Bob's Miniatures update 2018

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Re: BoB Miniatures up 27.11 drugie podejście do 3D

Post autor: Denis »

Także twierdze ze nr 5
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: BoB miniatures »

no ok, widzę że wszyscy zgodnie za obusiecznym :p To teraz pytanie: gładki jak 5, ze smokiem, czy jeszcze innym symbolem? Zaznaczam że runy chaosu odpadaja ze wzgledu na prawa autorskie...

Obrazek

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

hmmm trudno powiedzieć ten "smok" tak średnio pasuje jak dla mnie, a druga wersja jest trochę "goła". Może prędzej jakaś głowa lub symbol pomiędzy dwoma ostrzami?

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

goły, albo jakaś prosta skuwka :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Strzałki odpadają, np po dwie na jedną stronę ostrza? bo pojęcie run chaosu jest dość szerokie, i nie wierzę, żeby wszystko dokładnie było zaklepane.

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

Run Hashuta, albo błyskawica idąca od drzewca do krawędzi ostrza, to jest klasyczna stylizacja ChD.

Zastanów się jak pociąć model żeby go odlać.

Dobra zbroja jest świetna żeby ukryć mniej foremne mięśnie, jedyny kłopot to zrobić dobrą łuskę, tak żeby każda była taka sama.

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

@WariaX

no same strzałki nie są na pewno zaklepane, ale za to strzałki ułożone w krasnoludzkie sumbole (w podręczniku CHD są jakieś jak odwaga, zniaszczenie, czy coś) już tak.

@Muthare

Pisałem już że runy hashuta odpadają. I zapewniam cię że przy tym modelu są trudniejsze rzeczy do zrobienia niż równa łuska :p

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

BoB miniatures pisze:@WariaX

no same strzałki nie są na pewno zaklepane, ale za to strzałki ułożone w krasnoludzkie sumbole (w podręczniku CHD są jakieś jak odwaga, zniaszczenie, czy coś) już tak.
Ale bez jakichkolwiek run, po prostu dwie strzałki wychodzące od środka.
Zrób szkic taki, się obczai czy będzie ok. Na pewno nawiąże to do chaosu, a jednocześnie topór nie będzie taki goły.

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

a może zamiast głowy smoka jakies stylizacje bycze?

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Macie obie wersje, chociaż mi osobiście pomysł umieszczania tam byka średnio się podoba...

Obrazek

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

strzałki ani głowy byków nie są zastrzeżone, a będą pasować.
proponuję więc coś podobnego umieścić

Muthare
Mudżahedin

rzezywiście byk jest słabszy- strzałki/błyskawice mogą byc dowolnie duże,
a cod o symboli, obawiam się że GW nie ma szans obronić jakiegokolwiek, bo w histori ludzkości pojawiło sie multum symboli

Neithan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Neithan »

Mi chyba najbardziej podoba się obusieczny ze smokiem.

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Update mięśni rąk (centaur spędził parę dni na siłowni :D ) i pokazanie wielkości topora:

http://bobminiatures.blogspot.com/2012/ ... pdate.html

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 1 gru 2012, o 14:53 przez BoB miniatures, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Nieźle przykoksił. :D Może perspektywa mnie oszukuje, ale czy mięśnie barku nie powinny być minimalnie większe od tych niżej?

Muthare
Mudżahedin

kaptóry powinny być większe jeżeli walczy a nie jest pedalkiem z siłowni, i triceps (po drugiej stronie od bicepsu) mógłby być większy.

Ale ponawiam pytanie, wiesz jak pociąć model żeby dało się go odlewać?

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Naviedzony pisze:Nieźle przykoksił. :D Może perspektywa mnie oszukuje, ale czy mięśnie barku nie powinny być minimalnie większe od tych niżej?
To chyba perspektywa, zbyt z dołu są fotki, przy najbliższym updacie strzelę trochę wyższą...
Muthare pisze:Ale ponawiam pytanie, wiesz jak pociąć model żeby dało się go odlewać?
Nie wiem dlaczego tak Cię to interesuje, ale cóż, odpowiem: Tak wiem jak to zrobić, chociaż nie będę tego robił, bo nie lubię odlewania i tylko mnie ono denerwuje :p Zlecę to znajomemu i wierz mi że on już z pewnością wie jak to zrobić...
Muthare pisze: kaptury powinny być większe jeżeli walczy a nie jest pedałkiem z siłowni, i triceps mógłby być większy.
Nad kapturami się jeszcze zastanowię, może je zwiększę po dołożeniu głowy, a triceps jest na lewej ręce praktycznie wielkości bicepsu, chyba widać to na innych zdjęciach na blogu, a prawy właśnie wyszedł trochę za mały, ale to poprawię jak będę rzeźbił dłonie...

PS: 3 posty do trolla :p

EDIT:
Zdecydowałem się na wariant topora obusiecznego ze smokiem z obu stron. Wiem że woleliście znaki chaosu, ale uznałem że ten demon/smok pasuje lepiej. Jest już prawie gotowy, ale nie chce go uszkodzić robiąc zdjęcia, także jutro rano fotki :)

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Ok topór się trochę urzeczywistnił :)

Wrzucił bym już skończonego, ale nie będę miał możliwości niestety dzisiaj już tego zrobić, a przynajmniej dacie mi znać czy jest ok. Skończona narazie ta połówka z głową...

Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Zapowiada sie fajne :]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Rejmol
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rejmol »

Bardzo fajny, masa to Fimo czy coś innego??

ODPOWIEDZ