Też się nad tym zastanawiałem, miałem dzisiaj to sprawdzić ale nie mam cążków do wycięcia figurek. Chcę to zrobić dobrzeForest pisze:Ja mam z innej beczki pytanie: czy szkiele z batalionu mogę być złożyne jako sami łucznicy bądź wojownicy? (tak podaje GW) Czy raczej 16 łuków i 24 wojów? (wersja Cytadeli)
-----
I bądź tu mądry
Pytania początkujacego TK
Moderator: Shino
Re: Pytania początkujacego TK
Woot?
w starym batalionie bylo full uzbrojenia dla wszystkich wiec w nowym pewnie tez
sphinx.. hmm Necro czy war - sphinx?
zależy od upodobań bojowych sklejanie modeli. Mając jednak jeden batalion ciężko nastawić się w jedną stronę
Skoro zaczynasz zabawę z TK to zacznij ją prawdziwie klimatycznie! Olej turniejowe power rozpy i pobaw się wszystkim czym armia TK dysponuje
mając jeden batalion skleił bym ze szkieli i wariorów i łuczników na początku i tak będziesz musiał sobie proxować bo na całą kompletną armię to tylko nieliczni mogą sobie pozwolić. A chociażby gwardię lepiej się proksuje wariorami niż łucznikami
Co to rozbrajania wyprasek to cążków nie używałem i nie będę.. 10000000 razy lepszy jest skalpel/nożyk modelarski bo praktyczniejszy dokładniejszy i od razu można nadlewki usunąć
zależy od upodobań bojowych sklejanie modeli. Mając jednak jeden batalion ciężko nastawić się w jedną stronę
Skoro zaczynasz zabawę z TK to zacznij ją prawdziwie klimatycznie! Olej turniejowe power rozpy i pobaw się wszystkim czym armia TK dysponuje
mając jeden batalion skleił bym ze szkieli i wariorów i łuczników na początku i tak będziesz musiał sobie proxować bo na całą kompletną armię to tylko nieliczni mogą sobie pozwolić. A chociażby gwardię lepiej się proksuje wariorami niż łucznikami
Co to rozbrajania wyprasek to cążków nie używałem i nie będę.. 10000000 razy lepszy jest skalpel/nożyk modelarski bo praktyczniejszy dokładniejszy i od razu można nadlewki usunąć
U mnie nadal Batalion stoi na półce...Domino pisze:Ja bym sklejał tylko łuczników, jednak głównie się ich używa, a potem taki warrior będzie stał na półce. Prox jest proxem, a sklejać trzeba z głową .
Dzisiaj chyba się zbiorę za klejenie tak jak jest B pokazany czyli warriorzy, łucznicy, rydwany i kunie.
Aby to prawda, że te kunie są do pupy?
Zaraz zabiorę się za przygotowanie wstepnej rozpiski (luzy w pracy w tym tygodniu), na ile się teraz pogrywa małe gry?
Woot?
Denn pisze:A co do szkieletów z batalionu, już wiem, że jeden pack złożę na łuczników a drugi na piechurów, jakieś rady jak tych piechurów złożyć?
Zastanawiam się nad tarczą i dzidą, klimatycznie jak falanga
A na serio, jedyna grywalna opcja, to szkielety łucznicy.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Arrow of asaph to zasada pozwalająca khemeryjskim łucznikom trafiać w cel ZAWSZE na 5+ bez względu czy cele są na dalekim,skirmish,w lesie i są waywatcherami to i tak na 5+
Moje pytanie:czy łucznicy konni mogą po rozstawieniu się w 12 calach od przeciwnika podjechać do niego na 12 cali przed jakimikolwiek ruchami dzięki zasadzie fast cavalary?(bez szarży oczywiście)
Moje pytanie:czy łucznicy konni mogą po rozstawieniu się w 12 calach od przeciwnika podjechać do niego na 12 cali przed jakimikolwiek ruchami dzięki zasadzie fast cavalary?(bez szarży oczywiście)
As long as single one of us stands, we are legion
@Megido
a nie na swoim bazowym BS ? Istotne w przypadku bustowania/obnizania tej charakterystyki
a nie na swoim bazowym BS ? Istotne w przypadku bustowania/obnizania tej charakterystyki
- RobiChaos666
- "Nie jestem powergamerem"
Chciałbym zacząć grać armią TK potrzebuje AB po polsku 8ed czy ktoś wie z kąd można ściągnąć?(niemam pieniędzy plynności finansowe skończone )Prosze o link