Wklejanie zdjec do tresci postow

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shinjitsu
Wałkarz

Wklejanie zdjec do tresci postow

Post autor: Shinjitsu »

Czy moglbym prosic o dwa slowa o tym jak wklejac zdjecia w tresci postow na forum. Probowalem wczoraj cos wrzucic ale nie za bardzo mi wychodzilo:( (nawet jak wkleilem obrazek/ zdjecie do worda to copy/paste nie dzialalo, z kolei PrintScreen dziala calkiem srednio i zdejmuje tylko ekran a nie cale zdjecie)

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Najlepiej zdjęcie zamieścić na serwerze a tu wkleić tylko adres do niego i opakować
Obrazek

Awatar użytkownika
Ptaq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ptaq »

Sprawa jest dosyć skomplikowana... Jeśli masz Mozillę, to wchodzisz w narzędzia > opcje > treść >odznaczasz "pobieraj obrazki automatycznie"> Wchodzisz na forum > uploadujesz obrazek na Myspace'a > wklejasz link w poście.

Jeśli chcesz zrobić to poprawnie i 100x szybciej niż powyżej, to po prostu uploadujesz zdjęcie na speedyshare, albo inny dowolny server, w treści posta wklejasz bezpośredni link do obrazka i umieszczasz go między takimi fajnymi ramkami zazwyczaj działa.
Pozdro

Aff... Kruti mnie ubiegł -.-

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Imageshack, Photobucket, fotosik. Jeśli mało zdjęć to polecam to pierwsze, jeśli dużo to rób sobie album na photobuckecie.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Fajnie, że ktoś załozył taki temat, ja też próbowałem, zameszac zdjecia, ale mi nie wychodziło.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

co w takim razie robie zle?

Obrazek

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Musisz skopiować adres obrazka a nie strony, kliknij prawym na obrazek i później kopiuj adres obrazka.
http://i1.fmix.pl/fmi2913/71b750e90016d4d548935460

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

no to sprawdźmy...

Obrazek

i gie :(

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

bo to nie jest bezposredni link do obrazka tylko jakis generowny osobliwy zestaw znaczkow. Zaloz sobie konto na photobucket.com. Tam bedziesz mial pod kazdym zamieszczonym zjdeciem adres nawet z dodanym tagiem IMG, wiec wystarczy ctrl+c -> ctrl+v.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

another try..
Obrazek

no
działa:) dzięki stokrotne!

ODPOWIEDZ