8 edycja - Pytania 3
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja - Pytania 3
Nie, stomp wchodzi tylko w Infantry, Swarm i Warbeast.
Jeżeli robię S&S bronią o zasięgu 6” w przeciwnika który szarżuje z 7”(i mogę normalnie robić S&S) to przeciwnik trafiony jest w odległości 6 cali od mojej jednostki, czy w momencie deklarowania szarży?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Na potrzeby S&S zaklada sie, ze szarzujacy wszedl w maksymalny zasieg broni o najkrotszym zasiegu w oddziale ( wazne w przypadku gdy w odziale sa modele o roznych charakterystykach broni strzelajacej np. kusze i pistolety itd). RB s.17
Dodatkowo, nawet gdy spali szarze poza zasiegiem, to i tak obrywa ze S&S.
Dodatkowo, nawet gdy spali szarze poza zasiegiem, to i tak obrywa ze S&S.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2012, o 12:30 przez Myzu, łącznie zmieniany 1 raz.
- White Lion
- Kretozord
Infernal Puppet vs Earthing Rode lub coś podobnego:
Czy Puppet naprawdę jest tak gięty że pozwala zmieniać wynik rzutów na miscast dowolną ilość razy i bez względu na inne wpływające na miscast przedmioty?
w tym konkretnym przypadku:
Rzucam ifkę.
Na Miscast rzucam 5.
Przeciwnik odpala Puppeta i modyfikuje mi wynik na 4.
Ja odpalam Earthing Rode i przerzucam Miscast. Wypada mi 6.
Przeciwnik odpala powórnie Puppeta i znowu modyfikuje mi wynik na 4.
Wording Puppeta:
Sorcerer with an Infernal Puppet may opt to modify any rolls on the Miscast table made by ani Wizard on the Battlefield by up to D3. For instance, an enemy wizard miscast, and the Puppets owner rolls a 2 on his D3, allowing the Chaos player to add or subtract up to 2 fro the miscast result the enemy Wizard rolled.
Wording Earthing Roda:
One use only.
If the wizard rills on the miscast table he can re-roll the result.
Czy naprawdę Puppet jest tak dobry że powyższe jest możliwe ?
Czy Puppet naprawdę jest tak gięty że pozwala zmieniać wynik rzutów na miscast dowolną ilość razy i bez względu na inne wpływające na miscast przedmioty?
Rzucam ifkę.
Na Miscast rzucam 5.
Wording Puppeta:
Sorcerer with an Infernal Puppet may opt to modify any rolls on the Miscast table made by ani Wizard on the Battlefield by up to D3. For instance, an enemy wizard miscast, and the Puppets owner rolls a 2 on his D3, allowing the Chaos player to add or subtract up to 2 fro the miscast result the enemy Wizard rolled.
Wording Earthing Roda:
One use only.
If the wizard rills on the miscast table he can re-roll the result.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ja bym powiedział, że skoro "any roll" to modyfikuje także przerzut z Earthing Roda.
Takie pytanko. Czy czołg może jakoś wbić się np w maga,orła stojącego cal z boku czołgu.
Infernal Puppet modyfikuje dowolny rzut, a nie każdy rzut. Stąd, gracz, którego jest tura wybiera kolejność deklaracji użycia IP i ER. W tym konkretnym przypadku: wynik na tabeli miscastów - 6.White Lion pisze:Infernal Puppet vs Earthing Rode lub coś podobnego:
Rzucam ifkę.
Na Miscast rzucam 5.
generał rozdaje Ld 10
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Owszem, bierze 9, ale generalnie nie tylko dlatego, że oddział nie może wziąć generalskiej (choć w tym konkretnym przypadku sztandar ma taki zapis), tylko dlatego, że 9 to najwyższa wartość liderki w oddziale, a jest zapis gdzieś w Rule Booku albo FAQu/Erracie do Rule Booka, że oddział nie ma obowiązku brać generalskiej jeśli swoją ma wyższą.
- White Lion
- Kretozord
czyli jeżeli dobrze cię rozumiem Lidder w moim przypadku:Lidder pisze:Infernal Puppet modyfikuje dowolny rzut, a nie każdy rzut. Stąd, gracz, którego jest tura wybiera kolejność deklaracji użycia IP i ER. W tym konkretnym przypadku: wynik na tabeli miscastów - 6.White Lion pisze:Infernal Puppet vs Earthing Rode lub coś podobnego:
Rzucam ifkę.
Na Miscast rzucam 5.
Rzucam na Miscast 5 i jeśli mi pasuje (moja tura) to przeciwnik może uzyć Puppeta ale jak go użyje i zmieni mi na 4 to mogę użyć Roda i przerzucić i tego już mi nie może zmienić Puppetem ?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1