Master we Wrocławiu.

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

Zablokowany
Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Master we Wrocławiu.

Post autor: Piotr P. »

Pawkens pisze:Pozwolę sobie po raz drugi umieścić posta w sprawie wrocławskiego mastera.
Jest to odpowiedz na posta Morroka.
Propononuje nie robić w tym roku mastera we Wrocławiu.
Dlaczego - o tym poniżej.

Witam!
Proszę nie używać nazwy Strategicon informując o własnej imprezie.
Wasz turniej nie ma ze Strategiconem nic wspólnego.
To, że chcecie zabrać mastera tej imprezie jest sprawą, którą będę z szacownym gremium sędziowskim wyjaśniał (o tym dalej).
Strategicon ma się dobrze, jesienią pojawi się najprawdopodobniej jako jednodniowa edycja, a wiosną, w odświeżonej, nowej formie przygotowujemy dużą weekendową imprezę w atrakcyjnym miejscu.

Co do waszego mastera.
Moim zdaniem master sie Wam nie należy
Nie macie doświadczenia w organizowaniu dużych imprez, ani bazy turniejowej - odpowiedniej ilości i jakości makiet oraz blatów, nie mówiąc o zapleczu logistycznym – sprawdzonym miejscu imprezy.
Chcecie grac na pożyczonych blatach, które, paradoksalnie, nasza ekipa robiła. Reklamujecie własną imprezę, wykorzystując w tytule posta nazwę naszego konwentu.
Biorąc pod uwagę wieloletnią tradycje masterów na wrocławskim Strategiconie wypadałoby chociaż przyjść do mnie nie mówiąc,” ej stary, jestescie tacy owacy, robimy mastera bez Was.
To ze XXX chciał robić imprezę pod nazwa Strategicon to już w ogóle kuriozum.
Uważam, że powinniście na robienie mastera „zasłużyć”.
My parę lat robiliśmy przygotowania do zorganizowania mastera, pamiętam jak kiedyś nawet blaty musieliśmy z Warszawy pożyczać bo swoich nie mieliśmy;)
Jak gremium sędziowskie nam mówiło, ej, za wcześnie jeszcze na Was. Ale zrobienie mastera stało sie wyzwaniem dla Squorella i dla mnie. I po kilku latach podchodów i wytężonej pracy udało się.
Popracujcie sami na rangę turnieju.
Zróbcie najpierw duży turniej, pokażcie ludziom ze jesteście w stanie spełnić masterowe wymagania.
I dopiero wtedy zorganizujcie turniej tej rangi.

Zgłaszam oficjalna prośbę do gremium sędziowskiego ligi WFB.
Proszę o nie przyznawanie mastera Wrocławiowi w tym sezonie ligowym. Turniej Morroka jest nową imprezą nie mającą ze Strategiconem nic wspólnego.

Kto zrobi lepszy turniej WFB - Morrok na jesień czy Pawkens STrategicon na wiosnę niech dostanie mastera na przyszły sezon
Tak będzie uczciwie.

PS: Przypomnę, iż STrategicon powstał jedenaście lat temu jako pierwszy konwent poświęcony grom bitewnym. W czasach przedligowych, zanim jeszcze powstały takie kluby jak Inkwizytor czy Legion, oraz takie imprezy jak Arena czy Bazyliszek.
Parę lat wysiłków już w czasach ligowych zajęło nam zanim po raz pierwszy pojawił się na Strategiconie turniej WFB klasy master.
Poza masterem WFB na Strategiconie odbywają sie także inne turnieje – np. mastery W40K, turnieje Warmachines, LOTRa, oraz pojawiają się gry planszowe, historyczne, strategicznie, okazyjnie nawet MTG, itp.iItd.
STrategicon jest pomysłem moim i grona moich przyjaciół, zrobiliśmy już 10 jego edycji i następnych 10 też zrobimy.
I WFB na Strategiconie będzie dopóki w Polsce będą gracze.

PS II: Proszę natychmiast usunąć z podtytułu posta informującego o turnieju nazwę Strategicon.

PSIII . Strategicon ma się dobrze i i śle pozdrawienia
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Myślę ze ta sprawa powinna być przedyskutowana tutaj. W gronie osób odpowiedzialnych za przyznawanie masterów.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ja myslalem , ze ten Strategikon co ma byc to jest turniej , ktory ma robic wlasnie Pawkens w koalicji z wroclawskimi graczami , a tu taki kfiotek wyskakuje... Nie wiem co mam o tym myslec...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Ci co głosowali na Strategicon to powinni wiedzieć na kogo głosują - w moim rozumieniu za Wrocławski master był min. Morrok odpowiedzialny
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

wydaje mi sie ze juz troche za pozno na takie fikolki...
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Też mi się wydaje ze już za póżno. Niech chłopaki z Wrocka sie dogadają we własnym gronie.

Jeśli będzie słaba impreza (czego oczywiście nie życzę), to w przyszłym roku mastera dostanie np. Białystok.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

W tym roku mastera zglosil Morrok i nawet zaznaczal, ze nie ma to nic wspolnego ze strategikonem.

Pawkens nawet nie zglosil mastera w odpowiednim czasie wiec nie ma o czym dyskutowac...

Jak w przyszlym sezonie zrobi to wtedy kiedy bedzie na to czas, to bedzie mozna sie zastanawiac.

Osobiscie uwazam, ze turniej Master WFB we Wroclawiu bez konwentu to plus. Zobaczymy jak im wyjdzie.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

dokladnie, o tym, ze wrocek ma miec mastera wiadomo bylo nie od wczoraj i byl czas na reakcje.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ja nie bardzo chce wnikac w wewnetrzne spory graczy z danego srodowiska, ale jak by nie bylo to teraz to juz za pozno na jakiekolwiek zmiany IMO. W glosowaniu za rok zawsze wrocek moze zglosic dwie propozycje :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Już sobie wszytko wyjasniłem z Andrzejem Pałkensem. Przypomniałem mu, że przyszedłem do niego i powiedziałem, ze pewna grupa osób chce organizować osobno Mastera we Wrocławiu.

Te pretensje bardziej tyczą się innych osób z wroclawskiego srodowiska battle'a, ktore mają pewne animozje z Andrzejem;) wyszło jak wyszło, te osoby maja za małe fiutki aby porozmawiać z Andrzejem w 4 oczy i wyjaśnić sobie kilka waznych kwestii.

I bardzo prosze, na wyrazną prośbę Andrzeja Pałkensa nie utozsamiac turnieju ,,MASTER" ze Strategikonem. Jest to zupełnie osobna impreza nie mająca NIC wspólnego ze Strategikonem. Strategikon ma swoje tradycje, byl dobrze zorganizowany. Ja zrobilem maly błąd pisząc nie to co trzeba w podtytule o nowym wrocławskim masterze. Już przeprosiłem za to Andrzeja, jak trzeba to przeprosze jeszcze tutaj.

Myslę, ze nam też się uda dobrze zorganizować ten turniej. I na Stratka też przyjdę. I pewnie jeszcze będę pomagał przy jego organizacji jak się uda.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

chlopaki,vpopieram wasze stararania o mastera, ale jak juz ktos ma pisac za was ,niech pisze po polskiemu, nie co wspsolnemu...

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Jerzyn pisze:chlopaki,vpopieram wasze stararania o mastera, ale jak juz ktos ma pisac za was ,niech pisze po polskiemu, nie co wspsolnemu...
Yyyy?.. A to powyżej to po-jakiemu? :)

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

eee, napisalem to jak wrocilem totalnie narabany z imprezy :P dalej jeszcze jestem zawiany :P

SZTAN! grrr i juz wiem nawet o co mi chodzilo :P morrok powinien wiedziec najlepiej :twisted: PIEKLO!

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

grrr... wiem, spammerze, widze Cie we Wro 25 albo spłoniesz! arg..

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

nie zobaczysz mnie, bo jestem w danii i w polsce bede dopiero w grudniu...

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Turniej we wrocławiu zostanie zaliczony, mimo iz zostal zgloszony za pozno o 2 dni. Pod uwage wzielem te nieporozumienie miedzy pawkensem a reszta.

Aby było coś za coś.. wyniki z wroclawskiego mastera maja byc przyslane maksymalnie po tygodniu.

BTW
Niestety niektore klubu dalej podchodza zlewatorsko do zglaszania turniejow a w szczegolnosci wynikow. Nie chce mi sie juz czytac wiadomosci na gg/skypie/email/PM w stylu , przepraszam/zapomnialem/nie mialem czasu/ czy da sie z tym cos zrobic/ itd.

Adeon i Ja bedziemy ignorowac takie wiadomosci.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

z Areny przysłali wogóle, bo gracze już się trochę burzą
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Szmajson pisze:
BTW
Niestety niektore klubu dalej podchodza zlewatorsko do zglaszania turniejow a w szczegolnosci wynikow. Nie chce mi sie juz czytac wiadomosci na gg/skypie/email/PM w stylu , przepraszam/zapomnialem/nie mialem czasu/ czy da sie z tym cos zrobic/ itd.

Adeon i Ja bedziemy ignorowac takie wiadomosci.
sluszna postawa. moze co niektorzy naucza sie odpowiedzialnosci :wink:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Gracze czy organizatorzy?
podpis nieregulaminowy - administracja

Zablokowany