zabronione ;)
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Azurix,rafixator - już dokładniej niż KayolPixel się tego wytłumaczyć nie da :mrgreen:
Let the River of Blood flow...

AndreFW
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: AndreFW »

sorry ale mialem przerwe w graniu i widze że wszyscy graja teraz tylko na frost feniksie, czemu nikt nie bierze pod uwage ognistej wersji feniksa? te o 1 lepsze staty i -1 do siły są aż tak znacznie lepsze od możliwości wskrzeszenia, flaming hitow w przeleocie i ogolnie flaming atacków?

podsumowując, jaki jest fenomen lodowego feniksa?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

No właśnie praktycznie wszystkie statystyki lepsze o 1 i kombogenna umiejętność dawania przeciwnikowi ASLa i -1S to fenomen Frostheart Phoenixa. Możliwe, że Flamespyre Phoenix także byłby grywalny, ale w obecnym Meta to jego Przelatywanie niewiele robi, a na Wskrzeszanie masz 1/6 szansy i to TYLKO jak umrze od ran, a nie przy złapaniu po walce. Musiał by być o 1/3 tańszy po prostu, bo obecnie pomiędzy Frostheart Phoenixem, a Flamespyre Phoenixem (240:225) jest porównywalna różnica jak pomiędzy Flamespyre Phoenixem, a Orłem (225:50) :)

Obrazek

Obrazek

AndreFW
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: AndreFW »

ok a czy ta aura jest stackowalna? chodzi mi oczywiscie o -2 do S przy 2 feniksach

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Nie. Te same Zasady Specjalne nie kumulują się chyba, że jest napisane o tym :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Te -1 Siły efektywnie daje Twoim elfom T4. Czyli niweluje jedną z ich 2 największych słabości. Są miękkie i drogie. T4=tylko drogie :P.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Czy -1 do S z lodowej aury feniksa działa na rzygnięcie Trolli albo na zionięcie Smoka ?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Nie działa
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Czy light of battle (3 czar z lighta) daje tak jakby stubborn na 1 ture?
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Daje tak jakby Unbreakable na 1 turę. Bardzo mi się przydało jak grałem Swordmasterami i trafiłem 3 razy na Bretonnię :)

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ