DMŚ 2014 Kozłów 26-27 kwietnia

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Maciek P.
Falubaz

Re: DMŚ 2014 Kozłów 26-27 kwietnia

Post autor: Maciek P. »

Sevi pisze:Legion - SS 52-48 :)
Genialnie. Niedługo zcisniemy wszystkich. SS to tylko przystawka!

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

I jak tam ostateczne wyniki?
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Legion 8.
Wisła Kraków.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

no wiadomo, ciekawsza pozycja Legionu niż top3 :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

Ktos wrzuci ostateczne wyniki?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Pamiętam top4:

1. Gamblers
2. Jeźdźcy Hardkoru
3. Ósma Bila
4. Szybki Szpil

Fajna sprawa wrócić z mastera, tfu, lokala :) tak wcześnie :D
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Z ciekawszych rzeczy sędziowskich:
Dostaję pytanie: czy oddziały Unbreakable zdają panikę? Po takim ciosie w twarz już wiesz, gdzie jesteś i, że nic cię nie zaskoczy. Słowem jesteś gotowy na turniej. Jak bardzo się myliłem... kolejne pytanie: czy jak tracę frenzy to czy też tracę stubborn? Nie do końca je zrozumiałem, więc to była pewnie jakaś głębsza rozkmina. Podszedłem do stołu. No moje globki przegrały walkę i straciły frenzy, czy tracą też stubborn? Turniej udany :)

Poziom alkoholu na turnieju przedstawia poniższa konwersacja:
- przez 4 tury z organek strzelałem i tylko 2 rany wbiłem...
- to całkiem nieźle bo strzelałeś do obelisku.

Rozwiązaliśmy też niemałą zagadkę. Wiemy, dlaczego Rince ze swoim składem się nie pojawili. Bo u nas jak nie oddasz klucza to dowodów osobistych nie zwracamy. :mrgreen:

Pełne wyniki:
Obrazek

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Graty dla topu. Bedzie ciekawie na dmp:)

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

turniej super, rewelacyjny sernik. Pierwszy turniej drużynowy w wykonaniu Guerilla, ostatecznie 10 miejsce. Generalnie czujemy się zwycięzcami, ale pucharu nie chcieliśmy. Jedyne do czego bym się doczepił to to, że nikt nie informował (albo nie dość skutecznie) ile czasu do końca. W efekcie w 4 bitwie 4 graczy musiało nagle podliczać punkty.
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Top do przewidzenia! gratulacje!
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Graty dla gamblersów!!!
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Graty dla top 3

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

nie ogarnia, jak to soę dzieje, ale od prawie godziny jestem w domu :) Fajny turniej, dzięki!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Gratulacje dla Gamblersów! Piękną macie passę ostatnio!
Co robicie z tymi kraśkami? Marzy mi się zobaczenie tej armii na masterze, pomalowanej przez jakiegoś propaintera - coś w stylu krokodylków Marysia.

Gamblersi - nakręćcie TF, żeby wydali jeszcze haje i woc - będziecie ich wizytówką na każdej drużynowej imprezie! (znaczy jeśli Golon skończy wreszcie studia, pójdzie do tyry i kupi sobie orki TF).
Królik pisze:Graty dla topu. Bedzie ciekawie na dmp:)
Bez kitu - Kalesoner pisał, że będzie turniej WM ;)

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

No właśnie o WM mi chodziło. Już dawno chciałem się przerzucić na jakiś sensowniejszy system.

Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Post autor: Andrew »

Gratulacje dla całego pudła.
Szykuje się ciekawe DMP :wink:
XIII Kohorta Bydgoszcz

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Bardzo dobrze zorganizowany turniej, spanie i kiełbaska w cenie, do tego aż do końca możliwość kupienia jedzonka i piwka w dobrej cenie, dla mnie bomba ;). Do Kozłowa żywię uzasadnione bardzo ciepłe odczucia :).
Niestety gry nie poszły tak, jakbym chciał, jechaliśmy gotowi do walk o podium, ale nie udało się i brakowało w sumie niemało. Trzeba ćwiczyć ;).
Krótka relacja:

1 gra z 8 Bilą II
Ja grałem z kolegą, którego ksywki niestety nie pamiętam, proszę o wybaczenie. Tak czy siak Empire na lore of light, więc niezbyt fortunnie, no ale trzeba było kogoś poświęcić w paringach. Light na szczęście nie nabruździł, bo przeciwnikowi natychmiast eksplodował mag, bardzo po koleżeńsku. Sytuację wykorzystałem i niewiele brakowało do maski w pewnym momencie, bo wszystkie kluczowe oddziały miałem zboostowane i w cc, wszystko się przeciwnikowi breaknęło, nic nie złapałem, wszystko się zebrało i się popsuło. Papa mobil dopchał się do dużych magów i ich skasował. Potem musiałem nieźle kombinować, ale udało się podobijać ranne oddziały i wyszło 12:8, team max.

2 gra z SS III
Mi trafił się Eltharion z DE. Wypunktowałem coś z dystansu, stwierdził, że dalej do mnie nie idzie i się pochowa czym się da, więc nie miałem zbyt dużych szans ubić czegokolwiek sensownego. Ze śmietnika wyszło 13:7, team 50:50.

3 gra z JH
Zostałem wybrany przez Tutaja z jego WE. Niemal do końca grę miałem pod kontrolą, Tutaj koleżeńsko spanikował sobie jedne łuki za stół, ogarnąłem wild ridersów i herosa na jeleniu. Zepsuło się, gdy Tutaj wbił absurdalnie mało ran swoimi herosami w combacie na środku stołu, więc zamiast wybić mi oddział do nogi i się nastawić na strzelanie, został w nim bezpiecznie na jedną turę, zreformował się po dobiciu mnie i wpadł w bunkier. Tracę magów, sypią mi się klopa i rydwany, ale na koniec jeszcze załatwiam z casketu kowboja na orle. 8:12, teamowo jakaś koszmarna maska w plecy.

4 gra z SS II
WoCh Krzemiego. Bitwy nie ma co długo opisywać, czasem się po prostu taka zdarza - nie wychodzi mi absolutnie nic, z magii wbijam okrągłe zero ran, życie. Krzemi bez większych problemów zamiata co się da, bo combaty idą mi dokładnie jak magia, samemu wyciągam jedynie chimerę, rydwan i fasty, od machy ratuje mnie tylko koniec czasu, przegrywam 4:16. Team na szczęście max do przodu.

5 gra z Legionem
Kolejne WE, tym razem Gremlina. Przez pół gry niewiele się dzieje, razem sobie nic nie robimy z magii. Pod koniec nieco tempo przyspiesza, ale wymiana argumentów zasięgowych jest nieco na moją korzyść, w ostatniej turze wrzucam -1 do hita i warda na węże, dzięki czemu przeżywają ostatnią turę srogiego ostrzału i wychodzi 13:7 dla mnie. Team 48:52.

Indywidualny wynik 50 zdecydowanie nie zachwyca, pozostaje ćwiczyć i liczyć na to, że na kolejnej drużynówce już wbijemy się na podium ;)
A, byłbym zapomniał - dziękuję całej drużynie za grę, atmosfera w teamie była super!

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Domino pisze: i kiełbaska w cenie
Z Solem jako organizatorem inaczej być nie moglo :wink:

Graty dla topu to raz
Graty dla SS to dwa. Pomimo tego, ze miejsce najgorsze z możliwych to i tak gratuluje i zaluje, ze nie było mnie z wami. Szkoda, ze bila przed nami, ale coz na Dmp bedzie inaczej;).
Mam nadzieje, ze kiedyś w końcu zalicze DMS, bo jak na razie nie umiem tego ogarnac:D.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

WWSek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: WWSek »

Wojtek (WWSek), ten koleś z pierwszej bitwy(wybaczam oczywiście, sam wieczorem po kilku piwach nie pamiętałem nawet z jakimi armiami grałem, a cóż dopiero gracz...):) Dzięki za świetne gry i super turniej!! Wszyscy przeciwnicy wyluzowani i sympatyczni, co sprawiło, że nawet ciężkie momenty na stole nie odbierały przyjemności z gry. Super team "8 bila 2", Chłopaki, ogramy się i skoczymy w rankingach następnym razem! Dzięki i do zobaczenia

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Dziękuję Solowi, że mu się chciało ogarnąć to DMŚ. Ranga turnieju się mocno podniosła, ostatnie edycje w szkołach nie były najszczęśliwsze. Były drobne niedociągnięcia organizacyjne (delikatne obsuwy), ale czułem się jak na zwyczajnym masterze.

Dziękuję mojej drużynie za wspólną grę, przepraszam, że nie wykonałem planu nabijania punktów. Ten turniej pokazał, że ewidentnie brakuje mi skilla i dwie bitwy położyłem przez głupie błędy.

Zagrałem następującą rozpą:

Dreadlord na smoku, +3S, dawnstone, OTS
Bsb, cloak, pegaz
Master, konik, biting blade, charmed shield,
Master, konik, dragonhelm, luckstone
Sorc 2lev beast

28 WE
10 DR kusze, tarcze
8 shades
4 RBT
2x5 warlocków
Spawn, Doch - 16
Marek Bąk, Doch - 8
Lipek, Doch - 1
Łukasz Kocoń, Empire - 20
Panter, OK - 10

55 punktów to słabiutki wynik. Pocieszeniem jest to, że wszystkie bitwy były bardzo przyjemne, a kostki czasami wyczyniały nieprawdopodobne rzeczy. Mnie się losowość w battlu podoba, przynajmniej coś się dzieje, a bitwy zapadają w pamięć.
Graty dla SS to dwa. Pomimo tego, ze miejsce najgorsze z możliwych to i tak gratuluje i zaluje, ze nie było mnie z wami.
Gdybyś był, to by było podium. 4 miejsce to tylko dzięki hobbystyce i walkowerowi za Qca (stąd max na SS II). Gdyby nie to, to bylibyśmy gdzieś w połowie stawki. Ogólnie bardzo słabo nam poszło
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ